μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Εκδήλωση για τον Αθανασιάδη

Ο κύβος ερρίφθη. Στο Δημαρχείο εργάζονται πυρετωδώς για την προετοιμασία εκδήλωσης- πολιτικού μνημόσυνου του Λευθέρη Αθανασιάδη. Ως καταλληλότερη μέρα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης επελέγη η μέρα της ονομαστικής του εορτής, η 15η του Δεκέμβρη. Η εκδήλωση προετοιμάζεται από τον γενικό γραμματέα του Δήμου Καβάλας Νίκο Καραπιπερίδη ο οποίος επεξεργάζεται και οπτικό υλικό της εποχής του 1997-1998. Σε αυτό το βίντεο εμφανίζεται ο Λευθέρης Αθανασιάδης παρουσιάζοντας τα διάφορα έργα του. Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του Λευθέρη Αθανασιάδη αποδέχθηκε (μετά από μπόλικη συζήτηση) την πρόταση της διοίκησης του Δήμου συστήνοντας στους διοργανωτές κατάλογο με τους κατά την γνώμη της καταλληλότερους ομιλητές. Κι ο Νίκος Καραπιπερίδης εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Αναζήτησε και βρήκε τον Αντώνη Λιβάνη αλλά και τον δικηγόρο Αντώνη Βγότζα που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Λ. Αθανασιάδη στα δικαστήρια που έγιναν μετά το 1998. Σίγουρα θα υπάρχουν ομιλητές από την Καβάλα, προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποιοι θα είναι. Πάντως δεν θα προέρχονται όλοι από το ΠΑΣΟΚ.

 

Λουτρά Ελευθερών

Χωρίς πολλά λόγια ή μάλλον χωρίς καθόλου λόγια η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προσπαθεί να εξασφαλίσει μια θετική εξέλιξη στο θέμα των Λουτρών των Ελευθερών. Απευθύνθηκε στο κράτος, κατέθεσε πλήρη φάκελο για την επίσημη αναγνώριση της ιαματικής πηγής. Κάτι που προ έτους πέτυχε ο Δήμος Καβάλας για τα λασπόλουτρα των Κρηνίδων. Στο Διοικητήριο αποφεύγουν τα πολλά λόγια αλλά θεωρούν δεδομένο ότι το αίτημα τους θα γίνει δεκτό. Η πρωτοβουλία αυτή του κ. Γρανά και των συνεργατών του συνδέεται με το κοντινό πλέον σενάριο δυναμικής επιστροφής του επενδυτή. Ο οποίος κάποια στιγμή δεν μπορεί, θα έχει έτοιμο το master plan των όσων θέλει να κάνει στην ίδια περιοχή. Τον περιμένει άλλωστε για αυτόν τον λόγο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Αναπληρώτρια

Αυτήν ή το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα λήγει η αγωνία πολλών στο Νοσοκομείο. Θα αποφασιστεί από τον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη τόσο ο αναπληρωτής διοικητής όσο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής θα είναι αναπληρώτρια δηλαδή γυναίκα. Γνωστό πρόσωπο της τοπικής ΝΔ.

 

Συμβαίνουν στην αγορά

Παρά το ότι βρισκόμαστε σε περίοδο μεγάλης κρίσης τα κουσούρια και οι εμμονές των Ελλήνων παραμένουν. Οδηγούν τους ανθρώπους σε απίστευτες καταστάσεις και προβλήματα από εκεί που αυτά δεν υπάρχουν. Η ιστορία είναι της αγοράς της Καβάλας, πολύ πρόσφατη. Επαγγελματίας κατήγγειλε συνάδελφο και γείτονα του επειδή εκθέτει κάποια από τα προϊόντα του στο πεζοδρόμιο. Η δημοτική υπηρεσία δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς από το να επιβάλλει το προβλεπόμενο εκ του κανονισμού πρόστιμο. 1.000 ευρώ!

 

Τα… φαντάσματα καταδιώκουν τον Λευθέρη Μερέση

Προ 15 ημερών τέθηκε σε αργία λόγω παλαιότερης καταδίκης του σε δικαστήριο ο πρώην δήμαρχος Θάσου (δημοτικός σύμβουλος σήμερα) Λευθέρης Μερέσης. Ποιος προκάλεσε την παρέμβαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Θανάση Καρούντζου και την συγκεκριμένη πειθαρχική ποινή στον κ. Μερέση; Ένα φάντασμα! Ένα ανύπαρκτο πρόσωπο που έχει παρελθόν. Πρόκειται για κάποιον που υπογράφει ως Λάζαρος Καρυπίδης. Παλαιότερα είχε στείλει πολλές τέτοιες επιστολές σε διάφορες υπηρεσίες και αρχές. Το θέμα των επιστολών ήταν πάντα το ίδιο. Ο Λευθέρης Μερέσης Ο Λάζαρος Καρυπίδης αναζητήθηκε στη Θάσο αλλά δεν βρέθηκε. Τώρα ξαναχτυπά. Έστειλε επιστολή στον κ. Καρούντζο με την οποία του θύμισε την εκκρεμότητα ως προς τον κ. Μερέση. Η καταγγελία εξετάστηκε με την γνωστή συνέχεια. Ποιος κρύβεται πίσω από τον Λάζαρο Καρυπίδη όλοι υποψιάζονται, κανείς όμως δεν μπορεί να το πει δημοσίως αφού είναι δύσκολο να το αποδείξει.

