• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Συνεδρίασε χθες η ΠΕΔ ΑΜΘ, συζήτησε την κατανομή των χρημάτων από τον ΤΑΡ. Οι δήμαρχοι κάνουν διπλή διαπραγμάτευση, τόσο με τον αγωγό όσο και με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη. Επιδιώκουν τα χρήματα του ΤΑΡ να φθάσουν τα 12 εκ ευρώ. Από το ποσό αυτό διεκδικούν το 70%, το οποίο βασικά θα μοιραστούν 11 Δήμοι. Μεταξύ αυτών της Καβάλας και του Νέστου. Ο Δήμος Καβάλας μπορεί να ελπίζει σε ένα ποσό από 600.000 ευρώ έως 800.000 ευρώ περίπου.

 

Γεγονός είναι η Σιδηροδρομική Εγνατία αφού τον Απρίλιο δημοπρατούνται από τον ΟΣΕ οι μελέτες του τμήματος Θεσσαλονίκη- Αμφίπολη- Νέα Καρβάλη. Στην σημερινή τους διαμαρτυρία στα διόδια της Μουσθένης οι αγρότες του Νομού Καβάλας προσκάλεσαν και τους τοπικούς φορείς. Λίγοι αγρότες ταξιδεύουν σήμερα από την Καβάλα στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.  Η διοίκηση του σωματείου συνταξιούχων ΤΕΒΕ Καβάλας αποφάσισε να επισκεφθεί συμβολικά τα μπλόκα των αγροτών για να τους συμπαρασταθεί. Το πρώτο του ταξίδι από τον Βόλο στη Θάσο πραγματοποιεί το ολοκαίνουργιο φέρι μποτ της εταιρίας Μητσόπουλου «Άνασσα». Το μήκος του πλοίου που κατασκευάζονταν για έναν περίπου χρόνο είναι 103 μέτρα. Το «Άνασσα» είναι αμφίδρομο με δυνατότητα μεταφοράς έως και 220 αυτοκινήτων. Δύο ανακοινώσεις εξέδωσε χθες η οργάνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ασχολείται με το προσφυγικό πρόβλημα και το ασφαλιστικό των αγροτών.

 

Εγκαινιάζεται σήμερα το πρωί ο νέος δημοτικός παιδικός σταθμός στην οδό Λυσιμάχου. Με πολλές αναφορές στο ασφαλιστικό έκοψαν χθες την πίτα τους οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ. Εκλογή νέας διοίκησης του σωματείου τον Μάη. Την Κυριακή εκλογές στο σύλλογο Γεωπόνων. Γενική συνέλευση και εκλογές στο τέλος του μήνα στην Ένωση Καταναλωτών. Με χρήματα του Δήμου θα πληρωθούν οι σχολικές καθαρίστριες. Την Κυριακή το πρωί σεμινάριο στα μέλη του από τον Σύνδεσμο Εκπαιδευτικών Φροντιστών. Σήμερα το μεσημέρι ομιλία σε μαθητές για την κινητή τηλεφωνία. Η εκδήλωση θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Παρουσία του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρου Πετρόπουλου οι παραστάσεις στην Κύπρο της παραγωγής «Ισορροπιστής Αεροσκαφών». Η αποστολή της Καβάλας ήταν χθες στο Δημαρχείο της Λάρνακας.

 

Σήμερα το βράδυ στο Όσκαρ η μουσική εκδήλωση της χορωδίας των Συνωδηπόρων με τη συμμετοχή του Νότη Μαυρουδή και της Νένας Βενετσάνου. Αύριο σεμινάριο για τον διαβήτη από την Διαβητολογική Εταιρία και τον Ιατρικό Σύλλογο. Την Κυριακή κόβουν βασιλόπιτα τα ΑμΕΑ και ο σύλλογος κατοίκων Παναγίας. Τέλος Μαρτίου στο Λούσυ το μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι για τα δημοτικά σχολεία του Ν. Καβάλας.

 

Τραυματίστηκε στη χθεσινή προπόνηση του ΑΟΚ ο επιθετικός Λίτσκας, δεν υπολογίζεται για το ματς της Κυριακής στην Κρύα Βρύση. Ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της η Ένωση για το αυριανό δύσκολο ματς με την ΑΕΚ. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας με σέντερ. Δεν θα κάνει μεταγραφή το Βυζάντιο ως το ματς της Κυριακής με την Κοζάνη.

 

Διαβάστε επίσης