• 27 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Σε νέες περιπέτειες κινδυνεύει να μπει η ΒΦΛ εφόσον δεν τακτοποιήσει άμεσα το χρέος της προς την ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με έντονες φήμες που κυκλοφορούν στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης η ΔΕΠΑ θα περιμένει την ΒΦΛ λίγες ακόμη μέρες. Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο αν το χρέος δεν ρυθμιστεί, η ΔΕΠΑ να διακόψει την ροή φυσικού αερίου. Οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ διαμαρτύρονται επειδή δεν πληρώθηκαν την εξόφληση μισθού Νοεμβρίου. Πιο φθηνό εισιτήριο στα αστικά λεωφορεία θα πληρώνουν από σήμερα οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καβάλας. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας που αφορά όλα τα Αστικά ΚΤΕΛ της επαρχίας. Απεργία με αόριστη διάρκεια αρχίζουν σήμερα οι πράκτορες του ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Στις 10 το πρωί συγκέντρωση των πρακτόρων του Νομού Καβάλας, ενημερωτική επίσκεψη στα γραφεία των 4 βουλευτών. Ο Δήμος Καβάλας ετοιμάζεται να δημιουργήσει δημοτικό λιμενικό ταμείο, με αρμοδιότητα το λιμανάκι των Σφαγείων. Μελλοντικά στον ίδιο φορέα ίσως ενταχθεί και το λιμάνι της Νέας Καρβάλης.

 

Χωρίς απρόοπτα συνεδρίασαν χθες τα 4 δημοτικά συμβούλια του Νομού Καβάλας. Αλλαγή προέδρου υπήρξε μόνο στον Δήμο Παγγαίου όπου στη θέση του Γρηγόρη Τιμοσίδη εξελέγη ο Βασίλης Δαμιανίδης. Στην Καβάλα πρόεδρος εξελέγη η Άννα Σπανδώνη, στη Θάσο ο Δημήτρης Πιπίνης, στην Χρυσούπολη ο Βασίλης Ιορδανίδης. Νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Γιάννης Τελλίδης. Ως το τέλος της εβδομάδας οι νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες. Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ο Π.Σύμβουλος Καβάλας Γιώργος Χριστοδουλίδης. Ο Σάββας Εμφιετζής αναλαμβάνει νέος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Καβάλας. Στην ίδια υπηρεσία αλλάζει και ο διευθυντής. Πρόταση να γίνει εντεταλμένη σύμβουλος στο Δήμο έκανε ο Κωστής Σιμιτσής στην Θεοδώρα Βαβαλέσκου. Φήμες ότι αλλάζει και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη» Λεωνίδας Παππάς. Τον Απρίλιο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στον Αμυγδαλεώνα το κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας «Λυδία». Αυτόν τον καιρό επιλέγονται οι 60 πρώτοι εργαζόμενοι σε αυτό. Άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά σε επιβατικό αυτοκίνητο, ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι κρατούμενος στην Α.Δ. Καβάλας. Το περιστατικό έγινε το Σάββατο στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα. Οι δράστες άφησαν στο πάνω μέρος του αυτοκινήτου ένα μαχαίρι. Δύο νεαροί τσιγγάνοι κορόιδεψαν ηλικιωμένη γυναίκα στην συνοικία της Αγίας Βαρβάρας, από το σπίτι της οποίας πήραν χρυσαφικά. Αναζητούνται από την αστυνομία.

 

Ο ΝΟΚ έκοψε την πίτα του χθες, βραβεύοντας δύο άνδρες του Λιμεναρχείου Καβάλας που την Μεγάλη Παρασκευή του προηγούμενου έτους έσωσαν γυναίκες που βρέθηκαν στη θάλασσα στο κεντρικό λιμάνι. Ο Θωμάς Βελισσάρης άρχισε χθες στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» τα σεμινάρια υποκριτικής για λογαριασμό του ΔΗΠΕΘΕ. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν.

 

Χθες το απόγευμα επέστρεψε από την Ρόδο η αποστολή της Ένωσης, η οποία το Σάββατο πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Κολοσσού. Για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος η Ένωση ανέβηκε στην 12η θέση της βαθμολογίας, πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο ΑΟΚ ήρθε χθες ισόπαλος 1-1 με τον Βύζαντα Μεγάρων. Από σήμερα εξελίξεις ώστε η ομάδα να ενισχυθεί με ποδοσφαιριστές.

 

 

 

Διαβάστε επίσης