• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΗ 2013

Με επιστολή του προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Άννα Σπανδώνη ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Τσαλουχίδης κατέθεσε χθες την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας. Αιτία το ότι ασκήθηκε και σε βάρος του ποινική δίωξη για την υπόθεση των εκδηλώσεων Μπουδακίδου. Στην θέση του θα ορκιστεί νέα δημοτική σύμβουλος η Έλσα Βακιρτζή. Δήλωση για την παραίτηση Τσαλουχίδη έκανε χθες βράδυ ο Κωστής Σιμιτσής. Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών καταδικάστηκε χθες στο Τριμελές Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Κυριατζής. Η υπόθεση αφορούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προέρχονταν δε από το 2008. Σε άλλη χθεσινή υπόθεση, στο Μονομελές, αθωώθηκε ο Τάσος Χατζηαναστασίου. Μάρτυρες στην υπόθεση του- είχε να κάνει με τα απορρίμματα του Δήμου Θάσου- κατέθεσαν οι Λευθέρης Μερέσης και Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Δύο περιπτώσεις απάτης εξιχνίασε η Α.Δ. Καβάλας. Η πρώτη είχε θύμα πράκτορα του ΟΠΑΠ στην Χρυσούπολη, η δεύτερη καταστηματάρχη στη Θάσο. Δράστες ήταν ένας άνδρας από την Έδεσσα και δύο γυναίκες από την Ξάνθη. Αυτοψία στη Νικήσιανη, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Παγγαίου, έκανε η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Καβάλας. Την ερχόμενη εβδομάδα τα πρώτα αποτελέσματα στις νέες αναλύσεις για το νερό της περιοχής. Ερώτηση στη Βουλή για το ίδιο θέμα κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το απόγευμα καθηγητές μέσης εκπαίδευσης συναντώνται σε αίθουσα ξενοδοχείου για να συντονίσουν τις κινήσεις τους ώστε τα προβλήματα των σχολείων να γίνουν γνωστά στη κοινωνία. Νέα συνέλευση της ΕΛΜΕ Καβάλας ζητά το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών. Δύο πτήσεις τσάρτερ με προορισμό το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης άργησαν χθες λόγω στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Την Τρίτη θα περιοδεύσει στην Καβάλα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης. Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νέστου. Συνάντηση με τον αρχηγό της Π.Υ. είχε ο Γιάννης Πασχαλίδης. Σε ερώτηση του Σπύρου Χαλβατζή για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ απάντησε στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Συνεχίζεται σήμερα η διακρατική συνάντηση για το πρόγραμμα InTourAct που άρχισε χθες στη Δ. Καπναποθήκη Καβάλας. Μέχρι το τέλος του μηνός η διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας θα δέχεται αιτήσεις για την δωρεάν διανομή τροφίμων σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

 

Λαμπαδηδρομία κι εκδηλώσεις στην πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα από ποντιακά σωματεία και συλλόγους. Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Γενοκτονίας συνεχίζονται την Κυριακή το πρωί. Σήμερα το απόγευμα στο Λούσυ εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για την υπέρταση σε ειδικές ομάδες. Εγκαινιάζεται το απόγευμα έκθεση φωτογραφίας του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας. Το βράδυ στο Αμφιθέατρο θεατρική παράσταση από την ομάδα του 1ου Γυμνασίου. Αύριο από το απόγευμα 3ο φεστιβάλ Χιπ Χοπ μουσικής στο ΤΕΙ. Το Σάββατο το απόγευμα στο Όσκαρ ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Αύριο στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ η 17η Χορωδιακή Συνάντηση. Την Κυριακή το απόγευμα στον ίδιο χώρο εμφανίζεται η χορωδία της Στέγης.

 

Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής ο ΑΟΚ υποδέχεται στο «Ανθή Καραγιάννη» τον βαθμολογικά αδιάφορο Πανσερραϊκό. Διοικητικές εξελίξεις δεν υπάρχουν αφού κι ο νέος ενδιαφερόμενος να αγοράσει την ομάδα φέρεται να έχει αποσυρθεί. Τον Ιούνιο θα κριθεί το θέμα του νέου προπονητή στην Ένωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης