• 6 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Χόκεύ επί χόρτου στην Καβάλα

Συζητήθηκε και εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο προϋπολογισμός της Δημωφέλειας για το 2014. Πολυσέλιδος κι αναλυτικός περιγράφει όλη τη δραστηριότητα της δημοτικής επιχείρησης κατά το νέο έτος. Σε ένα σημείο του το εισηγητικό κείμενο «βγάζει» είδηση. Σχετικά με την Καβάλα και το χόκεϋ επί χόρτου. Αντιγράφου ακριβώς το σχετικό απόσπασμα προκειμένου ο αναγνώστης να καταλάβει συγκεκριμένα τον στόχο αυτών που εκπροσωπούν την Δημωφέλεια: Διάδοση του χόκεϋ επί χόρτου στην Καβάλα: Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χόκεϋ επί χόρτου προγραμματίζεται η κατασκευή τεσσάρων γηπέδων χόκεϋ, η προμήθεια εξοπλισμού και η πραγματοποίηση τον Σεπτέμβριο δύο σεμιναρίων κανονισμών και διαιτησίας με στόχο τη διάδοση του αθλήματος στην πόλη μας. Απώτερος στόχος είναι να γίνει η πόλη της Καβάλας κέντρο χόκεϋ στα Βαλκάνια δεδομένης της γεωγραφικής της θέσης, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός

του έντονου ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τη διάδοση του αθλήματος στην περιοχή.

 

Η Δ.Ο.Υ. άρχισε ελέγχους

Τις τελευταίες εβδομάδες προσωπικό της Δ.Ο.Υ. Καβάλας βγήκε από τα γραφεία της υπηρεσίας προκειμένου να κάνει προληπτικούς ελέγχους στην αγορά, τους οποίους μέχρι τώρα έκανε το Σ.Δ.Ο.Ε. Οι έλεγχοι αυτοί αφορούν βασικές λειτουργίες μιας επιχείρησης. Για αυτόν τον λόγο και χαρακτηρίζονται προληπτικοί. Οι έλεγχοι θα ενταθούν την περίοδο των εορτών. Με πρόσφατη απόφαση της διευθύντριας της Δ.Ο.Υ. Καβάλα συγκροτήθηκε συνεργείο 13 υπαλλήλων της ίδιας υπηρεσίας που θα κάνουν ελέγχους ως το τέλος του έτους. Οι έλεγχοι θα γίνονται πρωί, απόγευμα και βράδυ (όλες τις ημέρες της εβδομάδας) κι όπως φαίνεται πρώτο στόχο θα έχουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το συγκεκριμένο πλάνο οργανώθηκε κι υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα. Είναι άνωθεν οδηγία προκειμένου εκεί που δεν μπορεί να προλάβει να κάνει έλεγχο το Σ.Δ.Ο.Ε. ο έλεγχος να γίνεται από το προσωπικό κάθε εφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο και βασικό πράγμα που ψάχνουν οι έλεγχοι αυτοί είναι η έκδοση αποδείξεων.

 

Μειώσεις μισθών

Λιγότερα χρήματα πληρώθηκαν προ λίγων ημερών όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Καβάλας. Υλοποιήθηκε δηλαδή η παρατήρηση του Επίτροπου αλλά και η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης. Οι μειώσεις μισθών είναι μεγαλύτερες από αυτές στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα λόγω ειδικών καταστάσεων που υπάρχουν στους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ. Το σωματείο των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καβάλας πέραν του ότι ενοχλήθηκε από την εξέλιξη, είναι σε συνεχή επικοινωνία με δικηγόρο ώστε αρχές του έτους να οδηγήσει την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εργαζόμενοι ΔΕΥΑ δικαιώθηκαν κι η μείωση μισθού ήταν προσωρινή. Με την δικαστική απόφαση που ακολούθησε οι μισθοί επανήλθαν στα προηγούμενα ποσά. Το ίδιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Καβάλας.

 

Αποφάσεις Γιαννακίδη

Δύο πρόσφατες αποφάσεις του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη έχουν τοπικό ενδιαφέρον. Οι αποφάσεις πάρθηκαν με την ιδιότητα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της ΑΜΘ. Η πρώτη απόφαση δίνει το δικαίωμα στο Περιφερειακό Ταμείο να αγοράσει από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Καβάλας εμβόλια που η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» θα χρησιμοποιήσει στις εξορμήσεις της σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ. Τα εμβόλια θα γίνουν δωρεάν σε παιδιά άπορων οικογενειών. Η δεύτερη απόφαση χορηγεί καύσιμα αξίας 1.500 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης προκειμένου το όχημα της να μετακινηθεί σε ορεινές περιοχές της ΑΜΘ και να δανείσει βιβλία σε μικρούς και μεγάλους. Και στις δύο περιπτώσεις η παρέμβαση του κ. Γιαννακίδη καλύπτει (και αντικαθιστά) το κράτος. Αυτό έπρεπε να πληρώσει και για τα εμβόλια και για τα βιβλία.

 

Φέρι Μποτ

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το μεσημέρι της Παρασκευής το δρομολόγιο των 2 από Λιμένα σε Κεραμωτή δεν μπόρεσε να απορροφήσει όλη τη κίνηση κι έτσι κάποια οχήματα έμειναν έξω από το φέρι μποτ. Αυτό σήμαινε αναμονή περίπου 2 ωρών για το επόμενο δρομολόγιο.

