Με νέα διοίκηση οι κτηνοτρόφοι – Θα παλέψουν για τα άλυτα προβλήματα του κλάδου

 Με νέα διοίκηση οι κτηνοτρόφοι – Θα παλέψουν για τα άλυτα προβλήματα του κλάδου

Πλείστα όσα παραμένουν τα άλυτα προβλήματα των κτηνοτρόφων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας κι ένα από τα μεγαλύτερα είναι εκείνο των ζωοτροφών. Σημαντικό πρόβλημα επίσης παραμένει και το θέμα των ακριβών καυσίμων. Όπως μας εξήγησε ο Νίκος Δημόπουλος, που εκλέχθηκε εκ νέου πρόεδρος του συνδέσμου των κτηνοτρόφων, οι τιμές των ζωοτροφών παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού πως θα φροντίσει να θέσει το πρόβλημα υπόψη του συμβουλίου υπουργών της Ευρώπης. Εξάλλου, το πρόβλημα των υψηλών τιμών είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο κι άρα επιβάλλεται συνολική αντιμετώπιση. Μέχρι στιγμής πάντως κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν προέκυψε ύστερα από την υπουργική δέσμευση.

Αναφορικά με το έτερο πρόβλημα των καυσίμων, οι κτηνοτρόφοι έχουν ζητήσει να μη λαμβάνουν επιστροφή φόρου κι απλά να μπορούν να προμηθεύονται φθηνά καύσιμα, προκειμένου να μειώνεται και το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους. Σε αντιστάθμισμα όμως η ξέφρενη κούρσα της τιμής του πετρελαίου δεν έχει σταματημό και ουδείς φαίνεται ικανός να φρενάρει την ανοδική πορεία.

Στις 28 Σεπτεμβρίου ο σύνδεσμος κτηνοτρόφων πραγματοποίησε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοικήσεως. Το νέο 7μελες διοικητικό συμβούλιο οφείλει να αναμετρηθεί με τα ίδια προβλήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, τη στιγμή που δυστυχώς ελάχιστα ζητήματα βρίσκουν τη λύση τους. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πρέπει για παράδειγμα να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ανταποκρίσεως εκ μέρους του τοπικού ΕΛΓΑ στο πρόβλημα της φετινής ξηρασίας, που συνεχίζεται και αυτή την εποχή, προκαλώντας μείωση της παραγωγής και απώλειες στο εθνικό κεφάλαιο.

Οι κτηνοτρόφοι αν και συναντήθηκαν με τους βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, αν κι έθεσαν υπόψη τους όλα τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου, ωστόσο κανένα από τα προβλήματά τους δεν έχει επιλυθεί. Μάλιστα επίκειται νέα συνάντηση του καινούργιου 7μελους συμβουλίου με τους βουλευτές, αν και όλα τα θέματα παραμένουν στάσιμα και «παγωμένα».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δημόπουλος, δύσκολα θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τον φετινό χειμώνα οι κτηνοτρόφοι αφού θα υποστούν μεγάλη μείωση στο ζωικό τους κεφάλαιο και στην παραγωγή τους, ενώ οι ποσότητες γάλακτος της ερχόμενης ανοίξεως θα είναι αισθητά μειωμένες.

 

Η νέα διοίκηση

 

Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Ν.Καβάλας μετά τις εκλογές του στις 28/9/2012 σας ενημερώνει για τη νέα σύνθεση του συμβουλίου του, που είναι η εξής:

Πρόεδρος: Δημόπουλος Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Αθανασιάδης Αθανάσιος

Γραμματέας: Ζέρβα Δόμνα

Ειδικός Γραμματέας: Φλωροκάπης Κων/νος

Ταμίας: Τσιμαγεώργης Σωτήριος

Μέλος: Στάμος Χρήστος

Μέλος: Παρασκευάς Κυριάκος

 

 

Διαβάστε επίσης