• 4 Μαΐου 2024,

Επίσημα ο Κυριάκος Σταυρίδης νέος αντιδήμαρχος

 Επίσημα ο Κυριάκος Σταυρίδης νέος αντιδήμαρχος

Δημοσιεύθηκε χθες στον τοπικό τύπο η επίσημη απόφαση του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή με την οποία διορίζει νέο αντιδήμαρχο Καβάλας, τον έως χθες δημοτικό σύμβουλο Κυριάκο Σταυρίδη.

Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς λήφθηκε σε επίπεδο διοίκησης Δήμου Καβάλας στις αρχές του μήνα. Ο Κυριάκος Σταυρίδης νέος δημοτικός σύμβουλος που εξελέγη πρώτη φορά στις εκλογές του 2010, ασχολούνταν με επιτυχία μέχρι τώρα, με τα σχολικά κτήρια ως πρόεδρος μιας εκ των δύο σχολικών επιτροπών του Δήμου Καβάλας.

Τώρα αναβαθμίζεται με την ευκαιρία της κατάργησης του αντιδημάρχου δημοτικής αστυνομίας.

Ορίστηκε αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού. Έχει τις αρμοδιότητες εποπτείας και ευθύνης λειτουργίας των οργανικών μονάδων της διεύθυνσης για θέματα παιδείας, συνεργάζεται με τον αντιδήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη κι έχει την επίβλεψη τεχνικών έργων, που γίνονται όμως σε σχολεία κι αθλητικές εγκαταστάσεις. Έχει την ευθύνη της συμβουλευτικής αγωγής και δράσεων νεολαίας, του τοπικού συμβουλίου νέων, των θεμάτων νεολαίας, του συμβουλίου πρόληψης παραβατικότητας, τη χορήγηση χρήσης διάθεσης αιθουσών και χώρων του Δήμου για πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ο Κ. Σταυρίδης είχε από μέρες εγκατασταθεί στο νέο του γραφείο, στο παλιό κτήριο του ΠΙΚΠΑ, κοντά στο δημαρχείο. Τον συναντήσαμε χθες, μίλησε για την αναβάθμιση του και την καινούρια του θέση, λέγοντας τα εξής:

 

«Μετά την παραίτηση του κ. Εμφιετζή, είχε μείνει κενή μία θέση αντιδημάρχου. Μου έγινε πρόταση από τον δήμαρχο την προηγούμενη εβδομάδα, την οποία αποδέχτηκα.

Οι αρμοδιότητές μου θα είναι, το τμήμα αθλητισμού, το τμήμα παιδείας, το τμήμα των δομών των κτηριακών εγκαταστάσεων στα αθλητικά κέντρα και σχολεία. Περισσότερη προσοχή εστιάζεται στα σχολεία, όπου υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα οποία πρέπει να δούμε. Ένας αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας, καθώς υπάρχουν όλα αυτά τα έργα σε εξέλιξη, δε μπορεί ν΄ ασχοληθεί μόνος και θεωρήθηκε σωστό και λογικό να ασχοληθεί και κάποιος ακόμη αντιδήμαρχος».

ΕΡ: Είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για τον αγιασμό και την επαναλειτουργία των σχολείων του Δήμου Καβάλας;

ΑΠ: «Όχι δεν είναι νωρίς. Πιστεύω ότι και η φετινή χρονιά όπως κι οι προηγούμενες θα πάει πολύ καλά. Ήδη έχουνε γίνει σχετικές εργασίες. Έχει βγει ο προϋπολογισμός για την καινούρια χρονιά. Είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουνε κάποια χρηματικά αποθέματα στις σχολικές επιτροπές και πιστεύω πως όλα θα λειτουργήσουνε καλά».

 

 

 

Διαβάστε επίσης