• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Στα γραφεία της ΒΦΛ στην Αθήνα, βρέθηκαν χθες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Γιώργος Τσιμενίδης και Ιορδάνης Παπαντίδης. Έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι το θέμα με την ΔΕΠΑ θα λήξει θετικά για την εταιρία, το αργότερο ως την Τρίτη. Η ΒΦΛ χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα 10 εκ ευρώ, προσπαθεί να εξασφαλίσει νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση σε σχέση με την παροχή φυσικού αερίου από την ΔΕΠΑ. Με δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες έγινε γνωστό ότι η Καβάλα Όιλ και η Ενεργειακή Αιγαίου προσέφυγαν εκ νέου στη δικαιοσύνη. Ζητούν από τους πρώην μετόχους της Ευρωτεχνικής Νίκο Λούτσιγκα και Θόδωρο Σιδηρόπουλο 5,5 εκ ευρώ. Πρόκειται για διαφορά που υφίσταται από την εποχή του Φρανκ Τίμις, για την οποία υπάρχουν ήδη δικαστικές αποφάσεις υπέρ του σημερινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα πετρέλαια.Την ερχόμενη εβδομάδα θα επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο, η βλάβη στις αντλίες που ανακυκλώνουν το νερό αποδείχθηκε σοβαρότερη σε σχέση με την αρχική εκτίμηση. Πρόστιμο σε δύο ελαιοτριβεία του Νομού Καβάλας που λειτουργούν χωρίς άδεια, επέβαλλε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Κλοπές του 2011 στην Κεραμωτή, το Χαϊδευτό, το Ποντολίβαδο και το Χαλκερό εξιχνίασε το τμήμα Ασφαλείας Καβάλας. Οι δράστες έκαναν το λάθος να κλέψουν και κινητό τηλέφωνο, γεγονός που βοήθησε σημαντικά τις διωκτικές αρχές.

 

Συνεδριάζει το πρωί στο Δημαρχείο η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Την Τρίτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Θάσου. Τοπικοί φορείς ενημερώθηκαν αναλυτικά χθες για το πρόβλημα που ανακύπτει στο Νοσοκομείο Καβάλας, με τη νέα περικοπή των χρημάτων για τις εφημερίδες. «Στο τέλος κάθε μήνα, για λίγες έστω μέρες, το Νοσοκομείο ή θα κλείνει ή οι γιατροί θα κάνουν εφημερίες χωρίς να πληρώνονται» είπε ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Χάρης Τριανταφυλλίδης. Γενική συνέλευση ετοιμάζει για τις αρχές Φεβρουαρίου το Σωματείο Καφεζυθοπωλών. Περιμένει να υλοποιήσει η Κυβέρνηση την υπόσχεση μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Το Σωματείο των Οικοδόμων επισκέφθηκε χθες τον Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά. Το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος ενισχύει με 183.000 ευρώ τον Δήμο Καβάλας για την αγορά κοινόχρηστων ποδηλάτων. Στο δίκτυο EcoPorts εντάχθηκε ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Πολύς κόσμος χθες στην εφορία, λόγω του ότι η υπηρεσία ήταν κλειστή για τρεις μέρες.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Θα ανακοινώσει την συμμετοχή της υπηρεσίας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνεργασίας εκπαιδευτικών. Αύριο και μεθαύριο το βράδυ στο Παλλάς η θεατρική παράσταση «Το διπλό βιβλίο». Την Κυριακή το πρωί κόβουν την πίτα τους η Θασιακή Ένωση, ο Σύλλογος Εβριτών, οι συνταξιούχοι της ΒΦΛ. Αύριο βράδυ η Κρητική Αδελφότητα.

 

Ο Ενσαλίβα προπονήθηκε κανονικά χθες κι έτσι παίζει την Κυριακή στην αναμέτρηση του ΑΟΚ με την Λάρισα. Η διοίκηση της ομάδας προσπαθεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα για να πληρώσει τους ποδοσφαιριστές έστω την Δευτέρα. Στην Ένωση οριστικοποιήθηκε η απόκτηση του Ιγκόρ Μιλόσεβιτς. Στις 5 το απόγευμα της Κυριακής κόβει την πίτα του ο σύλλογος Ταεκβοντό Καβάλας. Η εκδήλωση θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

 

Διαβάστε επίσης