• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Ήσυχα και Καλοκαιρινά πέρασε για το Νομό Καβάλας η μεγάλη γιορτή της Παναγίας. Συνεχίζεται η αυξημένη παρουσία τουριστών, γεγονός που είναι περισσότερο φανερό στη Θάσο. Η πρώτη επιστροφή αδειούχων αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην καθιερωμένη ανακοίνωση της περιέλαβε το Νομό Καβάλας στις περιοχές υψηλού κινδύνου όσο αφορά το ενδεχόμενο πυρκαγιάς σήμερα. 28χρονος αγρότης έχασε τη ζωή του τη Τετάρτη το μεσημέρι στο κάμπο του Νέστου. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει βρέθηκε με το τρακτέρ του μέσα σε στραγγιστικό κανάλι. Δύο τροχαία ατυχήματα έγιναν χθες το πρωί και το μεσημέρι στο Παληό. Στη συνεδρίαση της την Τετάρτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας απάντησε αρνητικά στο αίτημα του καταστήματος Τζάμπο να λάβει άδεια για να μπορεί να πουλά αναψυκτικά και συσκευασμένα γλυκά. Από την αίτηση απουσίαζε βεβαίωση κύριας χρήσης της Πολεοδομίας Καβάλας. Εφόσον εξασφαλιστεί η βεβαίωση το αίτημα είναι δυνατό να επανέλθει στην ίδια επιτροπή. Ικανοποιημένη από την εξέλιξη η Ομοσπονδία, εκπρόσωπος της οποίας παρακολούθησε τη συνεδρίαση της επιτροπής. Στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν χθες στην Παναγία Σουμελά την Βουλή εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος Γιώργος Καλαντζής.

 

5 υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας συνταξιοδοτούνται κι αποχωρούν με απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης. Φυσικά και δεν αντικαθίστανται. Ο Διαμαντής Σταγγίδης, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας, δήλωσε σε αθηναϊκή εφημερίδα ότι η απόσυρση του δασικού χάρτη της Καβάλας δεν λύνει το πρόβλημα στις περιοχές όπου το σχέδιο συμπίπτει με τις αναδασωτέες εκτάσεις. Ματαίωσε την προγραμματισμένη για αύριο άφιξη του στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο «Αστόρια». Η κρουαζιέρα δεν είχε κρατήσεις και δεν πραγματοποιήθηκε. Επόμενη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στη Καβάλα στις 11 Σεπτέμβρη. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Καβάλας υπογράφει σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο ανακαίνισης της Μεγάλης Λέσχης. Την ερχόμενη εβδομάδα ασφαλτόστρωση στον κόμβο μπροστά από το Νοσοκομείο. Δύο φορές θα συνεδριάσει ως το τέλος του μήνα το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αναφέρονται οι ημερομηνίες 21 και 26 Αυγούστου. Στη συνεδρίαση της 21ης Αυγούστου θα συζητηθεί το θέμα του Εκθεσιακού Κέντρου στη Νέα Καρβάλη.

 

Σήμερα το βράδυ στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αφιέρωμα στο έργο του Βέρντι. Αύριο ο ηθοποιός Ακύλλας Καραζήσης διαβάζει ποιήματα του Καβάφη στο Μέγαρο Τόκου. Στο παλιό Τελωνείο της Νέας Περάμου συνεχίζεται η έκθεση έργων της Θώμης Αγγέλου. Στη γκαλερί Φιλίππων από σήμερα έως το τέλος του μήνα εκθέτει έργα της η Σίσσυ Σταματιάδη. Για την εθελοντική προσφορά του στο αεροπορικό σόου βραβεύτηκε πρόσφατα και ο Σταύρος Εμμανουηλίδης.

 

Οι δοκιμές συνεχίζονται στον ΑΟΚ αν κι όπως φαίνεται οι περισσότεροι υπό δοκιμή απορρίπτονται από τον προπονητή Γιάννη Τοπαλίδη. Με τα έως τώρα δεδομένα 14 παίκτες είναι σίγουροι για το ρόστερ της ομάδας, οι περισσότεροι νεαροί από την Κ20.

 

 

Διαβάστε επίσης