• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

Τελειώνει σήμερα το δύσκολο 2012 χωρίς ωστόσο η νέα χρονιά να υπόσχεται θεαματικές αλλαγές όσον αφορά την καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών. Χαράτσια-περικοπές- λιτότητα χαρακτήρισαν την χρονιά που φεύγει. Ίδια θα είναι η εικόνα και του 2013. Στις 10 το πρωί συνεδριάζει στο Δημαρχείο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που θα εξετάσει αίτηση του καταστήματος Τζάμπο, το οποίο ζητά άδεια για να πουλά συσκευασμένα γλυκά. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρνητική στο αίτημα του Τζάμπο η εισήγηση της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας. Από τις 11 το πρωί εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, οι οποίες θα κορυφωθούν το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία. Αύριο η πανηγυρική δοξολογία στον Άγιο Παύλο για το νέο έτος, αμέσως μετά δεξίωση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη. Αύριο κόβει βασιλόπιτα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Σε αργία λίγων μηνών θα τεθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας Θράκης ο πρώην Δήμαρχος Ελευθερούπολης Γιάννης Φιλόσογλου. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του την περασμένη Παρασκευή. Απολογήθηκε αρχές Δεκέμβρη για θέματα που αφορούν την υπόθεση Μηλιάτη. Η παράταξη θα εκλέξει τον προσωρινό του αντικαταστάτη, μόλις ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση.

 

Η Ασφάλεια Καβάλας αναζητεί νεαρό οδηγό δικύκλου που την Παρασκευή το πρωί στην οδό Φιλίππου άρπαξε τσάντα γυναίκας. Μέσα σε αυτήν υπήρχε το ποσό των 1.000 ευρώ. Επίσκεψη στα Λουτρά των Ελευθερών έκανε στις 20 Δεκέμβρη αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΑΜ. Η διοικούσα επιτροπή θα εκδώσει ανακοίνωση με τις απόψεις και τις προτάσεις του φορέα, τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς. Ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης απέκτησε το κτίριο του Πυθαγόρα. Με αυτό θα θερμαίνεται η αίθουσα εκδηλώσεων. Από την προηγούμενη εβδομάδα λειτουργεί η αντλία θερμότητας στο κλειστό κολυμβητήριο. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τα οριστικά αποτελέσματα της περσινής απογραφής πληθυσμού. Ο Νομός Καβάλας έχει πληθυσμό 138.000 κατοίκους, ο Δήμος Καβάλας περίπου 70.000 κατοίκους. Ο πληθυσμός του Δήμου Παγγαίου είναι 32.000 κάτοικοι, του Δήμου Νέστου 22.000 και του Δήμου Θάσου 13.000 κάτοικοι. Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ασκεί αναλυτική κριτική στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

 

Η ομάδα αιμοδοσίας του Επιμελητηρίου Καβάλας οργάνωσε το Σάββατο την καθιερωμένη της γιορτή στους πεζόδρομους. Ίδια εξόρμηση έκανε το Σαββατοκύριακο και ο φιλοζωϊκός σύλλογος «Αίσωπος». Στην Ελευθερούπολη έκανε την τελευταία συνεδρίαση της για το 2012 την Παρασκευή η Επιτροπή Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ακολούθησε επίσκεψη στα γεφύρια της Αυλής και στο οινοποιείο Χατζηγεωργίου. Την Κυριακή το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας οργανώνει σεμινάριο παντομίμας και αυτοσχεδιασμού. Διδάσκει ο Θωμάς Βελισσάρης.

 

Μπερδεμένα είναι τα πράγματα στον ΑΟΚ. Υπάρχουν έντονες φήμες για αποχωρίσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ήδη ο Ντιέ είναι καθοδόν για την Ξάνθη. Από το Σάββατο είναι στην Καβάλα νεαρός επιθετικός από τη Νέα Γουϊνέα που χθες άφησε καλές εντυπώσεις στο φιλικό με τον Άρη Ακροποτάμου. Εκεί ο ΑΟΚ νίκησε 2-1. Η Ένωση είναι σε καθημερινές προπονήσεις για το παιχνίδι του Σαββάτου στη Ρόδο με τον Κολοσσό.

 

 

 

Διαβάστε επίσης