• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

Στην Καβάλα ήταν χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Συνάντησε τον αντιπρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Γιώργο Κωνσταντινίδη, στον οποίο έθεσε εκ νέου το θέμα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών. Ο κ. Κωνσταντινίδης επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού το θέμα συζητηθεί στο συμβούλιο του ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με τον Άρη Γιαννακίδη το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πληρωμές των ΚΤΕΛ έχουν ομαλοποιηθεί, θα γίνονται μάλιστα μια φορά κάθε μήνα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Χρήστος Ηλιαδής εξελέγη χθες στη νέα διοίκηση της ΕΣΕΕ. Ήταν υποψήφιος με την παράταξη Κορκίδη, η οποία εξασφάλισε 19 στις 21 έδρες του νέου διοικητικού συμβουλίου. Το απόγευμα πραγματοποιεί έκτακτη συνέλευση η Ομοσπονδία Επαγγελματιών. Θα αποφασίσει κινητοποιήσεις που θα αφορούν αιτήματα των επαγγελματιών σε σχέση με τον ΟΑΕΕ. Σήμερα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών για την νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Από την Καβάλα υποψήφιοι ήταν οι Κώστας Μορφίδης, Ηλίας Ιωαννίδης, Βύρωνας Λάμπρου και Μάκης Χρυσοχόου. Συνεχίζουν να χορηγούν φάρμακα μόνο επί πληρωμή στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί του Νομού Καβάλας. Η χθεσινή απογευματινή κακοκαιρία προκάλεσε διακοπή ρεύματος 30 περίπου λεπτών στο μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Παγγαίου.

 

Άνδρας 41 ετών αυτοπυροβολήθηκε το Σάββατο μεσημέρι, στο πατρικό του σπίτι στην Καβάλα. Αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα αφού ήταν άνεργος. Σε άλλο περιστατικό στην παραλία Κάρυανης 30χρονος βρέθηκε νεκρός ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα. Συνεδριάζει το απόγευμα η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ ΑΜ. Συζητά το θέμα των Λουτρών των Ελευθερών και της χερσαίας ζώνης του νέου λιμανιού. Με απόφαση του ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής ενέκρινε δαπάνη 2.500 ευρώ για στειρώσεις αδέσποτων σκύλων. Σήμερα ο κ. Σιμιτσής θα βρίσκεται στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα. 65 γιατροί του Νομού Καβάλας προσέφυγαν με αγωγή τους στην δικαιοσύνη για τα χρήματα που τους οφείλουν ασφαλιστικά ταμεία. Η αποχή των δικηγόρων της Καβάλας συνεχίζεται ως το τέλος της εβδομάδας. Αμέσως μετά θα λάβει απόφαση η ολομέλεια των Προέδρων. Η συνάντηση τους θα γίνει στην Κομοτηνή. Συνεδριάζει σήμερα στην Κομοτηνή η επιτροπή Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ. Δημόσιοι υπάλληλοι από την Καβάλα θα συμμετάσχουν την Πέμπτη στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην Κομοτηνή.

 

Εκδηλώσεις για την σημερινή ημέρα των ΑμΕΑ θα γίνουν το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη αλλά και στο Θεραπευτήριο της Ελευθερούπολης. Το απόγευμα στην Δ. Καπναποθήκη εγκαινιάζεται έκθεση για τους Βαλκανικούς Πολέμους. Την Τετάρτη το απόγευμα παρουσιάζεται σε εκδήλωση στην Δ. Βιβλιοθήκη ο 15ος τόμος των Θασιακών.

 

Μεγάλη νίκη πέτυχε χθες η Ένωση στην Δράμα. Με φοβερή άμυνα επικράτησε 73-72 του ΚΑΟΔ. «Η νίκη αυτή μας αλλάζει την ψυχολογία» είπε μετά το ματς ο Άγγελος Κορωνιός. Το Σάββατο η Ένωση υποδέχεται στην Καλαμίτσα το Περιστέρι. Αποκάλυψη της χθεσινής αναμέτρησης ο Στυλιανού με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο ΑΟΚ ηττήθηκε πάλι, αυτή τη φορά από τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο με σκορ 1-0. Πάλι η ομάδα της Καβάλας απέτυχε να μετατρέψει τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, σε γκολ. Σήμερα συνάντηση της διοίκησης με τον προπονητή Κώστα Βασιλακάκη.

 

 

Διαβάστε επίσης