• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Σε εκκρεμότητα είναι από την προηγούμενη εβδομάδα καταγγελία γονέων σχετικά με το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το νηπιαγωγείο του Δάτου. Η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Καβάλας θα κάνει αυτοψία μάλλον σήμερα. Τα προβλήματα υγρασίας και μούχλας του κτιρίου αναγνωρίζει τόσο ο Δήμος Καβάλας όσο και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Πιθανότερο σενάριο η μεταφορά των νηπίων στο δημοτικό σχολείο του Πολυστύλου. Ο διευθυντής του αγωγού ΤΑΡ στην Ελλάδα Στάθη Θεοδωρόπουλος είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρο Βασιλειάδη. Δέχθηκε ότι υπάρχει θέμα με την διέλευση του αγωγού από τα Τενάγη, αντιπρότεινε ο αγωγός να περάσει 1 με 2 χιλιόμετρα βόρεια ή νότια σε σχέση με τη σημερινή χάραξη. Όσο για το προτεινόμενο από την ΔΕΠΑ πλωτό LNG, εκτίμηση του ΤΕΕ ΑΜ είναι ότι εφόσον προχωρήσει το παρόμοιο σχέδιο του Κοπελούζου στην Αλεξανδρούπολη δεν θα έχει καμία αξία η πρόταση για τον κόλπο της Καβάλας. Η Τροχαία επανέρχεται στο κέντρο της πόλης βάση σχεδίου της Α.Δ. Καβάλας. Βασική της προτεραιότητα θα είναι οι παράνομες σταθμεύσεις. Μέχρι τώρα έχουν βεβαιωθεί περισσότερες από 100 παραβάσεις που αφορούν ράμπες αναπήρων. Μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα πληρωθούν μέσω του συλλόγου της Νέας Καρβάλης 30 δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που παραμένουν απλήρωτοι. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Παπαδόπουλος.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει το μεσημέρι ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για να διαφημίσει την έκτακτη γενική του συνέλευση το απόγευμα της Τετάρτης, θέμα της οποίας θα είναι η λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές. Ειρηνική και μαζική ήταν η αντιφασιστική διαδήλωση στην Καβάλα το απόγευμα του Σαββάτου. Τρίτο περιστατικό αστικής πυρκαγιάς μέσα σε διάστημα 20 ημερών. Αυτή τη φορά καταστράφηκε άδειο σπίτι σε πάροδο της οδού Τ. Προδρόμου στον Άη Γιάννη. Νέα συντονιστική επιτροπή εξέλεξαν χθες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Καβάλας. Τη διαδικασία παρακολούθησε ο πρώην βουλευτής του κινήματος Νίκος Σμολοκτός. Συνεχίζονται κι αυτή την εβδομάδα οι απεργίες. Παραμένει άγνωστο πόσο μεγάλη θα είναι η συμμετοχή σε αυτές. Σήμερα και αύριο απεργούν οι καθηγητές και οι δημοτικοί υπάλληλοι. Τρίτη και Τετάρτη δάσκαλοι και λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι.

 

Σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου «φέρνουν» πρόωρες εκλογές στη Στέγη. Αυτές ορίστηκαν για τις 2 Οκτώβρη. Τέσσερα μέλη του συμβουλίου δήλωσαν προφορικά την παραίτηση τους. Σήμερα και αύριο έρχονται στην Καβάλα τρία κρουαζιερόπλοια. Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή η Καβάλα συμμετέχει στην έκθεση κρουαζιέρας στο Αμβούργο. 350 ποδήλατα κινήθηκαν χθες στο κέντρο της Καβάλας σε μια πετυχημένη ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας και ο Σύλλογος Κύκλοτρον.

 

Ηττήθηκε 1-0 ο ΑΟΚ στο φιλικό ματς του Σαββάτου με τον Βατανιακό. Την Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη η έναρξη του πρωταθλήματος, το ματς με τον Ηρακλή θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Σήμερα στην Αθήνα αρχίζει η δίκη για τα στημένα παιχνίδια με κατηγορούμενους και τους Μάκη και Σταύρο Ψωμιάδη. Αγιασμό έκανε χθες η Ένωση. Στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής νίκησαν Ακροπόταμος και Βυζάντιο. Ηττήθηκαν Νέστος και Ορφέας Ελευθερούπολης.

 

Διαβάστε επίσης