 

Συνεδρίαση για υποψήφιο Δήμαρχο

Την περασμένη Πέμπτη συνεδρίασε στα γραφεία της ΝΔ Καβάλας η διοίκηση της δημοτικής οργάνωσης του κόμματος για τον Δήμο Καβάλας. Η συνεδρίαση ήταν ουσιαστικά συνέχιση της συζήτησης που είχε αρχίσει στη ΝΟΔΕ. Περί του υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας. Συνδετικός κρίκος ο πρόεδρος της δημοτικής οργάνωσης Μανώλης Φρατζεσκάκης λόγω του ότι μετέχει και στη ΝΟΔΕ. Επανέλαβαν τα ίδια πράγματα, προσπάθησαν να οργανωθούν προκειμένου να ασκήσουν κι αυτοί πίεση στη κεντρική διοίκηση του κόμματος για να αποφασιστεί γρήγορα ο υποψήφιος δήμαρχος της Καβάλας. Όπως η ΝΟΔΕ έτσι και η δημοτική Καβάλας δεν «βλέπει» άλλα ονόματα εκτός από την Δήμητρα Τσανάκα και τον Ντίνο Κλειτσιώτη.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η δημοτική οργάνωση Καβάλας της ΝΔ να ετοιμάσει εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας όπου θα επιδιωχθεί να βρίσκεται για να μιλήσει κυβερνητικό στέλεχος.

 

Δέσμευση

Στα … βήματα του Υπουργού Στουρνάρα και η τοπική αυτοδιοίκηση. Πρόσφατα ο Δήμος Καβάλας δέσμευσε ποσό 72 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό ιδιώτη επειδή αυτός του οφείλει χρήματα από την επαγγελματική του δραστηριότητα. Κι ενώ ο Στουρνάρας δεσμεύει αλλά ρυθμίζει κι όλας, ο Δήμος Καβάλας μόνο δεσμεύει. Δικαίωμα να κάνει ευνοϊκή ρύθμιση δεν έχει ακόμη.

 

Στο Facebook

Αναβαθμίστηκε η παρουσία του Άρη Βέρρου στο διαδίκτυο με έμφαση το Facebook. Η σελίδα είναι γεμάτη ειδήσεις, νέα, σχόλια και μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Υπάρχει μάλιστα αξιοπρόσεκτη ανταπόκριση. Τις προάλλες εκεί διαβάσαμε το πιο πρόσφατο μήνυμα του υποψήφιου δημάρχου: «Με το ισχύον εκλογικό σύστημα οι αυτοδιοικητικές εκλογές το Μάιο του 2014. Προχωράμε στη μάχη της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Προχωράμε για τη ΝΙΚΗ. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους».

 

Για τον Λιάπη και όχι μόνο

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Απόστολος Παυλίδης έγραψε στο facebook σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό Λιάπη το ακόλουθο σχόλιο: «Είναι γεγονός ότι τα πράγματα αλλάζουν, αλλά αυτό γίνεται με εξαιρετικά μεγάλη αργοπορία, τέτοια που δείχνει στασιμότητα. Ωστόσο, παρά την οργή και αγανάκτηση που νιώθω, διατηρώ την κρυφή ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Γι αυτό και συνεχίζω να συμμετέχω, έστω και με κλονισμένο ηθικό».

 

Οι βουλευτές

Δύο εκδηλώσεις έγιναν το Σάββατο από τους εργαζόμενους στη Καβάλα Όιλ. Και οι δύο αφιερωμένες στα παιδιά τους. Τα μεγάλα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, τα μικρά παιδιά που βρίσκονται στη νηπιακή ηλικία. Το σωματείο απέφυγε να προσκαλέσει στην εκδήλωση για τα μεγάλα παιδιά τους βουλευτές. Κρατάει ακόμη η αντιπαράθεση στην αρχή του έτους; Αυτό φαίνεται. Κλήθηκαν αντίθετα και ο Αρχέλαος Γρανάς και ο Κωστής Σιμιτσής.

 

Υποσχέσεις

Τον περασμένο Νοέμβρη η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα χρηματοδοτήσει αμέσως το έργο που έμεινε στη μέση στο νέο λιμάνι. Είχε στόχο να το δημοπρατήσει τον Δεκέμβρη. Τα πράγματα πάλι άργησαν. Προχθές ανακοινώθηκε από τη Κυβέρνηση ότι δεσμεύτηκε η απαραίτητη πίστωση. Η δε δημοπράτηση του έργου μετατίθεται για τον Γενάρη και βλέπουμε. Αυτά κάνει το κράτος για να πείσει πόσο αφερέγγυο είναι. Το συγκεκριμένο έργο είναι έτσι κι αλλιώς καθυστερημένο αφού η Θόλος το άφησε στη μέση και το Υπουργείο το ξέχασε για 3 χρόνια. Το Φθινόπωρο η υπόθεση ξανάγινε επίκαιρη με τις υποσχέσεις που προαναφέραμε. Υπάρχει μια πρόοδος αλλά όχι όπως μας είχαν υποσχεθεί.

 

 

Διαβάστε επίσης