ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες το μεσημέρι στις Κρηνίδες μια ακόμη κινητοποίηση αγροτών και πολιτών για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. «Θέλουμε τον αγωγό μακριά από τα χωράφια και τα χωριά μας» είπαν περίπου 500 άτομα που για 15 λεπτά έκλεισαν την εθνική οδό Καβάλας- Δράμας. Την Παρασκευή συνάντησαν τον κ. Σκουρλέτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος οι βουλευτές Εμμανουηλίδης- Παπαφιλίππου. Συζήτησαν έργα που θα αναβαθμίσουν παραγωγικά τα Τενάγη των Φιλίππων.

 

Κυκλοφοριακά προβλήματα θα υπάρξουν σήμερα το πρωί λόγω έργων ασφαλτόστρωσης στους δρόμους που ενώνουν την Βενιζέλου με την Ερυθρού Σταυρού, από το Φάληρο ως το πάρκινκ της Ροδόπης. Απλήρωτοι για δύο και τρεις μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, οι καθαρίστριες των σχολείων, το προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι. Ο Δήμος Καβάλας δεν επιτρέπεται να πληρώσει τους εργαζόμενους με δικά του χρήματα. Διέκοψαν την περασμένη εβδομάδα τη λειτουργία τους οι θυρίδες της ΤτΕ στην Δράμα και την Ξάνθη. Το προσωπικό μετακινείται στο υποκατάστημα της Καβάλας. Σταμάτησε τα δρομολόγια του από Μυτιλήνη για Καβάλα το πλοίο τύπου Καταμαράν. Λιγότεροι πρόσφυγες έρχονται στο λιμάνι με το πλοίο Νήσος Μύκονος. Το Σάββατο μοίρασε ανθρωπιστική βοήθεια το ΠΑΜΕ.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι η τουριστική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Η διοίκηση του Δήμου προτείνει τουριστική προβολή σε νέες αγορές όπως η Ινδία. Το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με 55 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Εγκρίθηκε την Παρασκευή- σε έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβούλιου- η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στον Δ. Κήπο. Την Πέμπτη στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί του Νοσοκομείου. Την ίδια μέρα θα κάνουν διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης αγρότες του πρώην Δήμου Ελευθερών. Συνεδριάζει το απόγευμα η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Στο ΙΝΑΛΕ συζητούν το νέο ΕΣΠΑ φορείς του Νομού Καβάλας. Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα ενισχύσει με το ποσό των 8.000 ευρώ τις εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας. Την Παρασκευή αρχίζουν οι εκδηλώσεις του Δήμου Νέστου στη Χρυσούπολη.

 

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί το απόγευμα το Ναυτικό Μουσείο. Ο 25χρονος Γάλλος καθηγητής Κεβίν Ρεζί θα φιλοξενηθεί για 6 μήνες στην Καβάλα από τον σύλλογο Καθηγητριών Γαλλικής Γλώσσας. Από το Σάββατο άρχισε τα μαθήματα Γαλλικής γλώσσας σε μαθητές δημοτικού σχολείου. Ο Σύλλογος Φίλοι της Παιδόπολης καλεί δάσκαλους σε εθελοντική εκπαιδευτική διαδικασία το απόγευμα στην Παιδόπολη. Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές συνεχίζει δύο απογεύματα την εβδομάδα ο σύλλογος Πνοή.

 

Με 4-0 νίκησε ο ΑΟΚ τον Εορδαϊκό χθες το μεσημέρι, η ομάδα μας έχασε πολλές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Ηττήθηκε ο Νέστος στην Καλαμαριά, ρεπό είχε το Βυζάντιο. Η Ένωση ηττήθηκε χθες 57-71 από τον Ολυμπιακό. Ανακοινώνει την απόκτηση κοινοτικού καλαθοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στη θέση 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης