ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Μέχρι το τέλος Απριλίου οι 4 Δήμοι του Νομού Καβάλας οφείλουν να στείλουν στην Περιφέρεια ΑΜΘ κατάλογο έργων μαζί με τον προϋπολογισμό αυτών όσον αφορά την ένταξη τους στο νέο ΕΣΠΑ. Ήδη σήμερα πραγματοποιείται στο Δήμο Καβάλας σχετική σύσκεψη. Οδηγίες για τις επόμενες τους κινήσεις έλαβαν οι Δήμαρχοι σε ημερίδα που έγινε την Παρασκευή στην Κομοτηνή. Οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζει το τμήμα ΑΜ του ΤΕΕ. Το πρόβλημα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της διοικούσας την περασμένη εβδομάδα, αφορά την έλλειψη χρηματοδότησης τόσο του Επιμελητηρίου όσο και των τμημάτων του σε όλη την Ελλάδα. Με άλλη απόφαση το τμήμα ΑΜ του ΤΕΕ συγκροτεί ομάδα εργασίας για τα πλημμυρισμένα Τενάγη και τα ιαματικά λουτρά στους Νομούς Καβάλας- Δράμας. Τον ευρωβουλευτή Θόδωρο Ζαγοράκη θα συναντήσουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες του Δήμου Καβάλας. Μαζί τους και ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παπαδόπουλος. Αύριο στα Τενάγη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς. Αθωώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Τριμελές δύο πρώην δημοτικοί αστυνομικοί. Ήταν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος επειδή το Νοέμβρη του 2011 επέστρεψαν 10 μέρες νωρίτερα πινακίδες αυτοκινήτου.

 

Φορείς της Αλεξανδρούπολης διεκδικούν από την Καβάλα το ένα από τα δύο δρομολόγια επιβατικών πλοίων προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Διάρρηξη σε μονοκατοικία σημειώθηκε στη ΔΕΠΟΣ το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Αντιεξουσιαστές με ανακοίνωση τους στο διαδίκτυο ανέλαβαν την ευθύνη του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού ξημερώματα Παρασκευής σε τραπεζικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Συνεδριάζει το απόγευμα στη Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η παράταξη Μορφίδη θέτει  θέμα αλλαγής της όδευσης του ΤΑΡ. Και στα πρακτορεία Προπό θα μπορούν οι καταναλωτές να πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ. Μέχρι το τέλος του έτους θα ενισχύεται με κτηνίατρους από Δράμα και Ξάνθη η υπηρεσία της Π.Ε. Καβάλας. Λίγος κόσμος στη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Έως 4 Μάη εγγραφές επανεγγραφές μελών. Είχε κόσμο η αγορά χθες, που λειτούργησε κανονικά. Διαμαρτυρήθηκαν για τη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ΠΑΣΕΒΕ και Εμποροϋπάλληλοι.

 

Σήμερα το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο ημερίδα της Ομοσπονδίας ΑμΕΑ. Το απόγευμα σύσκεψη στο Δημαρχείο για την εξόρμηση καθαριότητας στις ακτές της πόλης, η οποία θα γίνει στο τέλος του μήνα. Μοιράζει τρόφιμα από σήμερα το κοινωνικό πολυκατάστημα του Δήμου Νέστου στη Χρυσούπολη. Στις 7.30 το απόγευμα για τη ακολουθία του Νυμφίου ο Μητροπολίτης Προκόπιος χοροστατεί στον ιερό ναό Προφήτη Ηλίας.

 

Έναν βαθμό πίσω από τον Πανσερραϊκό είναι από το Σάββατο το απόγευμα ο ΑΟΚ που μετά το Πάσχα αγωνίζεται στο Κοκκινόχωμα με το Βυζάντιο. Την Μεγάλη Τετάρτη κρίσιμο ματς του Ακροποτάμου, υποδέχεται τον Έβρο Σουφλίου. Και μαθηματικά εξασφάλισε την άνοδο στην Α1 η Ένωση. Νίκησε για 16ο συνεχόμενο ματς, αυτή τη φορά στο Παγκράτι με σκορ 84-75.

 

 

Διαβάστε επίσης