μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Χθες το απόγευμα η Συντονιστική Επιτροπή Καβάλας των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέδωσε δελτίο τύπου, θέμα του οποίου ήταν η επίσκεψη της βουλευτού κ. Ιατρίδη στο Δήμο Παγγαίου. Του σχετικού κειμένου ξεχώριζε η συνοδευτική φωτογραφία. Την οποία ίσως ήδη είδατε στα διάφορα site (αν όχι δημοσιεύεται σε άλλη σελίδα της σημερινής Πρωινής).

 

Χαμογελαστός ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, χαμογελαστή απέναντι του κι η βουλευτής. Φαίνονται περισσότερο να αστειεύονται ενώ ταυτόχρονα ανταλλάσσουν απόψεις. Αυτή η φωτογραφία σημαίνει πολλά ως προς την ευρισκόμενη σε πλήρη εξέλιξη προεκλογική περίοδο στο Παγγαίο. Όπως επίσης σημαίνει πολλά για την στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ίδιο θέμα.

 

Ναι, εξέδωσαν ανακοίνωση για ψήφο κατά συνείδηση σε αντιμνημονιακό υποψήφιο δήμαρχο του Παγγαίου. Αμέσως μετά ωστόσο εξέδωσαν το προαναφερθέν δελτίο τύπου. Ένα δεύτερο,ακόμη πιο συγκεκριμένο μήνυμα. Κατά περίπτωση ισχύει το πρώτο. Οι φίλοι των ΑΝΕΛΛ στο Παγγαίο μπορούν να ψηφίσουν από Ξουλόγη μέχρι και Μπράτσο! Αυτά βλέπει ο φίλτατος Μποσμπότης και τα βράδια δεν τον πιάνει ύπνος καθόλου… Σίγουρους τους είχε τους ΑΝΕΛΛ υπέρ του Φίλιππα Αναστασιάδη!

 

Ρωτήθηκε η κ. Ιατρίδη- στη χθεσινή συνέντευξη τύπου- για το πρόβλημα των λίγων δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου αλλά και της Κεραμωτής. «Ξέρω το θέμα, έκανα άλλωστε ερώτηση» είπε αρχικά. Αμέσως μετά άφησε άφωνους τους δημοσιογράφους. Αντί να κατακρίνει την στάση των δύο ναυτιλιακών εταιριών, άσκησε κριτική στη Κυβέρνηση που δεν τις στηρίζει! Μίλησε γενικότερα για την ελληνική ακτοπλοΐα αλλά σε αυτό το σημείο κατέληξε. Οι ακτοπλόοι θέλουν στήριξη, είπε με έμφαση.

 

Οι δημοσιογράφοι υποχρεώθηκαν να επανέλθουν για να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να διορθώσει τα αρχικά της λόγια. Η κατά τα άλλα συμπαθής βουλευτής επανέλαβε ότι ξέρει το θέμα, πρόσθεσε κάποια μη ουσιώδη τοπικά στοιχεία στην απάντηση της αλλά δεν άλλαξε την κεντρική ιδέα όσων έλεγε. Η διόρθωση της κατάστασης πρέπει να αρχίσει από την στήριξη των πάσης φύσεως εταιριών, επέμενε.

 

Αυτό ήταν μάλλον το μοναδικό φάουλ της κ. Ιατρίδη για όσο καιρό ήταν στην πόλη μας. Θα την… τιμωρήσουμε με μια απλή κίτρινη κάρτα. Γιατί σε όλα τα άλλα ήταν απολύτως εύστοχη. Όπως για παράδειγμα στο μείζον πρόβλημα έλλειψης κτηνιάτρων. Με την ευκαιρία της επίσκεψης της το πρόβλημα ξανάγινε επίκαιρο. Κάτι που ελπίζουμε να βοηθήσει για την ενίσχυση με επιστημονικό προσωπικό της Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καβάλας.

 

Ο δε πολιτευτής των ΑΝΕΛΛ Καβάλας Αλέξανδρος Γούλας επηρεάστηκε από τα όσα έμαθε κι έτσι τα σχολίασε με τον γνωστό ηλεκτρονικό τρόπο, ως ακολούθως: «Από τις συναντήσεις των δύο πρώτων ημερών με φορείς της θάλασσας και της ναυτιλίας αξίζει ν’ αναφέρω μία περίπτωση που δείχνει το πόσο έχει απαξιωθεί η Καβάλα σε κάποια θέματα. Στις Σέρρες υπάρχουν 40 κτηνίατροι, που είναι επιφορτισμένοι με τους ανάλογους τομείς και ελέγχους, ενώ στην Καβάλα μόνο 3. Πολύ καλά διαβάσατε, μόνο τρεις για να ελέγξουν τη Θάσο, τα δύο, τρία σφαγεία, την ΚΡΕΚΑ, την ιχθυόσκαλα, τα σπαράγγια, τα ψάρια που βγαίνουν στη Κεραμωτή κι ένα σωρό άλλα θέματα όπως η λύσσα και ο μελιταίος πυρετός. Τα συμπεράσματα δικά σας».

 

«Κλείδωσε» κι η υποψηφιότητα του Παντελή Ηλιάδη με την Τσανάκα. Ο συμπαθής Παντελής άρχισε δειλά δειλά την προεκλογική του προσπάθεια παρά το ότι το ηθικό του είναι πεσμένο. Ο ΑΟΚ- στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου συμμετέχει- απέτυχε κι υποβιβάζεται. Κάτι που τον επηρεάζει ψυχολογικά. Άλλο όμως Τσάκας κι άλλο Τσανάκα. Το ένα «τσα» έχει μεγάλη απόσταση και διαφορά από το άλλο.