Στο μεταξύ οι εκκρεμότητες του πρώην Δημάρχου Θάσου με την δικαιοσύνη παραμένουν κι είναι αρκετές. Την Παρασκευή αναβλήθηκε για τον Νοέμβρη δίκη που αφορά την λειτουργία (όταν λειτουργούσαν) των σφαγείων στο νησί. Άλλο δικαστήριο, πάλι στο Τριμελές, έχει ο κ. Μερέσης αυτή την Παρασκευή.

 

Αφιέρωμα στην Καβάλα

Με την ευκαιρία της έκθεσης του Επιμελητηρίου ήρθε στην Καβάλα (όχι μόνο στην έκθεση) τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής τουρκικής τηλεόρασης. Το γεγονός ανακοινώθηκε το βράδυ των εγκαινίων της έκθεσης από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άγγελο Τσατσούλη. Αυτό που δεν ανακοινώθηκε αφορά τα «γυρίσματα» του συνεργείου εκτός έκθεσης. Πήγαν σε διάφορα μέρη κι εντόπισαν όμορφες εικόνες της πόλης. Τις βιντεοσκόπησαν προκειμένου να φτιάξουν και να προβάλουν στην χώρα τους ένα τουριστικού περιεχομένου video. Το Επιμελητήριο Καβάλας ως καλός οικοδεσπότης διευκόλυνε το συνεργείο της τουρκικής τηλεόρασης προκειμένου να κάνει «γύρισμα» και στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Για αυτόν τον λόγο το Επιμελητήριο πλήρωσε το προβλεπόμενο παράβολο των 100 ευρώ συν ΦΠΑ.

 

Έρχονται τα χειρότερα;

Χωρίς δικηγόρο- συνήγορο υπεράσπισης- αλλά με πολλά και διάφορα έγγραφα και βιβλία προσήλθε την Παρασκευή στο Τριμελές Καβάλας ο Σταύρος Πεταλωτής. Ήταν κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση της κ. Λίτσας Γιαννίση και της κ. Φωτεινής Τικοπούλου. Ειδικά με την πρώτη συνεργάστηκε το προηγούμενο διάστημα χωρίς καθόλου προβλήματα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί και η λειτουργία του ιδρύματος Αγία Μαρίνα. Πριν την δίκη δεν έγινε το παραμικρό ώστε το θέμα να «κλείσει» συμβιβαστικά. Αυτό θα ήταν υπό άλλες συνθήκες το φυσιολογικό. Και οι δύο πλευρές έδειξαν να επιδιώκουν η δίκη να γίνει κανονικά. Κι έγινε…

Ο Σταύρος Πεταλωτής είχε πει πολλά και διάφορα σε βάρος των δύο γυναικών σε 4 συνεντεύξεις του το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο του 2012. Δεν ήταν όλα συκοφαντικά. Κάποια όμως ήταν. Προσπάθησε δεν λέμε αλλά δεν κατάφερε να αποδείξει το αληθές των ισχυρισμών του. Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση του- καταδικαστική για τον κ. Πεταλωτή- τότε «βγήκε» η πραγματική και δυσάρεστη είδηση. Ο Σταύρος Πεταλωτής θίχθηκε από την καταδίκη κι εκείνη την ώρα απέσυρε το ενδιαφέρον του για την «Αγία Μαρίνα». Γνωρίζοντας φυσικά ότι κάτι τέτοιο σημαίνει διακοπή λειτουργίας του ιδρύματος. Κάπως έτσι η διαμάχη πρώην και νυν διοικητικών παραγόντων της «Αγίας Μαρίνας» φέρνει τα χειρότερα για ένα ίδρυμα που είχε ανάγκη μεγάλη τη δωρεά και το ενδιαφέρον του κ. Πεταλωτή. Έρχονται τα χειρότερα; Σήμερα το πρωί θα το γνωρίζουμε.

 

Στην Αλεξανδρούπολη

Έχουμε καιρό να ακούσουμε νέα για αυτούς που τάχα ενδιαφέρονται για το νέο λιμάνι της Καβάλας. Τους επενδυτές ντε, τους ξένους που … περιμένουν ουρά έξω από το ΤΑΙΠΕΔ για το νέο λιμάνι της πόλης. Αντίθετα στην Αλεξανδρούπολη υπήρξε την περασμένη Παρασκευή μια κινητικότητα: Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Κριστόφ Λε Ριγκολέρ, είχε την Παρασκευή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Σταύρος Σταυράκογλου, στα γραφεία του Οργανισμού. Η συζήτηση που ακολούθησε, αφορούσε τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού και τις δυνατότητες συνεργασίας με Γαλλικές επιχειρήσεις που επιθυμούν την επενδυτική εμπλοκή τους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Κριστόφ Λε Ριγκολέρ δήλωσε: «Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στον Οργανισμό με τον Πρόεδρο και τονίσαμε το ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά μας για το λιμάνι. Ήταν χρήσιμο να μάθω για τις δυνατότητες που υπάρχουν, κυρίως όσον αφορά την σύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις προοπτικές που ανοίγονται για συνεργασίες με εταιρείες της Γαλλίας. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης που διευρύνει τις προοπτικές της Βορείου Ελλάδος».

 

 

Διαβάστε επίσης