ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Στην χθεσινή συνεδρίαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την ΜΠΕ του έργου της ολοκλήρωσης της Περιμετρικής οδού. Προηγήθηκαν της ψηφοφορίας ενημερωτικές παρεμβάσεις από τους μελετητές του έργου και τον πρόεδρο του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρο Βασιλειάδη. Κατά της μελέτης ψήφισαν οι Κατερίνα Γεροστεργίου-Χρήστος Ποτόλιας. Λευκό ψήφισε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Νωρίτερα το συμβούλιο δήλωσε την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους στην περιφέρεια και στις περιφερειακές ενότητες που ανησυχούν ότι θα απολυθούν. Σήμερα αλλά και την Δευτέρα θα είναι κλειστές οι περιφερειακές υπηρεσίες τόσο στην Κομοτηνή όσο και στις πρωτεύουσες των 5 Νομών. Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας συνενώνεται διοικητικά με τα λιμάνια Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης και Βόλου. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης. Πρόκειται για το πρώτο βήμα στην προσπάθεια του κράτους να ιδιωτικοποιήσει τα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Η ΔΕΠΑ συνεχίζει να προετοιμάζει σενάριο πλωτού LNG μεταξύ Καβάλας και Θάσου. Αυτό προκύπτει από την εισήγηση στελέχους της σε πρόσφατο συνέδριο που έγινε στην Αθήνα κι οργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο Κων/νος Καραγιαννάκος παρουσίασε και χάρτη όπου φαίνεται η συγκεκριμένη πρόταση, την οποία η ΔΕΠΑ προωθεί σε συνεργασία με κρατική Βουλγάρικη εταιρία. Ούτε χθες έγινε μάθημα στο 4ο ΕΠΑΛ αφού μαθητές και καθηγητές του σχολείου διαφώνησαν στο θέμα των απουσιών όσο το σχολείο έκανε μάθημα στο 1ο ΕΠΑΛ αλλά και στον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.

 

Συνελήφθη χθες 49χρονος στην Καβάλα επειδή με ειδική παρέμβαση στο ρολόι της ΔΕΗ, κατανάλωνε ρεύμα χωρίς αυτό να καταγράφεται. Η Ασφάλεια Καβάλας ανακοίνωσε την σύλληψη δύο νεαρών Πακιστανών που διακίνησαν τοπικά πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ. Απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες είναι οι εργαζόμενοι του Εργατικού Κέντρου Καβάλας. Σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο θα γίνει νέα σύσκεψη τοπικών φορέων για την οργάνωση των εκδηλώσεων στην Καβάλα την περίοδο των εορτών. Συνεδριάζουν το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας και το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας. Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή για την μείωση των δρομολογίων των φέρι μποτ από και προς την Θάσο. Ως το τέλος του έτους θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στο εργοστάσιο για τη νέα σύμβαση. Επιδίωξη της διοίκησης και του σωματείου είναι η νέα σύμβαση να εφαρμοστεί από την 1-1-2013. Το συνέδριο που προετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ είναι η τελευταία ευκαιρία του κόμματος, δήλωσε χθες ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής. Οι οικοπεδούχοι της περιοχής Αγίου Σίλα-ύψωμα Βασιλάκη έχουν την Κυριακή το πρωί γενική συνέλευση. Αυτή θα γίνει στο στέκι της Νέας Πόλης.

 

Αρχίζει το απόγευμα επιστημονική εκδήλωση του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας. Την ίδια περίπου ώρα θα μιλήσει σε εκδήλωση στο ΤΕΙ ο Σόλωνας Κασσίνης, εκπρόσωπος της Κύπρου σε θέματα αξιοποίησης υδρογονανθράκων. Στις 7 το απόγευμα εκδήλωση για την ποίηση στην Δημοτική Βιβλιοθήκη. Αύριο εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου τόσο στην πλατεία Καπνεργάτη όσο και στην πλατεία Ελευθερίας. Σάββατο και Κυριακή έκθεση καναρινιών στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

 

Με απόντες τους Ντιέ και Πλιάγκα ο ΑΟΚ υποδέχεται την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Ηρακλή Ψαχνών. Διαιτητής είναι ο Χρήστος Ανδρονικίδης από τον Πειραιά. Η Ένωση παίζει εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό την Δευτέρα το απόγευμα.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης