ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, ο αγωγός ΤΑΡ και το υπό εξάντληση κοίτασμα φυσικού αερίου Νότια Καβάλας συνδέονται επιχειρηματικά κι ενεργειακά. Αυτό υποστηρίζουν κύκλοι των Αθηνών που αναφέρονται σε ενδιαφέρον Αζέρων να επενδύσουν στην περιοχή της Καβάλας αφού πρώτα εξαγοράσουν τον ΔΕΣΦΑ. Το σενάριο προβλέπει συνεργασία των Αζέρων με τον αγωγό ΤΑΡ την ίδια ώρα που το Υπουργείο Περιβάλλοντος συμφωνεί με την Βουλγαρία για την επίσπευση της κατασκευής ενός ακόμη αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος θα συνδέει τις δύο χώρες. Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση του προϋπολογισμού του Δήμου Θάσου. Έλλειψη καυσίμων των απορριμματοφόρων διαπιστώνεται στο νησί ενώ ο Δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ φέρεται να είναι στο Βουκουρέστι για την τουριστική έκθεση της Ρουμανίας. Απεργούν σήμερα και την Δευτέρα και οι φαρμακοποιοί του Νομού Καβάλας. Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην Ανατολική Μακεδονία φημολογείται για το διήμερο 22 και 23 Μαρτίου. Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο που υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας συνέλαβε 53χρονο επιχειρηματία για χρέη στο δημόσιο 455.000 ευρώ. Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης επισκέπτεται την Καβάλα Κυριακή και Δευτέρα. Με συνέντευξη τύπου κι επίσκεψη στο Δημαρχείο της Ελευθερούπολης ολοκλήρωσε την επίσκεψη της στον Νομό μας χθες η βουλευτής των ΑΝΕΛΛ Μίκα Ιατρίδη. Ομιλία στη Νέα Καρβάλη κάνει την Κυριακή ο Μάκης Παπαδόπουλος. Κι άλλους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. Ουδείς ενδιαφέρθηκε να νοικιάσει από τα ΕΛΤΑ τον δεύτερο όροφο του ταχυδρομικού καταστήματος. Η άγονη διαδικασία έγινε την Τετάρτη κι ήταν η δεύτερη συνεχόμενη. Έως και 300.000 ευρώ είναι πιθανό να διατεθούν για άμεσες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στα Τενάγη αφού πιέζονται να χρηματοδοτήσουν τα έργα δύο τουλάχιστον υπουργεία. Προτάσεις που αφορούν την εκπαίδευση στο Νομό Καβάλας κατέθεσε ο Γιάννης Πασχαλίδης κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Υπουργό Παιδείας. Μαθητές του Μουσικού Σχολείου παρακολούθησαν την χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Καβάλας.

 

Το απόγευμα η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας οργανώνει ημερίδα με θέμα την ασφαλή χρήση διαδικτύου. Το απόγευμα εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Ναλμπάντη. Το βράδυ στο Όσκαρ εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου με τον Φώτη Κουτσοθόδωρο. Αύριο στο Όσκαρ μουσική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Επιστημόνων. Την Κυριακή στη Δ. Βιβλιοθήκη ομιλία του καρδιολόγου Βασίλη Μαρσέλου σε εκδήλωση των πολιτικών συνταξιούχων.

 

Αύριο και μεθαύριο στο ξενοδοχείο Λούσυ περιφερειακό μαθητικό σκακιστικό πρωτάθλημα. Με αρκετούς απόντες ταξιδεύει στην Κέρκυρα ο ΑΟΚ. Σήμερα αναχωρεί για την Αθήνα η Ένωση. Βράβευση αθλητών αύριο το απόγευμα στο ξενοδοχείο Εσπέρια, σε εκδήλωση του συλλόγου κατοίκων Αγίας Παρασκευής. Στις 11 το πρωί της Κυριακής ο 2ος αγώνας δρόμου στο περιαστικό δάσος της πόλης.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης