ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εντάσσεται οριστικά το έργο ριζικής ανακαίνισης της Μεγάλης Λέσχης. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Δευτέρα, στα πλαίσια επίσκεψης του Άρη Γιαννακίδη στον Δήμο Καβάλας. Αύριο το κρίσιμο ραντεβού στην Κομοτηνή για το σχέδιο του Περιγιαλίου. Νέα δημοπρασία, πριν το τέλος του έτους, προετοιμάζει ως προς την καταπολέμηση των κουνουπιών η Περιφέρεια. Το πρόγραμμα που θα αρχίσει την προσεχή Άνοιξη θα έχει διάρκεια δύο έτη. Κλίμα μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 18 Οκτώβρη διαμορφώνεται στην Καβάλα. Την ημέρα αυτή θα είναι κλειστή η αγορά, καταβάλλεται προσπάθεια να μην λειτουργήσουν καφετέριες- καφενεία ακόμη και περίπτερα. Δύο οι απεργιακές συγκεντρώσεις, στην πλατεία Ελευθερίας και την πλατεία Καπνεργάτη. Στις 17 Οκτώβρη απέχουν από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι της Καβάλας. Το απόγευμα στο Όσκαρ μιλά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης μαζί με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Γιάννη Πασχαλίδη επισκέφθηκαν χθες το Υπουργείο Εσωτερικών. Ενημερώθηκαν ότι εξασφαλίστηκαν και θα προωθηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση κι άλλα χρήματα ώστε να πληρωθούν οι περσινές μαθητικές μετακινήσεις. Επιμένει να μην μεταφέρει δωρεάν τους μαθητές το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε χθες η ημερίδα για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα. Η ίδια εκδήλωση έγινε αφορμή να εκδηλωθεί συμπαράσταση και υποστήριξη προς την Καβάλα Όιλ και την Ενεργειακή Αιγαίου. Έντονα διαμαρτύρονται πολίτες του Νομού Καβάλας επειδή τα τακτικά χειρουργεία του Νοσοκομείου δεν εκτελούνται λόγω επίσχεσης εργασίας από τον περασμένο Απρίλιο. Επεισοδιακή συνέλευση έγινε την Τετάρτη στο στέκι της Νέας Πόλης για την Συμπαράταξη των Πολιτών. Στόχος ήταν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ Καβάλας, που μετέχουν στην παράταξη του Άρη Βέρρου. Ο Νίκος Δημόπουλος παρέμεινε πρόεδρος των Κτηνοτρόφων της Καβάλας μετά τις πρόσφατες εκλογές. Αποφασισμένοι να μην διανέμουν πετρέλαιο θέρμανσης είναι οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων της Καβάλας. Αυτό τόνισαν χθες, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου.

 

Συνεδριάζει σήμερα στην Ξάνθη η Επιτροπή Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας. Ο Χρήστος Ποτόλιας θέτει εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα για το Παλατάκι στα Λιμενάρια. Το βράδυ στο Αμφιθέατρο πρεμιέρα για την ερασιτεχνική παράσταση της Θεατρικής Μηχανής «Λάθος Ασανσέρ». Την Κυριακή το πρωί στην Καβάλα εκδηλώσεις για την μέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Αύριο το απόγευμα ερασιτέχνες φωτογράφοι κάνουν βόλτα στην πόλη και την φωτογραφίζουν. Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει διημερίδα για την καλλιτεχνική φωτογραφία με εισηγητή τον Χρήστο Κοψαχείλη. Η διημερίδα θα γίνει στην Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Η δημοτική σχολή χορού θα βρίσκεται σήμερα στην πλατεία του Καπνεργάτη, στο περίπτερο «Ραφτάδικο του βασιλιά».

 

Ο διαιτητής Αγγελάκης από την Θεσσαλονίκη σφυρίζει το ματς του ΑΟΚ με τον Θρασύβουλο την Δευτέρα το απόγευμα. Η Ένωση ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της για το αυριανό παιχνίδι με τον Ηλυσιακό. Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Τόσο στο ματς του ΑΟΚ όσο και σε αυτό της Ένωσης οι τιμές των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα προσιτές.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης