• 20 Απριλίου 2024,

Στο Μαξίμμου παίχτηκε το τελευταίο επεισόδιο της διαπραγμάτευσης !

 Στο Μαξίμμου παίχτηκε το τελευταίο επεισόδιο της διαπραγμάτευσης !

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μια διαπραγμάτευσης – περιπέτειας ανάμεσα σε τρόϊκα και ελληνική κυβέρνηση με τις δύο πλευρές να μην μπορούνε να τα βρούνε σε κανένα σημείο και να περνάμε και πάλι στο στάδιο της όξυνσης.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Στουρνάρας έχειο σηκώσει τα χέρια ψηλά αφού δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να τα βρεί μαζί τους και τους στέλνει στον Σαμαρά που θα πρέπει να τους καλμάρει σε πρώτη φάση και να τους πείσει να κάνουν ένα βήμα πίσω για να επέλεθει η συμφωνία.

Διότι αν δεν το έχετε καταλάβει δεν υπάρχει συμφωνία γιατί ενώ εμείς έχουμε κάνει δέκα βήματα πίσω απο τις αρχικές μας θέσεις αυτοί δεν έχουν κάνει ούτε ένα !

Και αυτό είναι που θα ζητήσει ο Σαμαράς απο τους εκπροσώπους της τρόϊκας.

Ενα ή έστω και μισό βήμα πίσω για να μπορέσουν να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες.

Εκτός απο τους δανειστές και το εξωτερικό περιβάλλον θα πρέπει να γνωρίζουν οο τροϊκανοί οτι υπάρχουν και οι έλληνες που ζούνε στην χώρα αυτή και θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιες ισορροπίες.

Δεν είναι δυνατόν να δίνεται η εντύπωση στο εσωτερικό της χώρας οτι όποτε έρχεται η τρόϊκα στην Ελλάδα μας παίρνει τα σώβρακα και φεύγει.

Μπορεί επί της ουσίας έτσι ΄να γίνεται αλλα καλό είναι τουλάχιστον τις εντυπώσεις να τις κερδίζει η ελληνική πλευρά.

Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Στουρνάρας πρίν τους στείλει στο Μαξίμου και στον Σαμαρά τους παρότρυνε να περάσουν , αν θέλουν νέα μέτρα , απο τον Τσίπρα που καραδοκεί.

Σωστός ο Στουρνάρας.

Μήπως απο εδώ και στο εξής στις διαπραγματεύσεις να έχει ο Στουρνάρας στον πλευρό του τον Τσίπρα.

Να γίνει ο Τσίπρας για την τρόϊκα οτι είναι ο μπαμπούλα για τα μικρά παιδιά που δεν τρώνε το φαγητό τους.

Δεν ξέρω αν στην νέα αυτή αδιαλλαξία της πλευράς των δανειστών έχει παίξει ρόλο και η περιπέτεια της Κύπρου που είναι αλήθεια οτι έστειλε πολλά μηνύματα σε όλους αυτούς τους Ευρωπαίους που πιστέψανε οτι θα μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν εκτός Ευρωπαϊκού περιβάλλοντος.

Η κρίση της Κύπρου και τα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ήτανε μια απάντηση στις φωνές που μέχρι και πρίν απο μερικούς μήνες ακουγότανε και στην Ελλάδα και μας έλεγαν οτι θα είναι καλύτερα να φύγουν απο το ευρώ και να γυρίσουμε στην δραχμή.

Μπορεί μακροπρόθεσμα να βοηθήσει μια τέτοια επιλογή αλλα για να φθάσουμε στα μακροπρόθεσμα ωφέλη μιας τέτοιας επιλογής θα πρέπει να ζήσουμε ένα 6αμηνο τουλάχιστον εφιαλτικό που θα απειλίσει να γκρεμίσει όλη την Ελλάδα.

Αυτό το ρίσκο οι έλληνες δεν θέλουν να το πάρουν γιατί φοβούνται οτι μετά απο ένα τέτοιο τσουνάμι η χώρα μπορεί να ταλαιπωρείται για χρόνια μέχρι να ξανα σηκωθεί στα πόδια της.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι χθές Κυριακή στο Μαξίμου θα παιζότανε η τελευταία πράξη της διαπραγμάτευσης των δανειστών με τον Σαμαρά που καλείται για άλλη μια φορά να βγάλει τα κάστανα απο την φωτιά.

Μακάρι να βρεθεί η χρυσή τομή να τα βρούνε και να φύγουν γιατί η Ελλάδα στην φάση που είναι δεν θέλει αναγούλες και αναμπουμπούλες.

Πάμε παρακάτω και πάμε γρήγορα χωρίς καθυστερήσεις.

Διάβασα στο διαδίκτυο οτι η ένωση φορτηγατζήδων ζήτησε η διαφήμιση της air tickets με τον φορτηγαζτή που θέλει να πάει Τορίνο μέσω Καβάλας να αποσυρθεί γιατί προσβάλει τον κλάδο τους.

Λάθος μέγα !

Αν τον βλέπετε έτσι μάλλον δεν έχετε χιούμορ.

Πρόκειται για μια άκρως πετυχημένη διαφήμιση που δεν θίγει κανέναν και έτσι θα πρέπει να την δούμε όλοι.

Αυτοί που ζήτησαν να σταματήσει να παίζει έχουν τεράστια ψυχολογικά προβλήματα που δεν θα λυθούν δια μαγείας αν σταματήσει να παίζει η συγκεκριμένη διαφήμιση.

Και να το κλάμα …

Έπαθα πλάκα με τους παίκτες του Άρη προχθές στο περιστέρι.

Με το που έδειξε την κόκκινη κάρτα ο διαιτητής στον Αγκάθο οι περισσότεροι έβαλαν τα κλάματα γιατί μάλλον θα πίστεψαν οτι με ΄πάικτη λιγότερο δεν θα μπορούσαν να πάρουν την νίκη και τους 3 βθαμούς που ήτανε το μοναδικό αποτέλεσμα που θα τους κρατούσε ζωντανούς στο όνειρο της παραμονής.

Τελικά κερδίσανε με ένα γκόλ του Τάτου που παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου και με σούτ κάνει το 0-1΄.

Άστατος ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη

Κατά τα άλλα μην περιμένετε και πολλά απο τον καιρό αυτής της εβδομάδας.

Δεν θα πέσει η θερμοκρασία αλλα οι περισσότερες μέρες θα είναι με συννεφιά και ασθενείς βροχούλες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ βελτίωση του καιρού απο την Τετάρτη και μετά.

Φαίνεται οτι η βελτίωση και οι ανοιξιάτικες μέρες που περιμένουμε θα έρθουν απο Τετάρτη και μετά.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης