• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Η Επιτροπή Πολιτών που εδώ και ένα χρόνο ασχολείται με τα Λουτρά των Ελευθερών κατήγγειλε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη ότι ασκούνται πιέσεις στο Κ.Α.Σ. προκειμένου να κατεδαφιστούν τα 3 κτίρια που η ίδια προτείνει να χαρακτηριστούν μνημεία. Η καταγγελία έγινε το Σάββατο, λίγο πριν την συνέντευξη τύπου Κριτσωτάκη στο Στέκι της Νέας Πόλης. Επικίνδυνες είναι οι παλαιές αποθήκες στο κεντρικό λιμάνι αφού η κακοκαιρία της 30ης Σεπτέμβρη προκάλεσε σε αυτές ανεπανόρθωτες ζημιές. «Κολλημένη» στη γραφειοκρατία η επένδυση που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Τζέσικα», η οποία προβλέπει την κατεδάφιση τους. Άμεσα εκλογές ζητά για την «Αγία Μαρίνα» ο Σταύρος Πεταλωτής. Όπως εξηγεί με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου ο ίδιος θα αποχωρήσει. Την Παρασκευή ο κ. Πεταλωτής καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση της Λίτσας Γιαννίση και της Φωτεινής Τικοπούλου. Ξεσηκώθηκαν κάτοικοι της Κηπούπολης επειδή εντόπισαν σε πολυκατοικία κοντά στον ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας για τις οποίες δεν γνωρίζουν αν διαθέτουν τις προβλεπόμενες άδειες. Σήμερα θα απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Την Δευτέρα 14 Οκτώβρη θα γίνει στην Κομοτηνή μία ακόμη σύσκεψη για τον αγωγό ΤΑΡ. Οργανώνεται από τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.

 

Συνεδριάζει το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Το απόγευμα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο. Έκτακτη συνέλευση ζητά το ΠΑΜΕ για τους εργαζόμενους στη ΒΦΛ. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο οργανώνει αύριο το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη η ΕΛΜΕ Καβάλας. Την Παρασκευή 18 Οκτώβρη θα επισκεφθεί την Καβάλα ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Το Σάββατο θα βρίσκεται στην Καβάλα ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Την Τετάρτη 16 Οκτώβρη θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση στην Στέγη, όπως την Παρασκευή αποφάσισε η διοίκηση του συλλόγου. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό παρουσίασε χθες σε εκδήλωση στη Θάσο ο βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Κριτσωτάκης. Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών ζητά από τον Δήμο Καβάλας να τοποθετήσει στέγαστρο στην στάση των λεωφορείων απέναντι από το Τεχνικό Λύκειο.

 

300 άνθρωποι όλων των ηλικιών έλαβαν μέρος χθες το πρωί στον 12ο λαϊκό αγώνα δρόμου που οργάνωσαν οι βετεράνοι αθλητές στίβου. Ενημερωτική εξόρμηση έκανε το Σάββατο και την Παρασκευή στο κέντρο της πόλης ο σύλλογος Αίσωπος. Μεγάλη βαρύτητα δίνει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για το θέμα της λύσσας. Στο τέλος Οκτώβρη αναμένονται στην Καβάλα 1.500 Τούρκοι, προερχόμενοι από την περιοχή Τούζλα κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιώργος Γερομάρκος. Πραγματοποιήθηκε χθες στον Πλαταμώνα η γιορτή της Κτηνοτροφίας.

 

Την ήττα με 1-0 «γνώρισε» χθες στην Κέρκυρα ο ΑΟΚ. Προσπάθησε να αντιδράσει μόνο στο δεύτερο ημίχρονο όταν και είχε δοκάρι με τον Καρλόπουλο. Στην Γ’ Εθνική ισόπαλο 1-1 το ντέρμπι Ακροποτάμου-Βυζαντίου. Ισόπαλος ο Ορφέας Ελευθερούπολης αλλά και ο Νέστος. Την Παρασκευή η Ένωση έχασε από τον ΚΑΟΔ. Το Σάββατο νίκησε τον ΓΣ Ελευθερούπολης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης