ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

Με αφορμή ιδιωτική επίσκεψη στην Καβάλα που έκανε χθες ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο αλλαγής όδευσης του αγωγού ΤΑΡ στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων. Αντίθετα υποστήριξε ότι δεν θα γίνει στον κόλπο της Καβάλας το πλωτό LNG. Μαζί με τον κ. Λαφαζάνη στην Καβάλα ήταν χθες και ο Κώστας Ήσυχος, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Για τα στρατόπεδα δήλωσε ότι δεν θα επανέλθουν στις κοινωνίες μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καβάλας Κώστας Λεπίδας υπογράφει υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην προεδρεία της ΝΔ. Ο Κώστας Ευθυμιάδης υπογράφει υπέρ του Άδωνι Γεωργιάδη, εξηγώντας ότι το κάνει παρά το ότι υποστηρίζει τον Β. Μεϊμαράκη. Υπέρ του κ. Μεϊμαράκη είναι επίσης οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Πασχαλίδης. Η προανάκριση της Αστυνομίας για τον τραυματισμό μαθητή του 5ου Δημοτικού Σχολείου εξετάζει κι άλλα ενδεχόμενα αφού αρκετοί αμφισβητούν ότι το αντικείμενο που χτύπησε τον μαθητή έπεσε από την στέγη του κτιρίου. Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας ανάμεσα στις 3 ναυτιλιακές εταιρίες. Τώρα τα δρομολόγια της επόμενης περιόδου θα προταθούν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο. Συνεδριάζει το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Χθες βράδυ η Δήμαρχος συζήτησε με τους συνεργάτες της θέματα προϋπολογισμού του επόμενου έτους. Αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο για την Δήμαρχο από τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Λυχούνα. Στην Αθήνα τουλάχιστον ως την Τετάρτη οι βουλευτές του Ν. Καβάλας. Το ΙΚΑ κατέσχεσε τα χρήματα που έχει να εισπράττει το ίδρυμα Αγία Μαρίνα από τον ΕΟΠΥΥ και την Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

Άτυπη συνεδρίαση το απόγευμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία κλήθηκαν να παραστούν και οι Δήμαρχοι των 5 Νομών για να συζητήσουν το Χωροταξικό. Στην συνεδρίαση θα παραστούν εκπρόσωποι των μελετητών που εισηγούνται τις αλλαγές στο Χωροταξικό. 120 μονάδες αίματος συγκέντρωσε η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Επιμελητήριο. Με τουριστικά λεωφορεία μετακινήθηκαν από το λιμάνι στα σύνορα με τα Σκόπια οι περισσότεροι πρόσφυγες που ήρθαν στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου με το πλοίο Νήσος Ρόδος. Η Καβάλα διεκδικεί το παλιό δικαστήριο, δήλωσαν Δήμητρα Τσανάκα και Θανάσης Αθανασίου με αφορμή τις εκδηλώσεις του Δικηγορικού Συλλόγου το περασμένο Σάββατο. Οι τοπικοί φορείς τίμησαν χθες τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

 

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί το απόγευμα η Θουκυδίδειος Ακαδημία. Ιδιώτης έλαβε άδεια να κινηματογραφήσει βίντεο κλιπ στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων με τον όρο ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μόνο για ιδιωτική χρήση. Αγιασμός το απόγευμα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Τακτική συνεργασία με θίασο καραγκιόζη από την Ξάνθη εγκαινίασε το Σάββατο το Λύκειο των Ελληνίδων.

 

Ο Νέστος κέρδισε με 3-2 το ντέρμπι με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος. Ο ΑΟΚ σε φιλικό ματς ηττήθηκε το Σάββατο από τον Πανσερραϊκό 2-1. Το Σάββατο αρχίζει η Α1, η Ένωση υποδέχεται το Λαύριο. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα νίκησε την Ρουστάβι, παίζει ένα ακόμη φιλικό με ομάδα της Βουλγαρίας.

 

Διαβάστε επίσης