ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση θα περιλαμβάνεται μείωση της φορολογίας σε όλη την ΑΜΘ λόγω γειτνίασης της με την αγορά της Βουλγαρίας. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, σε συνέχεια της ενημέρωσης του στη διάρκεια της επίσκεψης στην πόλη μας τον περασμένο Οκτώβρη. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο μετά τις γιορτές.

Ο γενικός διευθυντής της ΒΦΛ κ. Τσάρας επισκέφθηκε χθες τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο, συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν την διαχείριση του φωσφογύψου που βρίσκεται πλησίον του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης. Σχεδόν ολοκληρώθηκε η δεύτερη πλωτή εξέδρα στο λιμάνι, μήκους 116 μέτρων. Μόνο φήμες υπάρχουν στην Καβάλα για το μέλλον του Χρήστου Κοπατσάρη στη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου. Πολλές φορές οι φήμες αυτές είναι αντίθετες μεταξύ τους. Αρχίζουν το απόγευμα στο κέντρο της πόλης οι εορταστικές εκδηλώσεις. Η Δήμαρχος ανάβει τα χριστουγεννιάτικα φώτα στην κεντρική πλατεία στις 8 το απόγευμα. Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Καβάλας, συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στο Διοικητήριο.

Ο πρόεδρος των αγροτών του Δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης παραμένει απαισιόδοξος για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ αφού όπως ισχυρίζεται αυτή δεν αλλάζει. Με 70 θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Το ίδιο απόγευμα συνεδριάζει και η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Δικογραφία για νέο περιστατικό ρευματοκλοπής σχημάτισε το Τμήμα Ασφαλείας. Πρόκειται για υπόθεση που αφορά κατοικία στο Παληό. Μνημόνιο συνεργασίας με το λιμάνι της Αλεξάνδρειας υπέγραψε ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης. Επίσχεση εργασίας αρχίζει τη Δευτέρα το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας. Οι 4 δήμαρχοι του Νομού Καβάλας υπέγραψαν κείμενο κατά της εξόρυξης χρυσού όπου αυτή δημιουργεί περιβαλλοντικά προβλήματα. Στις 23 Δεκέμβρη ο Δήμος Καβάλας θα πληρώσει μισθούς δύο μηνών στις καθαρίστριες των σχολείων. Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τον εθνικό διάλογο για την παιδεία μίλησε ο Τάκης Εμμανουηλίδης.

Εγκαινιάζεται το απόγευμα στην Δ. Καπναποθήκη έκθεση ζωγραφικής με έργα του συλλόγου γυναικών ζωγράφων. Αύριο στη ΔΒ εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου για την παγκόσμια μέρα του παιδιού. Αύριο και η χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου. Γιορτή για τα Χριστούγεννα οργανώνει την Κυριακή το απόγευμα ο σύλλογος κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου. Με την συναίνεση μέρους της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε στη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ ο προϋπολογισμός του 2016.

Αύριο στις 3 το μεσημέρι το ματς του ΑΟΚ με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος. Πολλοί τραυματίες στον ΑΟΚ, κομπλέ το Βυζάντιο. «Θέλουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο» δήλωσε ο ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ Γιώργος Παληγεώργος. Με ρήξη χιαστού χάνει το υπόλοιπο της περιόδου ο Χασάνογλου του Νέστου. Αύριο το μεσημέρι η Ένωση παίζει φιλικό με τα Τρίκαλα σε γήπεδο της Κατερίνης.

 

 

Διαβάστε επίσης