ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

Γνωμοδοτική επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών φέρεται να προτείνει στο δημόσιο τη διεκδίκηση του παλιού Νοσοκομείου από το Δήμο Καβάλας. Η πληροφορία «έρχεται» από την Αθήνα, πρόκειται για εξέλιξη των προηγούμενων μηνών που είναι γνωστή και στο Υπουργείο Υγείας. Με αυτή την αφορμή ο τέως δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής ζητά κατάληψη του παλιού νοσοκομείου ενώ η Δήμαρχος ετοιμάζεται να ερευνήσει την υπόθεση στο ταξίδι της στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα.

 

Στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθούν όλα τα επίκαιρα θέματα και οι διεκδικήσεις του Δήμου Καβάλας. Ενόψει της συνεδρίασης υπάρχουν ανακοινώσεις τόσο του Μάκη Παπαδόπουλου όσο και του Χρήστου Ποτόλια. Πακιστανός 26 ετών συνελήφθη χθες στην Καβάλα για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και καπνού. Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε το επεισόδιο της Παρασκευής όπου άνδρας οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου χτύπησε γυναίκα που οδηγούσε δίκυκλο. Το περιστατικό έγινε μπροστά από το κτίριο του Επιμελητηρίου. Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες ήρθαν το βράδυ του Σαββάτου στην Καβάλα με το πλοίο Νήσος Ρόδος. Εθελοντές μοίρασαν τρόφιμα και νερό. Δύο ανήλικοι 17 και 16 ετών είναι υπεύθυνοι 13 διαρρήξεων στην Καβάλα το χρονικό διάστημα Γενάρης του 2013 έως Αύγουστος 2015. Αισιοδοξεί ο ΟΛΚ ότι θα εξελιχθεί ομαλά το έργο στο νέο λιμάνι με την εξαίρεση από την εργολαβία της κατασκευής των δύο αντιπλημμυρικών τάφρων. Πιθανή συνάντηση για το θέμα την Τετάρτη, στο υπουργείο Υποδομών.

 

Στη Θάσο περιόδευσε χθες ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Πριν από την εκλογή προέδρου πρέπει να προηγηθεί συζήτηση για τα ιδεολογικά θέματα» δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά τροποποίηση των ωρολόγιων προγραμμάτων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων λόγω των κενών που υπάρχουν. Πρόσκοποι καθάρισαν χθες την ακτή του Περιγιαλίου. Δύτες απομάκρυναν απορρίμματα από τον βυθό της θάλασσας στην ίδια περιοχή. Η κακοκαιρία του Σαββάτου προκάλεσε προβλήματα κατολισθήσεων στην παραλιακή Εγνατία. Πλημμύρες σε Νέα Πέραμο και Τούζλα.

 

Συνεχίζεται το απόγευμα και το βράδυ το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 3ης εβδομάδας Αρχιτεκτονικής. Για σήμερα υπάρχει εκδήλωση για τη Μεγάλη Λέσχη, χορός και θέατρο. Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας παρουσίασε χθες σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο της πόλης πρότυπο σύστημα υποστήριξης ατόμων με αυτισμό. Το προσεχές Σαββατοκύριακο θα γίνει στο λιμάνι το φεστιβάλ «Πόλις Θέατρον» που δεν έγινε χθες και προχθές λόγω κακοκαιρίας. Εκδήλωση για τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Παντελεημονίδη έγινε χθες στο μουσείο της Νέας Καρβάλης.

 

Με νίκη 1-0 επί του Έβρου Σουφλίου ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα ο ΑΟΚ. Με το ίδιο σκορ ο Νέστος νίκησε 1-0 στη Χαλάστρα τον Καμπανιακό. Νίκη 4-2 για το Βυζάντιο επί του Λαγκαδά. Για το κύπελλο Ελλάδας η Ένωση παίζει το απόγευμα στην Πάτρα με τον Προμηθέα. Στην αποστολή της Ένωσης μετέχουν μόνο 6 παίκτες.

 

Διαβάστε επίσης