 

Μαθητές σχολείου από την Καβάλα είναι από προχθές εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Οι καθηγητές διαβεβαιώνουν τους γονείς ότι βάση νέου προγράμματος το γκρουπ αποφεύγει τα επικίνδυνα σημεία και δη την πλατεία Ταξίμ. Ελπίζουμε αυτή η εκδρομή σχολείου της Καβάλας στη Πόλη να είναι η τελευταία για το συγκεκριμένο διάστημα των επεισοδίων. Ευχόμαστε να μην υπάρξουν χειρότερα γιατί κάποιοι είναι ικανοί να κάνουν τώρα εκδρομή ακόμη και στην Κριμαία…

 

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ. Η Καβάλα δεν θα πάρει καμία «μυρωδιά» αυτής της επίσκεψης αφού το πρόγραμμα αφορά μόνο τη Θράκη. Λίγο Ξάνθη, περισσότερο Κομοτηνή. Ο Κώστας Μορφίδης θα είναι συνεχώς δίπλα στον Πρόεδρο λόγω της θέσης του υποψηφίου Περιφερειάρχη. Είναι τέτοιες οι μέρες που ο αγαπητός Μορφίδης θα είναι πιο μπροστά κι από τους βουλευτές του κόμματος στη περιοχή.

 

Τηλεοπτική εμφάνιση στον σταθμό του Καρατζαφέρη έκανε χθες το πρωί ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης. Ήταν καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή. Φήμες αναφέρουν ότι έκανε κι αυτός μια προσπάθεια ώστε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να βρει τον σωστό δρόμο για να επιστρέψει στο λεγόμενο και «μαντρί». Δηλαδή στη ΝΔ, από την οποία ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα.

 

Αργεί ο Τραϊφόρος. Έδωσε νέα αναβολή στην επίσημη ανακοίνωση των 5 υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών. Παρόλα αυτά ο Νίκος Τσουμπάκης δεν ανησυχεί καθόλου. Η αναβολή αφορά όλους τους άλλους εκτός από τον Τσουμπάκη. Δίκαια θεωρεί τον εαυτό του σίγουρο. Εξήγησε μάλιστα στη Θρακική Εστία τι θα συμβεί το διάστημα που αυτός υποχρεωτικά θα απουσιάζει. Με λίγα λόγια έδωσε σαφείς οδηγίες για την αναπλήρωση του.

 

Χαρούμενος ο Παναγιώτης Αρσονιάδης ανακοίνωσε αναλυτικά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας. Εκεί όπου οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ και άλλοι επαγγελματίες θα πουν τον πόνο τους για τον ΟΑΕΕ στους βουλευτές και τον Περιφερειάρχη. Δύο είναι οι ενστάσεις μας. Πρώτον, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι στη συνάντηση θα παραστούν και οι 4 βουλευτές της Καβάλας (όπως φέρονται να υποσχέθηκαν). Δεύτερον, επί της ουσίας δεν φαίνεται να αλλάζει το παραμικρό. Ζητούμενο είναι και σε αυτή τη περίπτωση το αυτονόητο.

 

Προ μηνών μας έλεγε ο Άγγελος Τσατσούλης ότι έλαβε υπόσχεση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο δε Άρης Γιαννακίδης υποστήριζε ότι μέσω του Δημήτρη Σταμάτη πήρε διαβεβαίωση για μια άλλη ρύθμιση- πραγματικά ευνοϊκή- για τα χρέη στο ΤΕΒΕ. Εκείνα τα λόγια έμειναν λόγια. Είναι δυνατόν μια σύσκεψη τοπική όπως είναι αυτή της Δευτέρας να αλλάξει τα δεδομένα; Χαρά στο κουράγιο τους που συνεχίζουν να προσπαθούν μα το συμπέρασμα είναι οριστικό για την άλλη πλευρά. Δεν είναι ότι δεν μπορεί, είναι ότι δεν θέλει!

 

Τα καλά νέα είναι ότι το κοινωνικό παντοπωλείο του προγράμματος «Στηρίζω» θα λειτουργήσει άμεσα. Τα άσχημα νέα είναι ότι οι δικαιούχοι φαίνονται λίγοι αφού π.χ. στη πόλη θα είναι 220 περίπου. Υπάρχει λέει όρος στο πρόγραμμα όποιος είναι δικαιούχος σε άλλη παρόμοια δομή (π.χ. Τραπέζι της Αγάπης) να μην μπορεί ταυτόχρονα να παίρνει τρόφιμα από το Παντοπωλείο.

 

Ο Νίκος Κιοσές απέκτησε έμπνευση από την γνωστή είδηση μεγάλης δαπάνης στη Βουλή για καφέδες και νερά των βουλευτών. Γράφει λοιπόν τα ακόλουθα: «Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν λαμβάνουν κανένα χρηματικό ποσό, για την συμμετοχή τους σε δημοτικά συμβούλια και επιτροπές του δήμου, εδώ και δύο χρόνια. Τους καφέδες που καταναλώνουν κατά τη διάρκεια των συμβουλίων, τους πληρώνουν. Η κρίση βλέπετε…επιβάλλεται να διοικήσουμε διά του παραδείγματος. Πως αλλιώς θα πείσουμε τους πολίτες να συμμετέχουν σε θυσίες, αν το πολιτικό προσωπικό δεν δώσει πρώτο το καλό παράδειγμα. ΕΎΓΕ!!! Πως είπατε; Η Βουλή πλήρωσε 10000 ευρώ, για καφέδες των βουλευτών που συμμετείχαν σε 44 συνεδριάσεις επιτροπών; Προφανώς το δόγμα “κυβερνώ διά του παραδείγματος” δεν ισχύει για τους βουλευτές. Θα μου πεις, αυτοί κυβερνούν;».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης