• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Δικαστήριο

Μεθαύριο Τετάρτη θα συναντηθούν στο δικαστήριο της Καβάλας ο Άγγελος Σμυρλόγλου με την δημοσιογράφο Σοφία Μπουδακίδου. Πρόκειται για την υπόθεση όπου η δημοσιογράφος στρέφεται κατά του πρώην νομαρχιακού συμβούλου. Την προηγούμενη φορά η δημοσιογράφος δεν εμφανίστηκε στη δίκη. Έτσι δόθηκε αναβολή για μεθαύριο Τετάρτη. Ο Άγγελος Σμυρλόγλου που είναι ο κατηγορούμενος, υπόσχεται αποκαλύψεις. Περιμένουμε.

 

Δικαστήριο ΙΙ

Μία περίπου ώρα διήρκεσε την Παρασκευή η συζήτηση του αιτήματος του Κώστα Παπακωνσταντίνου κατά της Ενεργειακής. Ο κ. Παπακωνσταντίνου προσπαθεί να εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή σε βάρος της Ενεργειακής επειδή η τελευταία του οφείλει χρήματα. Περίπου 1,5 εκ ευρώ. Στην διάρκεια συζήτησης της υπόθεσης η Ενεργειακή παραδέχθηκε το χρέος της. Απάντησε στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι θα τον πληρώσει μόλις μπορέσει να πουλήσει το πετρέλαιο που είναι αποθηκευμένο στις χερσαίες της εγκαταστάσεις της Καβάλα Όιλ. Η απόφαση θα γίνει γνωστή σήμερα.

 

Τυχαία συνάντηση

Κατά την βόλτα του στην αγορά της Καβάλας ο Τέρενς Κουίκ συνάντησε εντελώς τυχαία τον Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή. Η συνάντηση ,μετά σύντομης συζήτησης, έγινε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Καπνεργάτη. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο κ. Σιμιτσής έκανε πολλά παράπονα στον βουλευτή. Του είπε ότι εκτός από χρήματα ο Δήμος Καβάλας δεν έχει προσωπικό κι ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν έχει συνεργάτες. «Μου τους κόψαμε» φέρεται να είπε στον Τέρενς ο Κωστής. Αμέσως μετά ο κ. Κουίκ έκανε μια σύντομη βόλτα στην αγορά. «Θλίβομαι, βλέπω άδεια μαγαζιά» σχολίασε. «Η ώρα είναι 4 κι η αγορά είναι κλειστή» του απάντησε πολίτης που τον άκουσε.

 

Παρέμβαση Γρανά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς κάνει ότι μπορεί προκειμένου να αποκαταστήσει τις σχέσεις του Γιώργου Γερομάρκου με τον Κώστα Παπακοσμά. Προς το παρόν αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Προ λίγων ημερών σε συνάντηση της ομάδας στον 2ο όροφο του Διοικητηρίου ο Αντιπεριφερειάρχης προσπάθησε να σπάσει τον «πάγο». Ο Κώστας Παπακοσμάς φάνηκε να «αποκρούει» ευγενικά την προσπάθεια, ο δε Γιώργος Γερομάρκος δεν είπε κουβέντα. Επισήμως οι δύο άνδρες δεν έχουν τίποτα μεταξύ τους. Ανεπισήμως συνεχίζουν να μην ανταλλάσουν ούτε «καλημέρα». Κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται, περιπλέκεται, μπερδεύεται…

 

Το παράνομο παρκάρισμα του δημοτικού οχήματος

Δημοσιεύσαμε την προηγούμενη εβδομάδα φωτογραφία στην οποία δημοτικό όχημα έχει σταθμεύσει πάνω σε ράμπα αναπήρων, πλησίον του ΙΚΑ. Η ίδια φωτογραφία «κυκλοφορεί» ευρέως στο διαδίκτυο, με τα σχετικά αρνητικά σχόλια των πολιτών. Δυστυχώς η Δημοτική Αστυνομία είτε δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση, είτε ασχολήθηκε αλλά διαπίστωσε ότι εκ των υστέρων (με μοναδικό στοιχείο την φωτογραφία) δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ούτε καν μια απλή σύσταση. Κάπως έτσι το θέμα μοιάζει να «κλείνει» νωρίς νωρίς, χωρίς καμία συνέπεια για τον δημοτικό υπάλληλο που κοιτά την ευκολία του και όχι τις υποχρεώσεις του σε σχέση με τα ΑμΕΑ. Συμπληρωματικό αλλά με άγνωστη ουσία, είναι το σχόλιο που ηλεκτρονικά έκανε ο Κωστής Σιμιτσής για το ίδιο περιστατικό. Σε αυτό αναφέρει τα ακόλουθα: Μέρες τώρα ακούω γκρίνιες, γιατί η δημοτική αστυνομία έγινε πιο αυστηρή και μοιράζει κλήσεις. Διαβάστε τις εφημερίδες και τα blog που γράφουν με πνεύμα μαχητικό και καταγγελτικό (ότι δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα κλπ). Ενημερώνω όσους ανησυχούν ότι η ΔΑ θα συνεχίσει τη δουλειά της, όπως πρέπει, εξάλλου. Δουλειά δική μου είναι να ερευνήσω ποιος υπάλληλος συμπεριφέρεται με τον τρόπο που δείχνει η φωτογραφία και να τον καλέσω σε απολογία για ανάρμοστη διαγωγή. Υπομονή. Να θυμάστε ακόμη πως ο Δήμος δεν έχει γερανό -προς το παρόν. Να ξέρετε λοιπόν ότι αναζητείται σχετική λύση (επαγγελματίας με φυλασσόμενο οικόπεδο πχ).

