• 1 Μαΐου 2024,

Κλειστά τα δημοτικά σχολεία στις 17 Οκτώβρη

 Κλειστά τα δημοτικά σχολεία στις 17 Οκτώβρη

Κλειστά τα δημοτικά σχολεία στις 17 Οκτώβρη

 

Δε θα λειτουργήσουν στο νομό Καβάλας τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία την Τετάρτη 17 Οκτώβρη. Ο λόγος είναι ότι εκείνη την ημέρα το πρωί πραγματοποιείται εκλογική γενική συνέλευση για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μόνο που αυτή τη φορά οι εκλογές στον τοπικό σύλλογο είναι διαφορετικές. Υπάρχουν πολλοί απρόθυμοι να συμμετάσχουν σε αυτές, ακόμη περισσότεροι όσοι κατά το παρελθόν ήταν ή ήθελαν να είναι υποψήφιοι.

Ο τοπικος σύλλογος από τους πλέον δραστήριους σε όλη την Ελλάδα πιστεύει ότι τελικά θα ξεπεράσει αυτή την απροθυμία και θα κάνει εκλογές όπως οι προηγούμενες.

Από προεκλογικής πλευράς τώρα, η ΠΑΣΚΕ φαίνεται να έχει πάρει το προβάδισμα. Παρά τις αλλαγές που έγιναν σε κυβερνητικό και πολιτικό επίπεδο η ομάδα είναι αρκετά δεμένη μεταξύ της. Έχει τα ηνία στο σύλλογο τα τελευταία χρόνια και όπως φαίνεται κινείται δραστήρια στις προεκλογικές συζητήσεις.

Οι δάσκαλοι του ΣΥΡΙΖΑ που άλλες φορές δεν τα κατάφερναν θέλουν τώρα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις εκλογές, με δικό τους ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.

Δυσκολίες συναντά για να φτιάξει ψηφοδέλτιο η ΔΑΚΕ. Ενώ δηλώνει παρούσα στις εκλογές της 17ης Οκτωβρίου η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΑΣΚΕ ξαναπροτείνει πρόεδρο του συλλόγου τον Απόστολο Μουμτζάκη, έχοντας κλείσει σε μεγάλο βαθμό τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου.

Για τις εκλογές στις 17 Οκτώβρη οι δάσκαλοι που θέλουν να είναι υποψήφιοι μπορούνε μέσω των παρατάξεων να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι μεθαύριο Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου.

 

Διαβάστε επίσης