• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

Μετά από διαπραγματεύσεις δύο ημερών έφθασαν σε συμφωνία οι εταιρίες «Δήμητρα» και «Ενεργειακή Αιγαίου». Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σήμερα. Βάση της συμφωνίας οι εργαζόμενοι της εταιρίας «Δήμητρα» θα πληρωθούν σε δύο δόσεις, αύριο και στις 20 Γενάρη. Οι εργαζόμενοι της Καβάλα Όιλ θα πληρωθούν μάλλον αύριο. Η Ενεργειακή θα πληρώσει στην εταιρία Δήμητρα το χρέος της χωρίς τόκους. Θα πληρώσει επίσης τις έως τώρα δικαστικές δαπάνες που φθάνουν στο ποσό των 70.000 ευρώ περίπου. Προσωπικό της εφορίας Καβάλας θα βρίσκεται στην αγορά και θα κάνει προληπτικούς ελέγχους σε όλη την περίοδο των εορτών. Πρόκειται για απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου που εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα. Οι έλεγχοι που θα κάνει το προσωπικό της εφορίας ήταν αρμοδιότητα του Σ.Δ.Ο.Ε. Τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν το Σάββατο το απόγευμα σε εκδήλωση στο Παληό. Ο Μάκης Παπαδόπουλος περιοδεύει στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Καβάλας ανταλλάσσοντας ευχές και απόψεις με τους δημότες. Γρανάς και Πασχαλίδης συνεχίζουν να ασχολούνται με το θέμα των δρομολογίων προκειμένου να εξασφαλίσουν ενίσχυση τους στη γραμμή του Πρίνου. «Το θέμα δεν έχει λήξει παρά την απόφαση του Σ.Α.Σ.» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Νέστου. Στις 22 Γενάρη ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός του Επιμελητηρίου για την εκμίσθωση 114 τμ στον πρώτο όροφο του κτιρίου του. Μέχρι τις 2 Γενάρη ο Δικηγορικός Σύλλογος δέχεται αιτήσεις προκειμένου 5 νέοι δικηγόροι να κάνουν 6μηνη πρακτική άσκηση στις δικαστικές υπηρεσίες του Νομού Καβάλας. Υπογραφές κατά της αυτοαξιολόγησης συγκεντρώσει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας. Άγνωστα άτομα πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά των γραφείων των οπαδών του Παναθηναϊκού στη Χρυσούπολη. Το περιστατικό έγινε το βράδυ του Σαββάτου. Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων στο κοινωνικό κατάστημα, τρόφιμα που προέρχονται από την Ε.Ε. Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε μετά θάνατο τον 15χρονο Τηλέμαχο Τσιμιρίκα. Η βράβευση έγινε μετά από πρόταση του γιατρού Δημήτρη Αστεριάδη. Υπογραφές για την διαφορετική διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από το Νομό Καβάλας συγκέντρωσαν και χθες αγρότες. «Η πρόταση του ΤΕΕ ΑΜ εξετάζεται» απάντησε σε αγρότες και φορείς του Νομού Σερρών ο Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου. Για την οικονομική διαφορά Ενεργειακής Αιγαίου και Δήμητρας βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή.

 

Συνεχίζονται και σήμερα στον Δημοτικό Κήπο οι εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας. Χθες χόρεψαν ταυτόχρονα 6 συνοικιακοί σύλλογοι. Την Πέμπτη 2 Γενάρη το μεσημέρι θα φθάσει στο λιμανάκι της Νέας Ηρακλίτσας ο Άη Βασίλης των θαλασσινών. Εορταστικά ποντιακά έθιμα αναβιώνουν το απόγευμα στην Ελευθερούπολη, στις εκδηλώσεις του Δήμου Παγγαίου.

 

Μετά από 3 περίπου μήνες ο ΑΟΚ ξανακέρδισε. Με γκολ του Γκαρακλίδη επιβλήθηκε δύσκολα του Αιγινιακού 1-0 κι έφθασε τους 9 βαθμούς. Είναι προτελευταίος στη βαθμολογία. Η διοίκηση υπόσχεται μεταγραφική ενίσχυση. Δύο παίκτες από αυτούς που θα αποκτηθούν θα είναι άνω των 24 ετών. Ο Ορφέας νίκησε 3-0 τον Νέστο. Έχασαν Ακροπόταμος και Βυζάντιο.

 

 

Διαβάστε επίσης