ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Η αθηναϊκή εφημερίδα «Το Χωνί» δημοσίευσε χθες 5σέλιδο κείμενο για την Καβάλα Όιλ και την Ενεργειακή, δίνοντας μεγάλη σημασία στην κύρωση της σύμβασης για την ανανέωση των αδειών των υφιστάμενων κοιτασμάτων στον κόλπο της Καβάλας. Το δημοσίευμα παρουσιάζει δύο e mail από τα οποία προκύπτει ότι την ομιλία στην επιτροπή της Βουλής του Υπουργού Περιβάλλοντος έγραψε εκπρόσωπος της Ενεργειακής. Σήμερα το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του επί του αιτήματος του Κώστα Παπακωνσταντίνου για προσωρινή διαταγή σε βάρος της Ενεργειακής. Η τελευταία αναγνωρίζει ότι οφείλει στον κ. Παπακωνσταντίνου ποσό 1,5 εκ ευρώ. Την Τετάρτη στο εργοστάσιο η γενική συνέλευση της Καβάλα Όιλ. Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σήμερα τα ξημερώματα έξω από τον χώρο του Αυτόνομου Στεκιού στον Άη Γιάννη. Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Στο σημείο εκτός από την Αστυνομία βρέθηκε ένα όχημα της Π.Υ. Καβάλας. Η επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών θα παρουσιαστεί στο ΚΑΣ σε 4 με 5 μήνες, δήλωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Όπως είπε ο επενδυτής ετοιμάζει το πλάνο του για την ανάπτυξη της περιοχής.

 

45χρονη γυναίκα νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Καβάλας. Το Σάββατο πρωί έπεσε από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου στο οδόστρωμα.Το περιστατικό έγινε στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας. Δύο δράστες αναζητά η Αστυνομία, που το Σάββατο το πρωί λήστεψαν πρακτορείο Προπο στην οδό 7ης Μεραρχίας. Την Παρασκευή το βράδυ άγνωστος δράστης πυροβόλησε την τζαμαρία καφενείου στην Χρυσούπολη. Στην Βουλή μίλησε την Παρασκευή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Απάντησε σε ερώτηση βουλευτή για την μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών. Συνάντηση με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ είχε την Παρασκευή στην Κομοτηνή ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου. Τόσο ο Άρης Γιαννακίδης όσο και ο Παναγιώτης Αγγελίδης (γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Καβάλας) έθεσαν το θέμα της ενιαίας επιδότησης εργασίας στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Συνεδριάζουν το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Προετοιμάστηκαν οι εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάη, στη χθεσινή συνάντηση στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Η συνάντηση έγινε με την παρουσία του Παντελή Κουκουλεκίδη, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ίδιου κόμματος. Μέχρι και την Τετάρτη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Καβάλας θα δέχονται υποψηφιότητες για το συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στο τέλος του μηνός στην Αθήνα.

 

Το μεσημέρι στο Δημαρχείο θα γίνουν δηλώσεις για την προσπάθεια του Δήμου Καβάλας να προσελκύσει τουρίστες από την Σερβία. Αμέσως μετά θα παραδοθούν υλικά πυροπροστασίας σε ομάδες εθελοντών. Ομάδα αποφοίτων του 24ου δημοτικού σχολείου παρουσιάζει το απόγευμα στο Αμφιθέατρο θεατρική παράσταση για τις αφίξεις προσφύγων στην Καβάλα, αμέσως μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Η Θρακική Εστία Καβάλας παρουσιάζει το απόγευμα το νέο βιβλίο του Δαμιανού Βασιλειάδη. Στις 8 το απόγευμα ρεσιτάλ πιάνου της Νίκης Λιόγκα στο Όσκαρ. Τέλος στις 9.30 το βράδυ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ο Κώστας Καναβούρης διαβάζει παλιά και νέα ποιήματα του.

 

Ισόπαλος 1-1 ήρθε χθες στην Κατερίνη με τον Πιερικό ο ΑΟΚ. Την Τετάρτη στις 4 το απόγευμα ο ΑΟΚ υποδέχεται στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Χωρίς παιχνίδι πέρασε το Σαββατοκύριακο για την Ένωση. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή περιμένει να μάθει πότε θα αγωνιστεί εντός έδρας με τον Κολοσσό Ρόδου.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης