• 24 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΗ 2013

Λεπτομερές δημοσίευμα του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου στην χθεσινή Καθημερινή αναφέρει ζωηρό ενδιαφέρον Ρώσων επιχειρηματιών για τη ΒΦΛ. Το δημοσίευμα μνημονεύει τους αδελφούς Ρότενμπεργκ, οι οποίοι αρκετές φορές ως τώρα προσπάθησαν να αγοράσουν την τοπική εταιρία. Το ενδιαφέρον τους έχει να κάνει με την γεωγραφική θέση της ΒΦΛ, αφού αυτή βρίσκεται σε περιοχή κομβική για τους νέους και παλαιούς αγωγούς φυσικού αερίου. Κατά το ίδιο δημοσίευμα το επιχειρηματικό ενδιαφέρον έχει σχέση και με το σχέδιο της ΔΕΠΑ για το LNG στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Καβάλας. Στο λιμάνι της Καβάλας έμεινε το πλοίο Ταξιάρχης λόγω μηχανικής βλάβης. Ταλαιπωρία για τους 50 περίπου επιβάτες που δεν ταξίδεψαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Εξόρμηση στην τοπική κοινωνία για την συλλογή υπογραφών κατά της επιστράτευσης, ετοιμάζει από την Πέμπτη το απόγευμα η Επιτροπή Αγώνας της ΕΛΜΕ Καβάλας. Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά απολύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μηχανικός που εργάζονταν σε υπηρεσία της Π.Ε. Καβάλας. Μεσολάβησε τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Θράκης που είχε σχέση με ποινική υπόθεση του ιδίου. Σύλλογοι Ποντίων της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν πάλι χθες στους βουλευτές του Νομού επειδή κόπηκαν συντάξεις του ΟΓΑ. Πρόκειται για απόφαση που ισχύει πανελλαδικά για υπερήλικες ομογενείς από την 1η Ιανουαρίου. Για το ίδιο θέμα είχε γίνει σύσκεψη στο Διοικητήριο αρχές του έτους, χωρίς από τότε να αλλάξουν τα δεδομένα.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει σήμερα η νέα γραμματεία του ΠΑΜΕ. Θέμα της συνέντευξης τύπου η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας αλλά και οι πρόσφατες εξελίξεις στο ΕΥΚ. Το βράδυ ο Στάθης Εριφυλλίδης οργανώνει επετειακή εκδήλωση για την ΑΚΕΠ. Νέο επικεφαλής πρέπει να εκλέξει ως την Πέμπτη που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου η παράταξη Φιλόσογλου. Αυτό αναφέρει ξεκάθαρα το άρθρο 66 του Καλλικράτη. Εντός της εβδομάδας θα ορκιστεί νέα δημοτική σύμβουλος Καβάλας η Έλσα Βακιρτζή. Το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα. Το μεσημέρι συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Φθηνότερες κούρσες από και προς το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος ζητά από τους ιδιοκτήτες Ταξί ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Ένταση δημιουργήθηκε το Σάββατο στο ΤΕΙ Καβάλας μεταξύ εθνικιστών και αντιεξουσιαστών. Ευτυχώς δεν έγιναν επεισόδια. Μειώνεται ανησυχητικά το προσωπικό του μοναδικού ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης. Οι υπεύθυνοι σημειώνουν ότι πέραν της νυχτερινής βάρδιας που δεν υπάρχει από καιρό, πλέον κινδυνεύει και η απογευματινή.

 

Η μαθήτρια Έλλη Κανάκη του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας επιλέχθηκε για να συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Εκθέσεις του Μανώλη Μπατζόλη και του Γιώργου Πατσίδη φιλοξενούνται ως τις 23 Μάη στην Στέγη. Λειτουργεί καθημερινά στο ισόγειο του Εμπορικού Κέντρου έκθεση φωτογραφίας νέων μελών του Φωτογραφικού Ομίλου.

 

Λίγος κόσμος χθες στο «Ανθή Καραγιάννη». Ο ΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 από τον Πανσερραϊκό. Λίγες ευκαιρίες για τους παίκτες του ΑΟΚ που έχουν παράπονα από τον διαιτητή Κατσικογιάννη της Ηπείρου. Ο Νέστος ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον Ίασμο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης