ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

5 μήνες πέρασαν από τότε που το Νοσοκομείο Καβάλας έκανε δεκτή τη δωρεά του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, παρέλαβε μεταχειρισμένο ασθενοφόρο για τις ανάγκες του Κ.Υ. Ελευθερούπολης. Από τότε μέχρι και σήμερα το όχημα βρίσκεται σε ακινησία λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. Ο δε φάκελος που στάλθηκε στις 14 Μαρτίου από το Νοσοκομείο στο Υπουργείο Υγείας δεν έχει βρεθεί αφού δεν έχει φθάσει στην Αθήνα. Με το θέμα ασχολείται ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Σε ποσοστό άνω του 80% λειτούργησαν χθες τα καταστήματα στην αγορά. Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε να υπάρξει κίνηση καταναλωτών. Παραμένει αστυνομικός διευθυντής Καβάλας ο Μάκης Κοσκερίδης, πολύ πιθανή η παραμονή του Γιώργου Γκράνα ως αστυνομικός υποδιευθυντής. Πεζός 21 ετών τραυματίστηκε χθες νωρίς το πρωί στην οδό Τενέδου, όταν τον παρέσυρε επιβατικό αυτοκίνητο. Τραυματισμός οδηγού μοτοσυκλέτας χθες το απόγευμα στη Νέα Καρβάλη. Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά την προσωρινή αλλαγή θέσης της λαϊκής αγοράς στις Κρηνίδες. Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες δημοσιότητας, δεν προηγήθηκε απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Σύσκεψη για το νερό της Ελευθερούπολης, της Νέας Περάμου και της Νικήσιανης γίνεται το πρωί στο γραφείο του Αρχέλαου Γρανά. Αξιοποίηση νέας γεώτρησης για την υδροδότηση της Ελευθερούπολης προτείνει η ΔΕΥΑ Παγγαίου.

 

Την διακήρυξη του συνδυασμού του για τις εκλογές του Μάη παρουσιάζει το πρωί ο Χρήστος Ποτόλιας. Περιοδεία στη Θάσο αρχίζει σήμερα ο Τέρενς Κουίκ. Υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους παρουσιάζει ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Διαδικτυακή συνέντευξη έδωσε χθες ο Κωστής Σιμιτσής. 12 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους παρουσίασαν Μορφίδης- Λασκαρίδης. Περιοδεία στην αγορά έκανε ο Μάκης Παπαδόπουλος, τον πρώην Δήμο Φιλίππων επισκέφθηκε ο Βαγγέλης Παππάς.

 

Άμεσα θα αρχίσουν έργα συντήρησης στο κτίριο του Επιμελητηρίου, το Φθινόπωρο θα λειτουργήσει στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο το κατάστημα Public. Γραφείο διασύνδεσης θα λειτουργήσει στον ΟΑΕΔ Καβάλας. Ψήφισμα κατά της εξίσωσης πτυχίων μηχανικών ΑΕΙ- ΤΕΙ υιοθέτησε η αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΑΜ. «Εφόσον υποσχέθηκε η Υπουργός Τουρισμού λειτουργία των γραφείων του ΕΟΤ σε Καβάλα και Κομοτηνή αυτό θα γίνει» είπε χθες ο πρόεδρος του ΕΟΤ Χρήστος Πάλλης. Έλαβε μέρος σε ημερίδα που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ για τον τουρισμό. 30 υπολογιστές κι ένας εκτυπωτής είναι το νέο δώρο από τη Νυρεμβέργη στην Καβάλα. Οι υπολογιστές θα μοιραστούν στα σχολεία. Συνεδριάζει το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας, αμέσως μετά συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ένα νέο θεατρικό σωματείο ιδρύθηκε στην Καβάλα. Πρόκειται για το «Θεάτρου Παίδευσης» με προσωρινό πρόεδρο τον Πέτρο Γιαζγκουλίδη. Πανελλήνιες διακρίσεις για μαθητές του ωδείου Νεάπολις. Ορκίστηκαν το Σάββατο οι 16 πρώτοι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΙ διοίκησης επιχειρήσεων.

 

Η Ένωση νίκησε και στις Σέρρες του Ίκαρους, μετά το Πάσχα υπάρχει το κρίσιμο ματς με τον Κόροιβο. Στην Γ’ Εθνική νίκησε ο Ορφέας Ελευθερούπολης αλλά ηττήθηκαν οι άλλες τρεις ομάδες του Νομού. Έφυγε ο Αντώνης Κασδοβασίλης από τον Νέστο. Κινδυνεύει με υποβιβασμό η ομάδα της Χρυσούπολης.

 

 

Διαβάστε επίσης