ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

Μια κρίσιμη εβδομάδα γεμάτη σημαντικά γεγονότα είναι αυτή που αρχίζει σήμερα για την Καβάλα Όιλ. Την Πέμπτη συζητείται στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ανανέωση των δικαιωμάτων επί των υφιστάμενων κοιτασμάτων. Αύριο συνεδριάζει εκτάκτως η διοίκηση της Καβάλα Όιλ για να καταγγείλει όπως φαίνεται την συνεργασία της με την Ενεργειακή Αιγαίου. Τοπικοί παράγοντες που ασχολούνται με το θέμα διαπιστώνουν με λύπη ότι τα εσωτερικά προβλήματα στα Πετρέλαια ανακύπτουν στην χειρότερη στιγμή, την ώρα που λήγει θετικά το θέμα της ανανέωσης των αδειών. Στη ΒΦΛ οι εργαζόμενοι περιμένουν να πληρωθούν σήμερα ή αύριο. Το σωματείο προσπαθεί να συναντήσει τον διευθυντή του εργοστασίου Γιάννη Τσάρα. Απλήρωτοι εμφανίζονται να είναι κι όσοι απασχολούνται στην εταιρία δια εργολαβικής εταιρίας. Η Λένα Γαρυφάλλου δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει την επένδυση του Γυαλιού, που αναφέρεται συγκεκριμένα στον νέο αναπτυξιακό νόμο. Η επένδυση υποστηρίζεται με κρατική επιδότηση 30%. Για να σιγουρευτεί η επένδυση πρέπει να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος τραπεζικός δανεισμός. Αποχωρούν σήμερα τα τρακτέρ από τα δύο σημεία του Νομού Καβάλας όπου ήταν συγκεντρωμένα για περίπου 1 μήνα. Ισχύει πανελλαδική προσωρινή αναστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων. Συνεδρίασε χθες η δημοτική παράταξη Γιάννη Φιλόσογλου. Αποφάσισε να συγκροτήσει επιτροπή που θα κάνει διαπραγμάτευση με τον Χ. Χρυσανίδη περί συνεργασίας στις δημοτικές εκλογές του 2014.

 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας έπιασε επ’ αυτοφώρω το Σάββατο στους Αντιφιλίππους 4 Βούλγαρους την ώρα που έκλεβαν καλώδια από αντλιοστάσιο του Δήμου Παγγαίου. Χθες η ΔΕΣΕ διαπίστωσε κλοπή καλωδίων αξίας 2.000 ευρώ, απαραίτητα για τον φωτισμό της εθνικής οδού Καβάλας Δράμας. Άγνωστοι διαρρήκτες μπήκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Κοκκινόχωμα. Πήραν χρυσαφικά και 500 ευρώ σε κέρματα. «Να δούμε το 12% σε διαφορετική βάση» είπε το Σάββατο στο ΕΥΚ ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Περισσότερα από 1000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ στον Ν. Καβάλας ψήφισαν χθες για την εκλογή συνέδρων. Εκλέγονται 35 σύνεδροι. Την Παρασκευή το βράδυ εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας με ομιλητή τον Μάκη Βορίδη. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Το απόγευμα η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ ΑΜ. Παρουσιάστηκε χθες στην Νέα Καρβάλη η αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση του κέντρου του χωριού.

 

Συνεδριάζει το απόγευμα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας. Εκδήλωση για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό οργανώνει σήμερα το 1 Λύκειο Καβάλας. Στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου εκδήλωση για την ιστορία του ιδρύματος. Ο Κώστας Παπακοσμάς μιλά το απόγευμα σε εκδήλωση για την ιστορία της Καβάλας, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο. Νέα διοίκηση απέκτησε χθες ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας. Στην χθεσινή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τυφλών ΑΜ συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα των τυφλών όπως η καθυστερημένη πληρωμή των επιδομάτων, το υπό κατάργηση πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και οι μικρές παροχές του ΕΟΠΥΥ.

 

Στις 7 το απόγευμα ο ΑΟΚ υποδέχεται στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Εθνικό Γαζώρου. Με πρωτοβουλία του ερασιτέχνη θα διατεθούν κουπόνια των 5 ευρώ για την ενίσχυση των ποδοσφαιριστών. Δεν υπάρχουν νεότερα από την διοίκηση της ΠΑΕ. Σήμερα απολογείται για τα στημένα παιχνίδια ο Μάκης Ψωμιάδης. Η Ένωση ηττήθηκε χθες από τον ΠΑΟΚ 81-69. Αποβλήθηκε στο 4ο δεκάλεπτο ο Κόλεμαν.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης