• 18 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

Το Επιμελητήριο της Καβάλας αναλαμβάνει πρωτοβουλία που απευθύνεται στην Κυβέρνηση ώστε στο νομοσχέδιο περί του συμψηφισμού χρεών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις να συμπεριληφθεί και η απλήρωτη επιδότηση εργασίας. Ενημερώνει τους κυβερνητικούς βουλευτές και τα άλλα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜΘ. Δεν αποκλείεται σύσκεψη στη Καβάλα εντός της εβδομάδας. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ανακοίνωσε ότι 57χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για δύο ανεξιχνίαστα εγκλήματα στη περιοχή, αρχές της δεκαετίας του 2000. Ανήσυχη η τοπική κοινωνία ρωτά βάση ποιών νέων στοιχείων έγινε η σύλληψη κι ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις. Φήμες για εμπλοκή στην υπόθεση και του κοριού της ΕΥΠ. Ο Θανάσης Αθανασίου κέρδισε άνετα τις εκλογές για τη θέση του προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο. Τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης για τη νέα διοίκηση έλαβε ο Σωτήρης Αδαμαντίου. Ομάδα μαθητών του 6ου Λυκείου βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα μέσα στα επεισόδια στη Κωνσταντινούπολη. Ζήτησε και βρήκε προστασία στο Ελληνικό Προξενείο. Αμέσως μετά οι μαθητές οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο τους. Κατά χρήση παραχωρεί το παλιό Νοσοκομείο στον Δήμο Καβάλας το Υπουργείο Υγείας, αυτό δήλωσε την Παρασκευή στον Γιάννη Πασχαλίδη ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Σήμερα στις 6 το απόγευμα επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή. Στην ίδια σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί και ερώτηση για τον αγωγό ΤΑΡ σε σχέση με τα Τενάγη των Φιλίππων.

 

Αποχώρησαν από τη διασταύρωση Χρυσούπολης και τον Αμυγδαλεώνα τα τρακτέρ των αγροτών. Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης έκαναν το Σάββατο 35 φορτηγά δημόσιας χρήσης. Συνταξιούχοι της ΒΦΛ συναντούν σήμερα τον διευθυντή του εργοστασίου Τάσο Μπουρμπούλια. Αύριο συνεδριάζει η διοίκηση του σωματείου. Κομματική σύσκεψη έγινε χθες στη ΝΟΔΕ Καβάλας παρουσία της εκπροσώπου τύπου του κόμματος Άννας Ασημακοπούλου. Αποφασίστηκε στήριξη στην Δήμητρα Τσανάκα. Δύο δημοσκοπήσεις στον Δήμο Παγγαίου δείχνουν ξεκάθαρο προβάδισμα του Βασίλη Ξουλόγη. Περιορίζονται οι ελπίδες να συνεργαστούν Φιλόσογλου και Αναστασιάδης. Ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο φέρεται να υπέστη τη προηγούμενη εβδομάδα ο Άρης Γιαννακίδης. Θα είναι λίγες μέρες εκτός δράσης. Το απόγευμα συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο. Το πρωί στο Διοικητήριο σύσκεψη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Το μεσημέρι συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας, το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο. Τετάρτη και Πέμπτη έκτακτες συνελεύσεις δασκάλων και νηπιαγωγών με θέμα την αυτοαξιολόγηση.

 

Πετυχημένη ήταν η 9η Αλφαβητοπαρέλαση που έγινε το Σάββατο στην οδό Ομονοίας. Γενική συνέλευση και κοπή πίτας χθες για τον Σύνδεσμο Τυφλών ΑΜ.

 

Ηττήθηκαν το Σαββατοκύριακο και ο ΑΟΚ και η Ένωση κι έχουν δύσκολες αποστολές στο υπόλοιπο των πρωταθλημάτων που συμμετέχουν. Κομβικό το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας για τον ΑΟΚ την Κυριακή. Ήττες του Ψυχικού και του Κόριβου επιθυμεί η Ένωση για να πλησιάσει τις προνομιούχες θέσεις της κορυφής στην Α2. 2-0 έχασε ο Ορφέας Ελευθερούπολης χθες στο Σουφλί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης