ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Κινητοποιήσεις κατά των παλαιών και των νέων οικονομικών μέτρων πραγματοποιούνται στον Νομό Καβάλας από σήμερα το πρωί ως και την Πέμπτη. Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν στις 9 το πρωί στην Χρυσούπολη. Εκεί ο επαγγελματικός κόσμος αντιδρά στην υποβάθμιση της επαρχίας Νέστου, κλείνει τα μαγαζιά του, οργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων. Αργότερα σήμερα συμβολική κατάληψη της εφορίας Χρυσούπολης και του γραφείου του ΙΚΑ. Στις 6 το απόγευμα μεγάλο παν-καβαλιώτικο συλλαλητήριο στην πλατεία Καπνεργάτη. Αύριο το απόγευμα συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά της επίσκεψης Μέρκελ. Την Τετάρτη η ΠΑΣΕΒΕ κάνει κατάληψη στην εφορία Καβάλας ενώ την Πέμπτη θα αποκλείσουν το Διοικητήριο οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων που το απόγευμα έχουν γενική συνέλευση. Κινητοποιήσεις αρχίζουν σήμερα και οι μηχανικοί, με πρωτοβουλία του τμήματος ΑΜ του ΤΕΕ. Ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής στην Καβάλα. Οι αρχιτέκτονες ζητούν από τον Δήμο Καβάλας να προχωρήσει το έργο των αλλαγών στην πλατεία Καπνεργάτη. Εκλογική γενική συνέλευση έκαναν το Σάββατο Λογιστές-Φοροτεχνικοί της Καβάλας. Εκτιμούν ότι η συγχώνευση των εφοριών θα γίνει τον Γενάρη του 2013. Σε νέα αναβολή οδηγείται ο προγραμματισμένος για την Τετάρτη πλειστηριασμός των εγκαταστάσεων της ΒΦΛ, που προκαλεί η τράπεζα Αττικής.

 

Θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες τεχνικές παρεμβάσεις συνεργείων του Δήμου Καβάλας στους πεζόδρομους. Συνεδριάζει το μεσημέρι το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Στο Στέκι της Νέας Πόλης θα είναι το μεσημέρι η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου. Το απόγευμα μιλά σε εκδήλωση στην Δράμα. Συνεχίζει την λειτουργία του στην κεντρική πλατεία το ενημερωτικό περίπτερο των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο. Συγκεντρώθηκαν 1.000 υπογραφές πολιτών κατά των περικοπών στο ΕΣΥ. Εκλογές πραγματοποιούν στις 17 Οκτώβρη δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του Ν. Καβάλας. Την ίδια μέρα δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία σε όλο το Νομό Καβάλας. 9χρονη τραυματίστηκε σοβαρά σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με επιβατικό αυτοκίνητο. Το ατύχημα έγινε το απόγευμα του Σαββάτου μπροστά από το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

 

Με το ποσό των 3.000 ευρώ ενισχύεται η Θρακική Εστία από την Π.Ε. Καβάλας για τις εκδηλώσεις της τον Νοέμβρη στην Καβάλα. Ερασιτέχνες ηθοποιοί πρόβαλαν στους πεζόδρομους το Σάββατο την θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Τα ρούχα του βασιλιά». Οι παραστάσεις στους μαθητές αρχίζουν την Δευτέρα 15 Οκτώβρη. Πρόσκοποι από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη επισκέφθηκαν χθες το Ναυτικό Μουσείο στην Δ. Καπναποθήκη. Συνεχίστηκαν χθες το απόγευμα στην Ελευθερούπολη οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της επαρχίας Παγγαίου. Αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει τη λειτουργία του το Ειδικό Γυμνάσιο Καβάλας στην Νέα Καρβάλη.

 

Την πρώτη του νίκη πέτυχε χθες ο ΑΟΚ. Επικράτησε 1-0 του Εθνικού Γαζώρου σε ματς που έγινε στις Σέρρες. «Είχαμε ευκαιρίες και για άλλα γκολ» είπε ο προπονητής Κώστας Βασιλακάκης. Την Τετάρτη ο ΑΟΚ παίζει στην Πάτρα με την Παναχαϊκή. Η Ένωση έκανε χθες τον καθιερωμένο της αγιασμό, το Σάββατο νίκησε σε φιλικό παιχνίδι τον Ερμή Λαγκαδά. Όπως φαίνεται το πρωτάθλημα της Α1 θα αρχίσει το προσεχές Σαββατοκύριακο.

 

Διαβάστε επίσης