• 30 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Εντός της ημέρας θα γίνει γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού για το αν χαρακτηρίσει ή όχι «ιστορικό τόπο» τα Λουτρά των Ελευθερών. Μεγάλη σημασία έχει η απόφαση του Συμβουλίου σχετικά με τα υφιστάμενα κτίρια. Είναι πιθανό να δώσει σε αυτά τον χαρακτήρα του διατηρητέου. Στη συνεδρίαση χθες του Συμβουλίου παρέστηκαν και μίλησαν οι βουλευτές Τσανάκα, Ιωαννίδης. Παρόντες ήταν επίσης ο επενδυτής και ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Δύο πεζοί τραυματίστηκαν ελαφρά χθες νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης, παρασύρθηκαν από επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 79χρονος. «Δεν απουσίαζα από τη ψηφοφορία της Βουλής, απείχα συνειδητά» δήλωσε χθες η βουλευτής Αλεξάνδρα Τσανάκα. Σήμερα επιστρέφει στην Καβάλα, χθες το απόγευμα γύρισαν οι Ιωαννίδης – Εμμανουηλίδης. Σε υψηλούς τόνους η συνέλευση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας χθες το βράδυ στο Στέκι της Νέας Πόλης. Το Euro Taxi Καβάλας υποδέχθηκε στο λιμάνι τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Τόμσον Σπίριτ, μοιράζοντας τους έντυπα όπου τους πρότεινε 8 διαφορετικές περιηγήσεις μέσα κι έξω από την πόλη. Σε πρώτη συμφωνία με την ΔΕΠΑ για την συγχρηματοδότηση του έργου κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στις 5 πρωτεύουσες των Νομών ήρθε η Περιφέρεια ΑΜΘ. Η Περιφέρεια θα διαθέσει χρήματα του νέου ΕΣΠΑ, η ΔΕΠΑ θα διεκδικήσει δάνειο με ευνοϊκούς όρους από τράπεζα. Αυξημένη ήταν και χθες το απόγευμα η κίνηση στην αγορά, γεγονός που οφείλεται στους τουρίστες.

 

Μεγάλο κομμάτι τσιμέντου αποκολλήθηκε από την στέγη καπναποθήκης του συγκροτήματος της ΣΕΚΕ, έπεσε λόγω κακοκαιρίας στην οδό Δαμιανού. Οι καπναποθήκες – που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης- συχνά βγαίνουν στο «σφυρί» αλλά δεν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος. Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου επαναλειτουργεί το εργοτάξιο για τις πλωτές εξέδρες. Ο Δήμος Καβάλας αρχίζει σήμερα το πρωί από τον Τίμιο Σταυρό την τοποθέτηση μπλε κάδων ανακύκλωσης. Σήμερα θα υπάρξει οριστική απόφαση από τον Δήμο Καβάλας για τον χώρο που θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβρη το 5ο και 6ο νηπιαγωγείο. ΟΘΑΚ και ΝΟΚ αφήνουν το κλειστό κολυμβητήριο, μαθαίνουν κολύμπι στα παιδιά στην ακτή της Καλαμίτσας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου. Ανακοινώνει ταυτόχρονα διπλασιασμό των εσόδων του κλειστού κολυμβητηρίου. Με άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στον τοπικό τύπο ο υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι Γιάννης Εριφυλλίδης σημειώνει ότι συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να γίνει ευκαιρία νέου ξεκινήματος για την χώρα.

 

Γιορτάζει σήμερα το ίδρυμα της Αγίας Μαρίνας. Το πρωί θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του. Ο διευθυντής του ΚΒΘΕ δήλωσε ότι οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων αναβλήθηκαν και δεν ματαιώθηκαν. Συγκινητική ατμόσφαιρα χθες βράδυ στο Φρούριο. Παιδιά από τη πόλη Μπεζανσόν της Γαλλίας τραγούδησαν για την ενίσχυση της Παιδόπολης. Έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης και φιλίας στον ελληνικό λαό.

 

Την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με την έναρξη των προπονήσεων θα αρχίσουν να διατίθενται στους φιλάθλους τα εισιτήρια διαρκείας του ΑΟΚ. Ματεντζίδη και Μπελίτσα απέκτησε το Βυζάντιο. Συνεχίζεται η στασιμότητα στα θέματα της Ένωσης.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης