ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Γενική συνέλευση έκαναν το πρωί του Σαββάτου οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια. Ενημερώθηκαν για την συμφωνία με την Ενεργειακή Αιγαίου, για τους επόμενους στόχους τόσο στα κοιτάσματα του Πρίνου όσο και στο Πεδίο Ε. Σήμερα πληρώνονται και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι. Άμεσα θα τακτοποιηθεί το χρέος προς την τοπική αγορά. Την Μεγάλη Πέμπτη θα μιλήσει σε όλους τους εργαζόμενους ο Μαθιός Ρήγας, προς τους οποίους θα παρατεθεί γεύμα. Φήμες στην πόλη αναφέρουν ότι στην νέα εποχή των Πετρελαίων πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει ο όμιλος Βαρδινογιάννη. Το αργότερο την Μεγάλη Τετάρτη το Λιμεναρχείο Καβάλας θα ανακοινώσει τα νέα δρομολόγια στις δύο γραμμές της Θάσου. Πιθανόν σε αυτά να συμμετάσχει νέα εταιρία, η οποία έλαβε την σχετική άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο. Λόγω βλάβης το χθεσινό δρομολόγιο προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου εκτέλεσε το πλοίο «Άκουα Μαρία» και όχι ο «Ταξιάρχης». Άγνωστο πόσο αυτό το πρόβλημα θα επηρεάσει τα υπόλοιπα δρομολόγια της εβδομάδας από το λιμάνι της Καβάλας. Ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας Θράκης Θανάσης Καρούντζος ακύρωσε απόφαση της ΔΕΥΑ Νέστου με την οποία μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου σύμβαση εργαζόμενου, προερχόμενου από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Αύριο θα αρχίσει την διανομή τροφίμων το κοινωνικό κατάστημα του Δήμου Καβάλας. Σήμερα συνεδριάζει για τον ίδιο λόγο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας.

 

Συνεχίζουν να παρακολουθούν το θέμα της πώλησης γλυκών από το Τζάμπο οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του σωματείου Ζαχαροπλαστών. Αν χρειαστεί θα επανέλθουν με καταγγελία τους στον Εισαγγελέα. Διαμαρτυρία για την καταδίκη των ναυτεργατών έκανε το Σάββατο το ΠΑΜΕ Καβάλας. Πετυχημένο το διήμερο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ. Λαθραία τσιγάρα βρήκαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελευθερούπολη. Συνελήφθη 36χρονος που επιχείρησε να τα πουλήσει στη λαϊκή αγορά. Η ΕΛΜΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελία της προσπάθειας του Υπουργείου να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών. Μαθητές του 8ου Γυμνασίου έκαναν την Παρασκευή πορεία διαμαρτυρίας ζητώντας το σχολείο τους να ξαναγίνει Πειραματικό. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας. Την Τετάρτη 15 Μάη βγαίνει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό από την Δημωφέλεια το αναψυκτήριο του Φρουρίου.

 

Στην χθεσινή γενική συνέλευση του Κυνηγητικού Συλλόγου Καβάλας αποφασίστηκε να ανακηρυχτεί ο Δημήτρης Χρυσανθάκης. 127 μονάδες αίματος συγκέντρωσε στη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία του το Επιμελητήριο. Ο καθηγητής του ΤΕΙ Καβάλας Βασίλης Τσιάντος ορίστηκε μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Πιστοποίησης και Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ο Μητροπολίτης Προκόπιος θα χοροστατήσει το απόγευμα στον ιερό ναό Προφήτη Ηλία. Το απόγευμα στο Όσκαρ ρεσιτάλ κιθάρας του Νίκου Ζάρκου. Το βράδυ στη Δ. Βιβλιοθήκη παρουσιάζεται το έργο της συγγραφέως Γεωργίας Τριανταφυλλίδη.

 

Ηττήθηκε χθες ο ΑΟΚ στην Άμφισσα από τον Φωκικό με σκορ 3-2. Από σήμερα η ομάδα απευθύνεται στην τοπική κοινωνία προκειμένου να βρεθούν χρήματα και να πληρωθούν οι παίκτες πριν το Πάσχα. Αύριο η Ένωση παίζει στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Συνεχίζει να απέχει των προπονήσεων ο Στιβ Πάνος. Με επιτυχία έγινε το Σάββατο στην Καβάλα το 9ο ανοιχτό σεμινάριο προπονητών ποδοσφαίρου.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης