• 6 Μαΐου 2024,

Ποδηλάτες παντού, μικροί και μεγάλοι

 Ποδηλάτες παντού, μικροί και μεγάλοι

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε χθες το πρωί, η διοργάνωση της ποδηλατοπορείας από πλευράς του Δήμου Καβάλας, με την υποστήριξη του συλλόγου ποδηλασίας ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ και της ιδιωτικής εταιρίας NOVA NET.

Περισσότεροι από 350, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες, συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο δημοτικό κήπο. Εκεί στις 11.00 το πρωί βρέθηκε ο ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Γιώργος Χειμωνέτος. Η ποδηλατοπορεία δεν άρχισε αμέσως. Προηγήθηκαν παιχνίδια, ειδικές δοκιμασίες, που έγιναν όλες στο δημοτικό κήπο, υπό την επίβλεψη του Γ. Χειμωνέτου. Στη συνέχεια άρχισε η ποδηλατοδρομία με τη διευκόλυνση και από το τμήμα τροχαίας Καβάλας. Φάνηκε ότι παρά το ότι η Καβάλα δε βοηθά το ποδήλατο, λόγω του αμφιθεατρικού της πόλης, υπάρχουν σε αυτήν πάρα πολλοί φίλοι του ποδηλάτου, όλων των ηλικιών και των δύο φύλων.

Ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, είπε τα εξής:

 

«Κάθε χρόνο υπάρχει προσέλευση από τους καβαλιώτες ποδηλάτες και φέτος γιορτάζοντας την ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, σε συνεργασία με τον ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ διοργάνωσαν αυτή εκδήλωση με τη ευγενική χορηγία και της NOVA NET. Ευχαριστούμε πολύ και το Γιώργο Χειμωνέτο, τον ολυμπιονίκη ποδηλασίας, που θάναι σε λίγο εδώ μαζί μας. Οργανώνεται λοιπόν αυτή η εκδήλωση για ν΄ αναδειχθεί το πόσο υγιές είναι για την κοινωνία μας η μη χρήση αυτοκίνητου, η χρήση ποδηλάτων για την καλύτερη ποιότητα της ζωής μας.

Νομίζω πως η συμμετοχή του κοσμου είναι τέτοια που αναδεικνύεται η μέρα και οι συνθήκες να το κάνουμε κάθε χρόνο».

ΕΡ: Ο Δήμος Καβάλας βοηθά τους ποδηλάτες, με έργα – παρεμβάσεις που κάνει;

ΑΠ: «Ο Δήμος Καβάλας βοηθά όσο μπορεί. Το θέμα είναι ότι το αμφιθεατρικό της πόλης μας, δε βοηθά το να γίνονται έργα για ποδήλατο. Δηλαδή η Καβάλα είναι δύσκολη πόλη για τους ποδηλάτες.

Στο επίπεδο όμως του κέντρου και στις παραλίες, γίνονται έργα και οργανώνεται η κατάσταση ούτως ώστε να μπορούν να κινηθούνε οι ποδηλάτες».

ΕΡ: Σχετικά με το χορηγό τη NOVA NET, είναι η ευχάριστη έκπληξη;

ΑΠ: «Βεβαίως. Νομίζω πως η NOVA NET είναι μία καινούρια επιχείρηση στην περιοχή μας, η οποία απ΄ όσο ξέρω είναι για αποκατάσταση ανθρώπων που έχουνε κάποια προβλήματα υγείας από ατύχημα ή κάτι άλλο, και νομίζω πως αυτό που κάνει σήμερα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Να τη μιμηθούν κι άλλες εταιρίες, βοηθώντας έτσι και το Δήμο Καβάλας αλλά και την τοπική κοινωνία».

 

Διαβάστε επίσης