ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Πιθανόν να καθυστερήσει κι άλλο η εφαρμογή της λύσης της αμφιδρόμησης στην Παράκαμψη Καβάλας από πλευράς της Εγνατίας Οδού. Η μελέτη που ετοιμάζεται διαπιστώνει οριακά κατάλληλη την διατομή του δρόμου, προτείνει μάλιστα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σίγουρο ότι η αμφιδρόμηση θα προλάβει να εφαρμοστεί το Σαββατοκύριακο. Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτή θα πρέπει να εγκριθεί και από την Τροχαία. Την Δευτέρα το μεσημέρι η διοίκηση του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας συναντά στην Αθήνα τον Υπουργό Περιβάλλοντος Παναγιώτη Λαφαζάνη για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ. Χθες έγινε συνάντηση αγροτών Καβάλας και Παγγαίου για τα πλημμυρισμένα Τενάγη. Ερώτηση στη Βουλή για τα Τενάγη κατέθεσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Συνελήφθη χθες ιδιώτης επειδή έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ για χρονικό διάστημα 2 ετών. Η υπόθεση αφορά κατοικία στην πόλη της Καβάλας. Να ξανασυζητήσουν τη μονοδρόμηση της οδού Βενιζέλου μετά την ολοκλήρωση των έργων ζήτησαν από τη Δήμαρχο οι διοικούντες την Ομοσπονδία Επαγγελματιών που χθες την επισκέφθηκαν. Εκτάκτως συνεδριάζει το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο για την οριστικοποίηση του προγράμματος απασχόλησης εποχιακών εργατών το τρέχον έτος. Πιέζει ο Μάκης Παπαδόπουλος ώστε ο Δήμος Καβάλας να ετοιμάσει έγκαιρα τον νέο κανονισμό λειτουργίας των πεζόδρομων.

 

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Μαυροβούνιο συμμετείχε η Ενεργειακή Αιγαίου. Συνεδριάζει το απόγευμα- πρώτη φορά μετά τις βουλευτικές εκλογές- η ΝΟΔΕ Καβάλας. Το πρόγραμμα Δακοκτονίας του 2014 υλοποιήθηκε κανονικά στη Θάσο, απαντά ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ. Γρήγορα, με ομόφωνες αποφάσεις η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Αποζημιώσεις 500.000 ευρώ πληρώνει σήμερα ο ΕΛΓΑ σε αγρότες του Νομού Καβάλας. Αθλητικές εκδηλώσεις στο δημοτικό κήπο θέλει να οργανώσει ο Εμπορικός Σύλλογος στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας. Συναντήσεις με τους κυβερνητικούς παράγοντες Τέρενς Κουίκ και Παναγιώτη Σγουρίδη είχε στην Αθήνα ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Αναβλήθηκε δεύτερη φορά η εκδήλωση για την ενδοσχολική βία που επρόκειτο να γίνει σήμερα στην πλατεία. Θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης.

 

Το απόγευμα ημερίδα στο Αμφιθέατρο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Το βράδυ στο Όσκαρ βραδιά όπερας με τη σύμπραξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Δημοτικού Ωδείου. Αύριο το πρωί στη Στέγη μαραθώνιος Γαλλοφωνίας. Την Κυριακή γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου Κατοίκων Παναγίας και της Θρακικής Εστίας. Εκδήλωση για τα φυτοφάρμακα  στην αίθουσα της Ιατρικής Εταιρίας στον Αμυγδαλεώνα. Κάθε βράδυ ως και την Δευτέρα η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Δάφνες και Πικροδάφνες».

 

Με τον Εθνικό παίζουμε το ματς της χρονιάς, δήλωσε ο Γιάννης Τζήμας για την αυριανή αναμέτρηση της Ένωσης στην Καλαμίτσα. Ο ΑΟΚ υποδέχεται την Κυριακή τον Ορφέα ενώ αυξημένα θα είναι τα αστυνομικά μέτρα στο ματς του Ακροποτάμου με το Βυζάντιο.

Διαβάστε επίσης