ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10  ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

28χρονος τοξικομανής βρέθηκε νεκρός χθες το απόγευμα στις τουαλέτες του ΤΕΙ Καβάλας. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο ακόμη άτομα μεταφέρθηκαν χθες στο Νοσοκομείο μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανέκτησαν τις αισθήσεις τους κι αποχώρησαν. Τα τρία περιστατικά ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

 

Ολοκληρώθηκε χθες η διαβούλευση για την εφαρμογή δρόμο δρόμο του νέου κανονισμού των πεζόδρομων. Έντονες διαφωνίες με την επιμονή της ΤτΕ να διατηρήσει το σημερινό καθεστώς στη διαδικασία των χρηματαποστολών. Πρόβλημα ανακύπτει σε 5 πεζόδρομους, το πλάτος των οποίων είναι μικρότερο των 6 μέτρων. «Διαπραγματευόμαστε την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ» είπε χθες σε συνέδριο στην Αθήνα ο Υπουργός Περιβάλλοντος Παναγιώτης Λαφαζάνης. Επανέλαβε ότι ισχύει η πρόταση της ΔΕΠΑ για πλωτό LNG «…κάπου στη Βόρεια Ελλάδα».  Ούτε χθες απασχόλησε το Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού το θέμα των Λουτρών των Ελευθερών. Μέσα σε έναν μήνα από σήμερα θα φανεί αν ο Υπουργός Υγείας θα αντικαταστήσει τον Διοικητή και την Αναπληρώτρια του στο Νοσοκομείο Καβάλας. Οριστικά μετακομίζουν το 5ο και το 6ο Νηπιαγωγείο, ανακοίνωσε χθες η Δήμαρχος. Κατέθεσε προτάσεις δημοτικών χώρων που θα εξεταστούν άμεσα.

 

Συνεχίζει η ΔΕΥΑΚ να εργάζεται στις Κρηνίδες για να βρει τον λόγο που το νερό δεν φθάνει στα βόρεια σπίτια του χωριού. Έλλειψη φωσφορίτη εντοπίζει στη λειτουργία του εργοστασίου ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΒΦΛ Γιώργος Τσιμενίδης. Η διοίκηση αναγνωρίζει ότι η παράδοση των παραγγελιών της συγκεκριμένης πρώτης ύλης θα αργήσει. Ομόφωνες αποφάσεις έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Την Δευτέρα συνεδριάζουν η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο. 15.000 ευρώ θα διατεθούν στο Κ. Παντοπωλείο για την αγορά τροφίμων. Επιπλέον κολωνάκια τοποθετήθηκαν χθες στην οδό Ερυθρού Σταυρού, στο ύψος του κτιρίου του ΙΚΑ. Τρεις συλλήψεις έγιναν προχθές σε Καβάλα και Δράμα, σε υπόθεση χασίς- ηρωίνης- κοκαΐνης. Έντονα διαμαρτύρεται ο Γιώργος Παυλίδης επειδή το προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζει να καθυστερεί στη διαδικασία χορήγησης βίζας σε Τούρκους επισκέπτες της περιοχής.

 

Μουσικές εκδηλώσεις το απόγευμα και το βράδυ στον φάρο της Παναγίας. Εγκαινιάζεται σήμερα στην Δ. Καπναποθήκη έκθεση με τίτλο «Οι δύο όχθες της νοσταλγίας». Αύριο και μεθαύριο στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων η παράσταση του Εθνικού «Τρωάδες». Την Κυριακή αναβιώνει στο Παλαιοχώρι το έθιμο «Τα τσάνια». Το ίδιο βράδυ στους Αντιφιλίππους γιορτή καλαμποκιού. Με μουσική εκδήλωση ολοκληρώνεται την Κυριακή η έκθεση βιβλίου.

 

Στο Μονομελές Καβάλας θα δικαστεί τον Δεκέμβρη η υπόθεση της παραλίγο συγχώνευσης του ΑΟΚ με τον Ηρακλή Καβάλας, τον Ιούλιο του 2011. Κατηγορούμενη είναι τότε υπάλληλος της ΠΑΕ ΑΟΚ. Αγώνες ράγκμπι από σήμερα το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία. Ο Σωκράτης Κωνσταντινίδης θα αποκτηθεί από τον ΑΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης