• 18 Απριλίου 2024,

«Τα ρούχα του βασιλιά» άρχισαν από τους πεζόδρομους

 «Τα ρούχα του βασιλιά» άρχισαν από τους πεζόδρομους

Η Θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, 1η για τη χειμερινή περίοδο 2012-2013, με τίτλο «Τα ρούχα του βασιλιά», έκανε πρεμιέρα το Σάββατο, αλλά στους πεζόδρομους.

Ήταν η γνωστή πρωτοβουλία των ερασιτεχνών ηθοποιών που για να προβάλλουν και να αναδείξουν το θεατρικό γεγονός έπαιξαν θέατρο στους πεζόδρομους, διαλέγοντας ως θέμα τους κάτι παρεμφερές, κάτι συναφές με τη θεατρική παράσταση που ετοιμάζεται για να παρουσιαστεί στο «Αντιγόνη Βαλάκου» από τις 15 Οκτώβρη μέχρι τις 3 Δεκέμβρη.

Οι περισσότεροι πολίτες για να καταλάβουν τι συμβαίνει καθώς έβρισκαν στο δρόμο τους ηθοποιούς, έπρεπε να ενημερωθούν. Όταν όμως αντιλαμβάνονταν το δρώμενο, τότε παρακολουθούσαν και πολλές φορές χειροκροτούσαν υποστηρίζοντας την προσπάθεια.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτήν τη θεατρική πρωτοβουλία, σ΄ αυτό το θέατρο του πεζόδρομου, συμμετείχαν είκοσι έως τριάντα άτομα από διαφορετικές θεατρικές ομάδες της πόλης.

Αύριο Τρίτη στις 6.00 το απόγευμα οι ίδιοι ερασιτέχνες ηθοποιοί μαζί με το ΔΗΠΕΘΕ λειτουργούν το λεγόμενο «ραφτάδικο του βασιλιά» στην πλατεία Καπνεργάτη, έναν ακόμη χώρο, που θα διαφημίσει τη θεατρική παράσταση, του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η παράσταση θα παίζεται κυρίως το πρωί, για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου θα διαρκέσουν οι παραστάσεις υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές και έτσι πολλές παραστάσεις είναι από τώρα κλεισμένες.

Κάθε μαθητής θα πληρώνει το συμβολικό εισιτήριο πέντε ευρώ. Τα σχολεία που ανταποκρίνονται είναι τα περισσότερα από το Νομό Καβάλας.

Η παράσταση διαρκεί μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά και σ΄ αυτήν εργάστηκαν και εργάζονται περίπου είκοσι άτομα. Είναι γνωστό ότι η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κουκιά, σκηνικά και κοστούμια της Αντιγόνης Τσαφή, η μουσική του Γιάννη Κουκιά και του Γιάννη Κανάκη, την επιμέλεια της κίνησης έχει η Δέσποινα Παπαδοπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Γκλόρια Μισσιριάν.

Παίζουν οι: Παύλος Σταυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ναταλία Βασιλέκα, Μαρίνα Τσελεπή, Βιβή Ελευθεριάδου, Μένη Κόκκινου, Έφη Πριμικυρλίδου, Δημήτρης Καγιάσας, Νίκος Σπυρέλης, Δημήτρης Χατζόπουλος.

Για τους μεγάλους η πρεμιέρα της παράστασης είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ, 2510 220876, 220877

 

 

Διαβάστε επίσης