• 2 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΓΕΝΑΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΓΕΝΑΡΗ 2015

Τα τελικά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στο Νομό Καβάλας δίνουν τη πρώτη θέση στο ΣΥΡΙΖΑ με 52 ψήφους περισσότερες από τη δεύτερη ΝΔ. Οι έδρες μοιράζονται 3-1. Βουλευτές Καβάλας εκλέγονται οι Τάκης Εμμανουηλίδης, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τη ΝΔ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έλαβε 9.654 σταυρούς, τους περισσότερους απ’ όλους τους υποψήφιους. Δεύτερος στη ΝΔ ο Γιάννης Πασχαλίδης, τρίτος ο Γιώργος Καλαντζής. Πρώτος σε σταυρούς στους ΑΝΕΛ ο Βαγγέλης Παππάς, πρώτος στο Ποτάμι ο Γιώργος Γκαϊντατζής, στο ΚΚΕ ο Χρήστος Ποτόλιας, στο κόμμα Παπανδρέου η Σοφία Πακαταρίδου. Πρώτος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Παπουτσής, χθες βράδυ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι άλλη φορά υποψήφιος βουλευτής.

Συγκέντρωση οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και πανηγυρισμοί χθες βράδυ στη πλατεία Καπνεργάτη. Λίγος κόσμος στο Διοικητήριο απ’ όπου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε ασυνήθιστα γρήγορα. Φανερή η απογοήτευση στα στελέχη της ΝΔ Καβάλας. Με τον Γιώργο Παπανδρέου «τα βάζουν» στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Βελτίωσε τις ψήφους και το ποσοστό του στο Νομό Καβάλας το ΚΚΕ. Πρώτο κόμμα στη πόλη ο ΣΥΡΙΖΑ με 6% διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ. Ποσοστό 46% έχουν στη Θάσο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μαζί. Πρώτο κόμμα η ΝΔ μόνο στο Δήμο Παγγαίου.

Από σήμερα μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι ο Εμπορικός Σύλλογος συγκεντρώνει προτάσεις μελών του από τους πεζόδρομους για το νέο κανονισμό λειτουργίας. Το Υπουργείο Εργασίας χορήγησε πιστοποίηση στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για τη λειτουργία του γηροκομείου της. Πετυχημένη ήταν η παρουσία των φορέων του Νομού Καβάλας στην τουριστική έκθεση της Πόλης. Επέστρεψαν χθες το απόγευμα για να προλάβουν να ψηφίσουν. Οι νέες συνδρομές των μελών θα συζητηθούν και θα καθοριστούν στην αυριανή συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αποκτά παράρτημα και στην πόλη της Καβάλας. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας.

Την πίτα του έκοψε το Σάββατο ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας. Διατύπωσε ήδη αίτημα στη Δήμαρχο να επιστρέψει στη Μεγάλη Λέσχη όταν στο κτίριο ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης. Αύριο συνεδριάζει η τουριστική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Το Σάββατο κόβουν πίτα οι κάτοικοι του συλλόγου Κηπούπολης- Καλαμίτσας.

 

Συνεχίζει τη προετοιμασία του ο ΑΟΚ για την αναμέτρηση της Τετάρτης στη Καστοριά. Η Ένωση νίκησε και το Λαύριο, είναι μόνη στη κορυφή της Α2 στο τέλος του πρώτου γύρου. Επόμενο παιχνίδι στη Καλαμίτσα με τον Αετό.

 

Διαβάστε επίσης