 

«Κάντε κάτι σας παρακαλώ»

Ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης ρώτησε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για τις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών. Πριν όμως η ερώτηση στην ολομέλεια της Βουλής μπει στο θέμα της, ο κ. Ουζουνίδης ζήτησε μια άλλη βοήθεια από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο: «Με όλο το σεβασμό, κύριε Υπουργέ, και επειδή είστε και εσείς από τη Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Καβάλα, θέλω να καταγγείλω ακόμη μια φορά ότι υπάρχει μια εγκληματική αδιαφορία από τον Πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ σε συγκεκριμένα σημεία της Εγνατίας στον Έβρο, όπου υπάρχουν τεράστιες τρύπες. Κατ’ επανάληψη έχει γίνει και γραπτή καταγγελία από το γραφείο μου και έχω αναφερθεί και εγώ εδώ. Δεν κάνουν τον κόπο ούτε σήματα να τοποθετήσουν για να προσέχουν οι οδηγοί. Είστε από την περιοχή μας. Θερμή παράκληση, κάντε κάτι σας παρακαλώ».

 

Τουριστική κίνηση

Αυτές τις μέρες βρίσκονται στην Καβάλα αρκετοί επισκέπτες. Χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Στους μαθητές (στα πλαίσια σχολικών εκδρομών) και στους Νοτιοκορεάτες. Οι τελευταίοι συνηθίζουν να μας επισκέπτονται, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Οι σχολικές εκδρομές είναι πολλές κάτι που ξαφνιάζει ευχάριστα την πόλη. Με τους Νοτιοκορεάτες όμως τα πράγματα δεν είναι ίδια. Όσο η Βόρεια Κορέα απειλεί με πόλεμο την Νότια Κορέα, αυτές οι εκδρομές μπαίνουν σε κίνδυνο. Όπως επίσης οι κρατήσεις στα τοπικά ξενοδοχεία.

 

Τα γραφεία του ΕΟΤ

Αρχές του 2012 η Καβάλα προσπάθησε κι ως ένα σημείο κατάφερε να διατηρήσει το γραφείο του ΕΟΤ. Το οποίο οργανικά ανήκει στην Κομοτηνή, στην περιφερειακή υπηρεσία του Οργανισμού. Τώρα το υπουργείο Τουρισμού δρομολογεί κατάργηση και των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΟΤ! Κάπως έτσι κινδυνεύει να χάσει τις υπηρεσίες του ΕΟΤ όχι μόνο η πόλη μας αλλά όλη η Περιφέρεια ΑΜΘ. Ερωτήσεις για τους στόχους του Υπουργείου κατατίθενται πολλές στη Βουλή. Η αρμόδια όμως υπουργός δεν εμφανίζεται για να τις απαντήσει. Έτσι οι ερωτήσεις ματαιώνονται. Τα σχέδια όμως του Υπουργείου υλοποιούνται κανονικότατα. Για … παρηγοριά μας να συμπληρώσουμε ότι το Υπουργείο θα καταργήσει όλες τις Περιφερειακές του υπηρεσίες κι όχι μόνο αυτή της ΑΜΘ.

 

Γυαλί

Εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Σε άρθρο του οποίου μνημονεύεται συγκεκριμένα η επένδυση του Γυαλιού. Όσες μέρες το θέμα συζητούνταν στην Βουλή δεν υπήρξε καμιά ειδική αναφορά στην επένδυση του Γυαλιού. Η διαδικασία άργησε αφού η ψήφιση του νόμου περιγράφονταν να γίνει αρκετά νωρίτερα. Όσο για την επένδυση του Γυαλιού, η Λένα Γαρυγάλλου είπε «Για μας τώρα αρχίζει η δουλειά, τώρα ξεκινάμε».

 

Ο Καλλικράτης της Αστυνομίας

Από την αρχή του έτους ακούμε αυτές τις ενοχλητικές αλλά και «φυσιολογικές» για την εποχή φήμες που αναφέρουν τον… Καλλικράτη της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες στον Νομό Καβάλας καταργούνται όσα αστυνομικά τμήματα απέμειναν! Στα Λιμενάρια, τις Κρηνίδες, το Ορφάνι κτλ.Σχετική αναφορά στην αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. έκανε μόλις την προηγούμενη Παρασκευή ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Δένδιας. Η συγχώνευση- αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετατίθεται για το Καλοκαίρι: «Ελπίζω ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε καταφέρει να καταθέσουμε το σχέδιο νομοθετήματος για την αναδιάρθρωση, για το οποίο γίνεται ήδη ένας πάρα πολύ εκτεταμένος διάλογος -για αυτό και έχει καθυστερήσει- ο οποίος από τη φύση του και από την ανάγκη του έπρεπε -και ορθώς μου υποδείχθηκε από τα κόμματα- να είναι πολυτελής. Δεν πειράζει να κρατήσει για ένα-δυο μήνες. Να μπορέσουμε όμως να συμφωνήσουμε όλοι ποιο θα είναι το μοντέλο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Εξάλλου και εδώ, στην Εθνική Αντιπροσωπεία και στο πλαίσιο Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης -την οποία ήδη έχω ενημερώσει μια φορά- αλλά και επί του συγκεκριμένου κειμένου θα υπάρξει εκτενής διάλογος. Και στην Ολομέλεια θα υπάρξει διάλογος. Κάθε ιδέα, κάθε άποψη είναι απολύτως χρήσιμο να τεθεί υπόψιν και να αξιολογηθεί. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα, από το οποίο ελπίζω, μετά από την αλλαγή της δομής και του οργανωτικού μοντέλου ότι θα προκύψει μια επιπλέον τεράστια βελτίωση στο αγαθό της δημόσιας ασφάλειας».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης