• 23 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΗ 2013

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Λούσυ με μεγάλη επιτυχία περιφερειακή συνάντηση διοικήσεων Ομοσπονδιών Επαγγελματιών και Βιοτεχνών. Στην συνάντηση παρέστη ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καβαθάς αλλά και διάφοροι τοπικοί παράγοντες. Συζητήθηκαν τα προβλήματα των μικρομεσαίων, η ανάγκη πραγματικής στήριξης της αγοράς από μια άλλη κυβερνητική πολιτική. «Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία των αριθμών της κυβέρνησης» είπε ο Γιώργος Καβαθάς που χαρακτήρισε ανέκδοτο την απόφαση για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Δύο μαθητές μεταφέρθηκαν προληπτικά το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο. Μετέχοντας σε πάρτι σε διαμέρισμα στον Άη Γιάννη, κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ με αποτέλεσμα να μεθύσουν. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων του Ποντολιβάδου για το πρόβλημα των κουνουπιών. Η κατάσταση –περιγράφουν- είναι ανυπόφορη. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για τα μέτρα πυροπροστασίας στη Θάσο που δεν πάρθηκαν ακόμη. 16 Γαλάζιες Σημαίες, ίδιες με πέρσι, εξασφάλισε ο Νομός Καβάλας. Χωρίς Γαλάζια Σημαία η Ραψάνη. Ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος υπέγραψε απόφαση έγκρισης σκοπιμότητας του έργου «Οίκος Μέριμνας και προστασίας απόρων» στη Νέα Καρβάλη.

 

Συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Στις 6 το απόγευμα η Οικονομική Επιτροπή. Οι βουλευτές Πασχαλίδης-Κλειτσιώτης, το προεδρείο της ΝΟΔΕ και ο Κώστας Τάτσης μετείχαν το Σάββατο σε προσυνεδριακή διαδικασία της ΝΔ στη Κομοτηνή. Συνάντηση με τους διευθυντές των νηπιαγωγείων αύριο το απόγευμα οργανώνει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας. «Η συνάντηση πρέπει να γίνει το πρωί, στο ωράριο εργασίας» απαντά ο Σύλλογος Δασκάλων. Μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου θα λειτουργήσουν τα διόδια στη Μουσθένη. Ο συνταξιούχος Κώστας Σιάμπος από τη Δράμα καταγγέλλει το δήμο Παγγαίου ότι εισπράττει τέλη για τα σκάφη του λιμανιού της Νέας Ηρακλίτσας χωρίς να έχει το σχετικό δικαίωμα. Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Διόνυσου θα γίνει το πρωί στο Δημαρχείο. Από σήμερα ως την Παρασκευή οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Καβάλας ψηφίζουν τη νέα τους διοίκηση. Οι εκλογές γίνονται στο γραφείο τους στο ΕΥΚ. 62χρονος από τις Κρηνίδες πέθανε ξαφνικά το Σάββατο το απόγευμα ενώ βρίσκονταν στο χωράφι του και πότιζε.

 

Πραγματοποιείται το απόγευμα στη Δ. Καπναποθήκη η πρώτη από τις τρεις εκδηλώσεις της Συμπαράταξης Πολιτών για το έργο του Νίκου Ρουδομέτωφ. Το μεσημέρι δίνεται συνέντευξη τύπου για το 5ο φεστιβάλ της Παλιάς Καβάλας, που γίνεται το Σαββατοκύριακο. Αρχίζει το βράδυ στο «Αντιγόνη Βαλάκου» το δεκαήμερο παραστάσεων ερασιτεχνικού θεάτρου. Πρώτη παράσταση αυτή της ομάδας Άνω Θρώσκω. Μαθητές από την Μεγάλη του Γένους σχολή της Κωνσταντινούπολης φιλοξενήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα και την Ελευθερούπολη. Ήταν πρωτοβουλία του Δήμου Παγγαίου και του Συλλόγου Μικρασιατών. 180 μονάδες αίματος συγκέντρωσε Παρασκευή και Σάββατο ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας.

 

Αισιόδοξος δηλώνει ο Γιώργος Τσοκτουρίδης για την επόμενη μέρα στον ΑΟΚ, ζητώντας όλοι να κάνουν υπομονή καθώς οι εξελίξεις αναμένονται τον Ιούνιο. Η Λέσχη Φιλάθλων εξέδωσε καυστική ανακοίνωση ζητώντας η ομάδα να πουληθεί. Χθες ο ΑΟΚ νίκησε 2-1 τα Γιαννιτσά. Και τα δύο γκολ ο Πάτο. Ο Νέστος νίκησε 3-1 στην Ορεστιάδα. Την Κυριακή παίζει την άνοδο στη νέα Γ’ Εθνική, υποδεχόμενος τον Ίασμο που πρέπει απαραίτητα να κερδίσει.

 

 

 

Διαβάστε επίσης