• 10 Μαΐου 2024,

Εκπαιδευτικοί του 14ου Δημοτικού Σχολείου στην Αγγλία

 Εκπαιδευτικοί του 14ου Δημοτικού Σχολείου στην Αγγλία

Η εκπαιδευτική ομάδα του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας αποτελούμενη από τον Χρήστο Βενέτη (Διευθυντή του σχολείου), Μιχαλάκη Φωτεινή (καθηγήτρια αγγλικών), Τσανίδου Αικατερίνη (δασκάλα), Ποζατσίδου Ελισάβετ (δασκάλα), παραβρέθηκε στην 4η συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius 22-26 Οκτωβρίου 2012 στο St. George Primary School στο Shropshire στην Αγγλία.

Στα πλαίσια του προγράμματος του Comenius με θέμα Biodiversity in outdoor classrooms – Learning from each other (Βιοποικιλότητα σε εξωτερικές τάξεις – Μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον), το οποίο συνεχίζεται για 2η και τελευταία χρονιά συμμετέχουν σχολεία από Φιλανδία, Ρουμανία, Τουρκία, Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Clun στην Αγγλία περιλάμβανε περιήγηση στα σχολεία της περιοχής (Α/βάθμια, Β/βάθμια), παρακολούθηση διδασκαλίας στα σχολεία του δάσους (Forests Schools) καθώς και τμήματα μαθητών που η εκπαιδευτική διαδικασία λαμβάνει χώρα μέσα στη φύση.

Η διοργανώτρια χώρα παρουσίασε μία γιορτή για να υποδεχτεί τους ευρωπαίους συναδέλφους και σαφώς πολύ επηρεασμένη από την επίσκεψή τους στην Ελλάδα το Μάιο της περασμένης σχολικής χρονιάς και την παρακολούθηση της γιορτής λήξης του 14ου Δ.Σ. οι μαθητές του σχολείου ετοίμασαν μία δραματοποίηση του μύθου του Δαίδαλου και του Ίκαρου και χόρεψαν συρτάκι.

Εμείς σαν εκπαιδευτικό προσωπικό του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας ενισχύουμε και θεωρούμε πλέον απαραίτητη τη συμμετοχή και εμπλοκή των εκπαιδευτικών μελών σε τέτοιου είδους ευρωπαϊκά προγράμματα, τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών ως ανάγκη επιτακτική στα πλαίσια εμφάνισης ενός άκρατου ρατσισμού ο οποίος γεννάται και υποθάλπεται αυτήν τη στιγμή στη χώρα. Η αλληλεπίδραση των χωρών η γνωριμία και η αποδοχή του «διαφορετικού άλλου» δεν συντελείται με διαλέξεις μέσα στις κλειστές πόρτες μίας τάξης.

 

Διαβάστε επίσης