Γραμμένος: « Οι μετοχές του ερασιτέχνη… ανήκουν στον ερασιτέχνη»

 Γραμμένος: « Οι μετοχές του ερασιτέχνη… ανήκουν στον ερασιτέχνη»

Ο Γιώργος Γραμμένος ήταν αυτός που τοποθετήθηκε από τη διοίκηση του ερασιτέχνη, όσον αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Τόνισε χαρακτηριστικά: « Θα θυμάστε ότι ανέκαθεν η ιστορία και η μοίρα του ερασιτέχνη ήταν στενά συνδεμένη με την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας, είτε όταν αυτή πρώτο ιδρύθηκε, είτε όταν έγινε ΠΑΕ.

Θυμάστε πολύ καλά, ότι ο ερασιτέχνης κλήθηκε πάρε πολλές φορές να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, σε εποχές δύσκολες, όταν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Καβάλα ψυχορραγούσε.

Πρόσφατα εδώ και 2 χρόνια αντιμετωπίσαμε μια παρόμοια κατάσταση. Ο ερασιτέχνης και πάλι έβαλε τα στήθη του μπροστά, προκειμένου να προστατέψει το ποδοσφαιρικό τμήμα, για να μη διαλυθεί η ιστορική ομάδα. Πριν μπω στην ουσία του θέματος, θέλω να ξεκαθαρίσω προς σε όλους, ότι οι μετοχές του ερασιτέχνη ανήκουν στον ερασιτέχνη και σε κανέναν άλλο. Ο ερασιτέχνης δε δίνει λογαριασμό, δεν ελέγχεται, δεν εξουσιάζεται και δεν κάνει κουμάντο κανένας. Οι μετοχές στον ερασιτέχνη ανήκουν στον ερασιτέχνη.

Θα τις χειρίζεται και θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, μόνο με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και κανενός αλλουνού.

Η μοίρα το έφερε αυτή τη στιγμή ο ερασιτέχνης να κατέχει το 45% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετέχει στις εξελίξεις που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα, μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ με εκπρόσωπο, ελέγχει τις κινήσεις της ΠΑΕ, στο μέτρο που βέβαια είναι δυνατό.

Στην ιστορική διαδρομή της ΠΑΕ τους τελευταίους μήνες και στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ, τέθηκε το ζήτημα επιβίωσης της ΠΑΕ. Μέσα σε αυτά τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα που δημιουργήθηκαν ο ερασιτέχνης στήριξε τη διοίκηση της ΠΑΕ και συμφώνησε να γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτή ήταν η θέση του.

Πρέπει να εισέρθουν χρήματα στην ΠΑΕ, προκειμένου να συνεχιστούν τα μεγαλεπήβολα σχέδια, με τα οποία ξεκίνησε η χρονιά αυτή. Εμείς σαν ερασιτέχνης δε θέλαμε και δε θέλουμε να ξαναζήσουμε στιγμές ευτελισμού της ομάδας, δε θέλουμε να ζήσουμε την περιπέτεια της Δ` Εθνικής για μια ακόμη φορά. Ετσι λοιπόν συμφωνήσαμε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σας βεβαιώνουμε ότι όσο περνάει από το χέρι μας, θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να ελέγξουμε τις καταστάσεις, η ομάδα να μπορέσει να προχωρήσει και να μην ξαναζήσουμε τις περιπέτειες που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια».

 

 

Διαβάστε επίσης