• 2 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης τους δύο πρώην υπαλλήλους του Δήμου Παγγαίου. Ο Σάββας Σαλτουρίδης και ο Ιωακείμ Μόνος ήταν κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση ποσού 718.000 ευρώ τα έτη 2007-2009. Και οι δύο είναι ήδη στη φυλακή για τη δολοφονία του Τριαντάφυλλου Κουκούδη τον Δεκέμβρη του 2009. Η υπόθεση δικάστηκε δύο μέρες στην Κομοτηνή, σε πρώτο βαθμό.

 

Οι Ιχθυοπώλες της Δημοτικής Αγοράς δεν επιθυμούν να μετακινηθούν από το υπόγειο του κτιρίου. Αυτό γνωστοποίησαν χθες στην πρόεδρο της Δημωφέλειας Αναστασία Ιωσηφίδου. Όπως είπαν δεν συμφωνούν με την κατάργηση του δακτυλίου στο κέντρο της πόλης, εντός του οποίου δεν μπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν καταστήματα με ίδιο αντικείμενο. Έργα 5 εκ ευρώ προτείνει ο ΤΑΡ στους 11 Δήμους της ΑΜΘ από τους οποίους θα περάσει. Η ΠΕΔ ΑΜΘ έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του αγωγού την προσεχή Πέμπτη. Σύγκρουση επιβατικού αυτοκινήτου με φορτηγό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Παληού. Τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του επιβατικού, κάτοικος Διδυμοτείχου. Η χθεσινή μεσημβρινή βροχή δημιούργησε πλήθος προβλημάτων στο κέντρο της πόλης. Πλημμύρισε το ισόγειο της Δ. Καπναποθήκης. Παρουσιάστηκε χθες το πρόγραμμα των Ελευθερίων. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν αύριο, συνεχίζονται κάθε μέρα μέχρι τις 6 Ιουλίου.

 

Πραγματοποιείται το πρωί σε ξενοδοχείο της πόλης το διεθνές συνέδριο που οργανώνει η ΔΕΥΑΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος Waste net. Συνεδριάζει το μεσημέρι η επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Παρουσία του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνου Μίχαλου εγκαινιάζεται το απόγευμα το ανακαινισμένο κτίριο του Επιμελητηρίου. Ο επιχειρηματίας Αντώνης Γλου καταδικάστηκε χθες στο Μονομελές Καβάλας επειδή δεν πλήρωσε και δεν αποζημίωσε υπαλλήλους του καταστήματος του στην Καβάλα τον Γενάρη του 2012. Ομόφωνες ήταν οι περισσότερες αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Συμπολίτης επιχείρησε να νοικιάσει ακίνητο στο Περιγιάλι από την Π.Ε. Καβάλας αλλά λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης διαπίστωσε ότι αυτό είναι ρυμοτομούμενο. Στο κεντρικό λιμάνι βρίσκονται από χθες οι πλωτές εξέδρες. Στην θάλασσα θα πέσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης υπέγραψε τη σύμβαση για τη β’ φάση του έργου «Αλιευτικό Καταφύγιο Δήμου Ορφανού». Νέος διοικητής στο Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης αναλαμβάνει σήμερα ο Αντισμήναρχος Γιώργος Μαυρίδης.

 

Τα κείμενα του φεστιβάλ Φιλίππων όσο αυτό οργανώνεται από τον Θοδωρή Γκόνη, θα κυκλοφορήσουν σε βιβλίο από την «Κάπα Εκδοτική». Παρουσιάζεται το απόγευμα στο καφέ μπαρ «Μαρκίζα» το νέο βιβλίο της Ρένας Ρώσση Ζαίρη. Αύριο το απόγευμα στο Φρούριο τελετή αποφοίτησης μελών του ΚΕΘΕΑ. Αύριο βράδυ στον Ζέφυρο εκδήλωση της ομάδας του πολιτιστικού προγράμματος του 3ου Λυκείου για το Ολοκαύτωμα.

 

Δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το διοικητικό σχήμα του ΑΟΚ τη νέα περίοδο. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. «Βροχή» προτάσεων από μάνατζερ στην Ένωση. Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο για τις αποφάσεις που θα πάρει η διοίκηση. Αγώνες κικ μπόξινγκ οργανώνονται αύριο στη Καλαμίτσα από τον Πάρη Βασιλικό.

 

 

Διαβάστε επίσης