ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18  ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ γνωμοδότησε θετικά χθες βράδυ για τις αλλαγές στο Χωροταξικό, υιοθέτησε προτάσεις που θα συμπληρώσουν το αρχικό κείμενο. Η παράταξη του ΚΚΕ καταψήφισε την εισήγηση ενώ άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν λευκό. Η συζήτηση για το Χωροταξικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο ξεπέρασε σε διάρκεια τις 4 ώρες.

90 στρέμματα νοικιάζει στον ΤΑΡ ο Οργανισμός Λιμένα. Πρόκειται για χερσαία έκταση στο νέο λιμάνι. Ο ΟΛΚ θα εισπράττει μηνιαίο ενοίκιο άνω των 100.000 ευρώ κάθε μήνα. Σε αυτά τα 90 στρέμματα ο ΤΑΡ θα αποθηκεύει εξοπλισμό του έργου και σωλήνες που θα έρχονται από την Κόρινθο. Δύο φορές αθωώθηκε χθες στο Δικαστήριο ο πρώην Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης. Τελειώνει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο η δίκη των 34 κατηγορούμενων, στην υπόθεση διακίνησης χασίς που αποκαλύφθηκε τον Οκτώβρη του 2014. Εμμέσως το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες την παύση και του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Χρήστου Κοπατσάρη. 18 μήνες απλήρωτος από τον Δήμο Καβάλας είναι ο συμπολίτης επαγγελματίας που το Καλοκαίρι του 2014 έκανε την μετακόμιση από το παλιό στο νέο δημοτικό σχολείο του Αμυγδαλεώνα. Στην επιτροπή ονοματοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Βαγγέλης Παππάς κατέθεσε πρόταση η οδός Κύπρου να πάρει το όνομα του Λ. Αθανασιάδη.

Ευθύνες στην Δήμητρα Τσανάκα επέρριψε η παράταξη Σιμιτσή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΚ. Τα έργα στο κεντρικό λιμάνι που τελειώνουν επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Λόγω ισχυρών ανέμων ήταν αποκλεισμένη χθες η Θάσος, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Με ποσό 4.000 ευρώ το Επιμελητήριο ενισχύει την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών. Κυκλοφοριακά προβλήματα υπήρξαν ως το απόγευμα χθες στην οδό Βενιζέλου λόγω έργου στον κόμβο Φαλήρου. Έτοιμη δηλώνει η ΝΟΔΕ Καβάλας για την ψηφοφορία της Κυριακής, η οποία θα γίνει σε διάφορα σημεία του Νομού. Συνεδριάζει την Δευτέρα το απόγευμα το Τοπικό Συμβούλιο Καβάλας. Η ΒΦΛ με δωρεά των εργαζόμενων της γεμίζει τα ράφια του κοινωνικού φαρμακείου. Άρχισε η προμήθεια τροφίμων με χρήματα του Δήμου για να μοιράσει τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Το απόγευμα ημερίδα φιλολόγων στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Αύριο παρουσιάζεται στο Εμπορικό Κέντρο το νέο βιβλίο της Δήμητρας Πυργελή. Την Κυριακή γιορτές των κατοίκων στον Άγιο Τρύφωνα, το Περιγιάλι και την Παναγία. Την Κυριακή το απόγευμα έθιμα του Δωδεκαήμερου από τον Πόντο σε εκδήλωση του Ομίλου Ποντίων Χορευτών στο Αμφιθέατρο.

Ναυάγησαν οι συζητήσεις του ΑΟΚ με τον Άγγελο Διγκόζη. Ενδιαφέρον για τον Μπρατσιάνη δείχνει ο Ολυμπιακός Βόλου. Πιθανόν ο Μπρατσιάνη αλλά και ο Καζάκης να τεθούν στη διάθεση της ομάδας για το ματς της Κυριακής με την Δόξα Δράμας. Έτοιμη η Ένωση για το δύσκολο και κρίσιμο αυριανό ματς με τον Κολοσσό της Ρόδου.

Διαβάστε επίσης