ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

Η παράταξη Λάζαρου Βασιλειάδη- Σωτήρη Λαζαρίδη κέρδισε τις εκλογές στο ΤΕΕ ΑΜ χωρίς φυσικά να εξασφαλίζει την απαραίτητη αυτοδυναμία. Ειδικότερα στη νέα αντιπροσωπεία θα έχει 16 έδρες με δεύτερη την παράταξη Μηχανικοί της Δράμας με 13 έδρες. Στα άλλα αποτελέσματα η παράταξη Αδέσμευτοι Ενεργοί Μηχανικοί 7 έδρες, οι μηχανικοί του ΚΚΕ 1 έδρα, του ΣΥΡΙΖΑ 4 έδρες, Συνεργασία για το ΤΕΕ 3 έδρες και ΕΛΕΜ 1 έδρα. Χθες βράδυ εξελέγη μέλος της νέας διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ ο Μάκης Δημητριάδης. Στους επιλαχόντες ο Παναγιώτης Αρσονιάδης. Μικρή προσέλευση στις εκλογές της ΝΔ Καβάλας για 10 εκπροσώπους ισάριθμων θεματικών τομέων. Στην υγεία ο Γιώργος Μπουμπούνας κέρδισε τον Νίκο Κιοσέ.

 

Συναντήσεις με τους βουλευτές Παναγιωτόπουλο, Κλειτσιώτη και Πασχαλίδη είχαν χθες οι εκπρόσωποι των αγροτών το Δήμου Καβάλας ενόψει της συζήτησης του ΤΑΡ την Τετάρτη στη Βουλή. 56χρονος άνδρας βρέθηκε στη θάλασσα, στο λιμάνι της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Την Τετάρτη γενική συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου προκειμένου να εκλέξουν εκπρόσωπο τους στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος. Συμπληρωματικά έγγραφα κατέθεσε στον Ανακριτή ο Γιώργος Τσαλουχίδης σχετικά με την υπόθεση Μπουδακίδου. Πρόκειται για αντίγραφο απόφασης του Ν.Σ. Καβάλας τον Μάρτιο του 2005 όπου αρμοδιότητα σε θέματα εκδηλώσεων πολιτισμού κι αθλητισμού αποκτά η 4η Ν.Επιτροπή με πρόεδρο τον Κώστα Τζώτζο. Γενική συνέλευση για ενημέρωση των εργαζόμενων προετοιμάζει το σωματείο της ΒΦΛ. Άγγελος Τσατσούλης και Μάρκος Δέμπας ήταν το Σάββατο στο Κιλκίς, στην γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Δημοσιεύματα στον Αθηναϊκό τύπο αναφέρουν ότι ο ΟΣΕ προετοιμάζει έργο σιδηροδρομικής σύνδεσης της Καβάλας με Θεσσαλονίκη και Αμφίπολη. Ερώτηση για τις διώξεις ναυτεργατών και τα μειωμένα δρομολόγια φέρι μποτ προς Θάσο κατέθεσαν δύο βουλευτές του ΚΚΕ. Ως τον Μάρτιο θα είναι έτοιμος ο δημοτικός παιδικός σταθμός στην οδό Εκάβης, έργο που λόγω κρίσης έμεινε στη μέση αλλά πρόσφατα ξανάρχισε.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Από το πρωί στη πλατεία Καπνεργάτη τοπικοί φορείς ενημερώνουν το κοινό για θέματα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Το απόγευμα σχετική εκδήλωση στο Λύκειο των Ελληνίδων. Σε απεργία από σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Το Επιμελητήριο Καβάλας θα συμμετάσχει από σήμερα ως την Τετάρτη σε έκθεση τροφίμων στο Βελιγράδι. Στην αποστολή συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Αναφορά στη Βουλή για τα προβλήματα στο ειδικό γυμνάσιο Καβάλας και την έλλειψη καθηγητών έκανε ο Γιώργος Καλαντζής.

 

Εξελίξεις στον ΑΟΚ αφού αμέσως μετά το 0-0 με τη Δόξα Δράμας παραιτήθηκε ο προπονητής Απόστολος Χαραλαμπίδης. Επιφυλάχθηκε η διοίκηση που θα ανακοινώσει σήμερα τις αποφάσεις της. Ο Βλάσης Τσάκας έδωσε συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε αιτήματα προς τους μετόχους. «Αν γίνουν δεκτά θα προχωρήσει τον Δεκέμβρη μεγάλη επένδυση, αλλιώς χάρηκα που σας γνώρισα» είπε χαρακτηριστικά. Η Ένωση έγινε επιτέλους ομάδα με καλό προπονητή. Κέρδισε το Σάββατο το Ψυχικό. Διακόπηκε λόγω βροχής το ματς στο Κοκκινόχωμα, νίκησαν Νέστος και Ακροπόταμος. Έχασε ο Ορφέας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης