• 16 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΓΕΝΑΡΗ 2016

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΓΕΝΑΡΗ 2016

Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία στα ορεινά του Νομού Καβάλας όπου χθες χιόνισε. Αρκετό χιόνι στην ανατολική πλευρά του Νομού, εργάστηκαν μέχρι αργά το βράδυ τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Λόγω των ισχυρών ανέμων έμεινε στο λιμάνι το Εξπρές Σαντορίνη, «κλειστή» ήταν χθες η γραμμή του Πρίνου.

Ειδική συνεδρίαση για τις διεκδικήσεις της Καβάλας πραγματοποιεί το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο. Κλήθηκαν οι 4 βουλευτές. Σχετικά με την απλήρωτη επιδότηση εργασίας επιδιώκεται συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη. «Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής της απλήρωτης εργασίας του 2010» ισχυρίζονται οι κυβερνητικοί βουλευτές. Η Διασυλλογική Ομάδα της Καβάλας που στηρίζει τους πρόσφυγες χρειάζεται άμεσα χειμωνιάτικα ρούχα. Θα παραλαμβάνει δωρεές στον πυροσβεστικό σταθμό λιμένα Καβάλας. Άγνωστοι δράστες το Σάββατο διέρρηξαν διαμέρισμα από το οποίο πήραν χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ, φορητό υπολογιστή και ποσό 420 ευρώ. Δύο άτομα τραυματίστηκαν το Σάββατο το απόγευμα στην Εγνατία οδό, κοντά στο Ποντολίβαδο, όταν το αυτοκίνητο τους εξετράπη της πορείας του.

Μετά τις 10 Γενάρη θα υπάρξουν νεότερα για το έργο της οδού Βενιζέλου, το οποίο ο Δήμος Καβάλας θέλει να συνεχίσει. Θέμα ημερών να επανέλθουν στο πόστο τους οι Δημοτικοί Αστυνομικοί αφού οι στολές τους παρελήφθησαν. Τρία παιδιά –δύο κορίτσια κι ένα αγόρι- γεννήθηκαν στην Καβάλα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς. Λόγω του κρύου την Πρωτοχρονιά και την δεύτερη μέρα του νέου έτους το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ κλήθηκε να διορθώσει περίπου 45 βλάβες σε όλο το Δήμο Καβάλας. Περίπου 50 πρόσφυγες ήρθαν με το πλοίο του Σαββάτου στο λιμάνι. Αισιόδοξος για το μέλλον της Π.Ε. Καβάλας ήταν ο Θόδωρος Μαρκόπουλος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στο γραφείο του την Πρωτοχρονιά. Βασιλόπιτα για το νέο έτος έκοψε και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Θάσο για τις αλλαγές στο Χωροταξικό, με τις οποίες διαφωνούν φορείς του νησιού.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας η άφιξη του Άγιου Βασίλη με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας ολοκληρώνονται αύριο με το έθιμο Σάγια στη Νέα Καρβάλη. Η Σταυρούλα Τσολακίδου βραβεύτηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη και την Δήμαρχο για την νέα παγκόσμια επιτυχία της.

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο χορός του ΑΟΚ που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μπάτη. Τρεις μεταγραφές προετοιμάζει η ομάδα, νέος τραυματισμός του Καζάκη. Στην πόλη μας βρίσκονται τα νέα αποκτήματα της Ένωσης, πρόκειται για τους Ουίλιαμς- Μακί- Κρόμα. Θα πάρουν τη θέση των Κέμπ- Τζόουνς και Ρόμπινσον. Αισιοδοξία στην ομάδα μετά τη νίκη επί του Αρκαδικού. Επόμενος αντίπαλος ο ΠΑΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης