ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Με απόφαση που έλαβε χθες το μεσημέρι η Σύγκλητος του ΤΕΙ Καβάλας προετοίμασε την επόμενη μέρα στο ίδρυμα, εφόσον η κατάληψη λήξει την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση η εξεταστική περίοδος συμπτύσσεται, τα μαθήματα επεκτείνονται μέχρι και τον Ιούλιο για να μην χαθεί το τρέχον 6μηνο σπουδών. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Νάσος Μητρόπουλος κάλεσε τους σπουδαστές να λήξουν την κατάληψη. Σημειώνουμε ότι η επόμενη γενική συνέλευση των σπουδαστών θα γίνει την Τρίτη ενώ την Τετάρτη δεν θα γίνουν έτσι κι αλλιώς μαθήματα λόγω των φοιτητικών εκλογών. Εγκρίθηκε πρόταση του Νοσοκομείου Καβάλας στο πρόγραμμα Ίντερεκ. Το Νοσοκομείο εξασφαλίζει 1,3 εκ ευρώ για αγορά ιατρικού εξοπλισμού, συνεργάζεται στενά με το νοσοκομείο Πετριτσίου στην νότια Βουλγαρία. Την 1η Ιουνίου θα είναι έτοιμες οι ακτές στην πόλη για να δεχθούν τους πολίτες, δήλωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Χατζηαναστασίου. Την Κυριακή μεγάλη εξόρμηση εθελοντών για τον καθαρισμό του περιαστικού δάσους και των παραλιών. Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη χθες ο Γιώργος Καλαντζής. Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Παναγιωτίδης συμμετείχε χθες σε σύσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη. Συνεδριάζει το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου.

 

16 κρουαζιερόπλοια, 4 περισσότερα σε σχέση με τους υπολογισμούς του ΟΛΚ, περιμένει φέτος το Καλοκαίρι στην Καβάλα η Δημωφέλεια. Δεν υπήρξαν χθες νέα σχετικά με τις νέες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ενεργειακή Αιγαίου και την Καβάλα Όιλ. Την Τετάρτη το πρωί στην παλιά εθνική οδό Καβάλας Θεσσαλονίκης επιβατικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με άλογο. Στο άλογο έγινε ευθανασία, υλικές μόνο ζημιές στο επιβατικό αυτοκίνητο. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε χθες ότι εγκρίθηκε από την Βουλή η 6μηνη παράταση στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Αυξημένη σε ποσοστό 300% ήταν η κίνηση τουριστών στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Χρυσούπολη τους 3 πρώτους μήνες του 2013. Ο Θεμιστοκλής Καλπακίδης εξελέγη πρόεδρος του συλλόγου γεωργών δήμου Καβάλας. Η ΕΛΜΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που είναι αντίθετοι στην επένδυση του χρυσού. Αύριο το απόγευμα συγκέντρωση για τον ίδιο λόγο στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Τελευταία παράσταση σήμερα το βράδυ στη Στέγη του έργου «Είναι μακριά η Ιθάκη Οδυσσέα;». Πρεμιέρα σήμερα της παράστασης «Καημένε μου Μάρικ», στην αίθουσα Παπαϊωάννου του δημοτικού ωδείου. Αύριο βράδυ στο Όσκαρ εκδήλωση του Δήμου Καβάλας με νεανικά μουσική σχήματα της πόλης. Την Κυριακή το πρωί στο κτίριο του Λυκείου των Ελληνίδων παρουσιάζεται βιβλίο για την ιστορία στην Καβάλα των εβραίων. Την Κυριακή το απόγευμα στο Αμφιθέατρο εκδήλωση του συλλόγου Εβριτών Καβάλας.

 

Χωρίς τους Ντουτσαρίδη και Μπρατσιάνη ο ΑΟΚ ετοιμάζεται για το παιχνίδι της Κυριακής στην Μυτιλήνη με την Καλλονή. Άγνωστο αν θα παίξουν οι Μπάρι και Τάσιτς. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σωσώνης από την Φθιώτιδα. Σήμερα το απόγευμα η Ένωση παίζει φιλικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης