ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Δικάζεται σήμερα στο Μονομελές Θάσου υπόθεση με 12 κατηγορούμενους ναυτεργάτες. Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκαν ανακοινώσεις συμπαράστασης από τις οργανώσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ Θάσου. Στην δίκη θα παραστεί η βουλευτής του ΚΚΕ από την Θεσσαλονίκη κ. Ελένη Γερασιμίδου. Οι 12 ναυτεργάτες κατηγορούνται μετά από μήνυση ναυτιλιακής εταιρίας για απεργιακή κινητοποίηση που έγινε τον Δεκέμβρη του 2009. Ευθύνες στη σημερινή διοίκηση του Βιοτεχνικού Πάρκου αλλά και στο Επιμελητήριο επιρρίπτει με υπόμνημα του προς την Εισαγγελία ο Θόδωρος Καλλιοντζής. Πρόκειται για υπόμνημα που κατατέθηκε προ μηνός, στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας της υπόθεσης των έργων κατασκευής του βιοτεχνικού πάρκου. Ο κ. Καλλιοντζής στο ίδιο υπόμνημα φέρεται να κατηγορεί τους Μάκη Παπαδόπουλο-Γιώργο Γερομάρκο ότι οδήγησαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη για λόγους πολιτικής εκδίκησης. Στόχος διαρρηκτών έγινε την προηγούμενη εβδομάδα η παλιά ορθοπεδική κλινική στο Σανατόριο. Άγνωστοι πήραν από το εσωτερικό του κτιρίου 50 μπαταρίες μπάνιου και 30 φωτιστικά. Η ζημιά υπολογίζεται στα 1.000 ευρώ. Πρόκειται για νέο εξοπλισμό αφού η κλινική μετατρέπεται σε χώρο φροντίδας ηλικιωμένων, έργο που είναι σε εξέλιξη από την Ιατρική Εταιρία Καβάλας. 15 νέους υπαλλήλους κάλεσε στη δουλειά η διοίκηση της ΒΦΛ. Η κατάθεση αιτήσεων είχε γίνει τον περασμένο Γενάρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για την επίσκεψη Βαληνάκη στην Καβάλα και την προβολή ιδιωτικού πανεπιστημίου της Πάφου. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουϊκ κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για τα λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου Καβάλας.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου. Την ίδια περίπου ώρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Νωρίτερα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Στην Καβάλα θα βρίσκεται σήμερα ο επικεφαλής του κόμματος Νέα Μέρα Χρήστος Ζώης. Το απόγευμα συνεδριάζει στη Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στις 6 το απόγευμα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών οργανώνει εκδήλωση με την Θεοδώρα Δριμάλα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. 40χρονη τραυματίστηκε το Σάββατο όταν επιχείρησε να σκαρφαλώσει στα μπλόκια, μπροστά από το Πάρκο Φαλήρου. 6 άτομα εποχιακό προσωπικό θα προσλάβει η Δημωφέλεια. Θα εργαστούν στο διάστημα του Καλοκαιριού. Παραχώρηση κατά χρήση ετοιμάζει η ΠΕ Καβάλας όσον αφορά το Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης. Την λειτουργία του Εκθεσιακού θα αναλάβει το Επιμελητήριο.

 

Αρχίζουν στις 8 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας. Η σημερινή εκδήλωση έχει θέμα της την αντίσταση δικηγόρων της Καβάλας κατά την περίοδο της χούντας. Νέα διοίκηση εξέλεξε χθες ο πολιτιστικός σύλλογος Στεγνού. Γενική συνέλευση με λίγο κόσμο έκανε χθες η Λέσχη Ποντίων Καβάλας. Μαθητές έγραψαν χθες παραμύθια, οι ήρωες των οποίων θα είναι οι πρωταγωνιστές στην επόμενη Αλφαβητοπαρέλαση. Αρχίζει το πρωί στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου έκθεση τεχνολογικής εκπαίδευσης των Επαγγελματικών Λυκείων του Νομού Καβάλας.

 

Μέτρια εμφάνιση του ΑΟΚ χθες στη Δράμα. Δίκαιη ήττα 2-0 από την Δόξα. Ο ΑΟΚ έχει να κερδίσει από τις 13 Μαρτίου. Την Τετάρτη υποδέχεται στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Βύζαντα. Κοντά στην Α2 βρίσκεται η Ένωση που το Σάββατο ηττήθηκε 66-70 από τον Κολοσσό Ρόδου. Μένει στην ομάδα και στη νέα χρονιά ο Κώστας Παπακωνσταντίνου.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης