μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Φθάσαμε στις 19 Ιουνίου και το Καλοκαίρι ακόμη να έρθει. Έρχεται για λίγο, φεύγει για περισσότερο. Θυμίζει την ευρισκόμενη σε μακρά συζήτηση συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές. Όπως η διαπραγμάτευση άλλοτε είναι σε καλό δρόμο κι άλλοτε όχι, έτσι και το Καλοκαίρι. Άλλοτε φαίνεται τόσο κοντά. Άλλοτε απομακρύνεται καθώς τα μπουρίνια «διαλύουν» ότι προηγήθηκε. Και στις δύο περιπτώσεις το «φάρμακο» είναι το ίδιο. Η υπομονή. Όποιος διαθέτει μπόλικη υπομονή στο τέλος έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να δικαιωθεί. Να χαρεί όπως είναι ο αρχικός του στόχος. Άλλος θα χαρεί το Καλοκαίρι κι άλλος την συμφωνία με τους δανειστές.

 

Η βροχή της Τετάρτης ματαίωσε το συλλαλητήριο που οργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Καπνεργάτη. Η βροχή της Πέμπτης ματαίωσε την εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης στην Δημοτική Καπναποθήκη. Η δυνατή βροχή τον Ιούνιο όσο κι αν αναμένεται, τόσο δημιουργεί εμπόδια. Προβλήματα. Με πρώτα και καλύτερα όχι στις τοπικές εκδηλώσεις αλλά στον τουρισμό. Η βροχή … υποδέχθηκε χθες και τις πλωτές εξέδρες που τόσο καιρό περιμέναμε. Ευτυχώς οι εξέδρες είναι αδιάβροχες!

 

Ο Σωτήρης Σωτηριάδης είναι επιλογή όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Περισσότερο του Ηλία Ιωαννίδη. Έχει τις προϋποθέσεις να πετύχει αφού: Ξέρει το αντικείμενο, είναι αποφασισμένος να αφοσιωθεί στο έργο του «θυσιάζοντας» για χάρη του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ ότι άλλο επαγγελματικά έχει δημιουργήσει. Στο σημείο αυτό πρέπει να θυμίσουμε στον αναγνώστη ότι: Η νέα διοίκηση στο Κέντρο είναι προσωρινή. Πρόθεση του Υπουργείου είναι το Κέντρο να διαλυθεί, κάθε κρατικό ίδρυμα της ΑΜΘ να έχει την αυτοτέλεια του. Το δικό του διοικητικό συμβούλιο. Ο … Καλλικράτης στην Πρόνοια καταργείται. Όλα θα γίνουν όπως ήταν πρώτα.

 

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου Ανδρέας Καλλινικίδης μίλησε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου για τον πόνο του. Την μόνιμη απορία του. «Το νερό στα φίλτρα έχει αρσενικό 2 και στη βρύση των κατοικιών 15» είπε προς τη σημερινή διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης. Ευχήθηκε μάλιστα αυτή την απορία που ο ίδιος δεν μπόρεσε να εξηγήσει όσο ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ,  να την λύσει η νέα διοίκηση!

 

Μετρούν το αρσενικό στο ίδιο νερό. Μόλις αυτό καθαρίζεται από τα φίλτρα έχει τιμή 2. Αρκετά κάτω από το όριο. Όταν το ίδιο νερό φθάσει στο σπίτι μετριέται πάλι. Στο μεταξύ το αρσενικό από 2 ανέβηκε στο 15. Αρκετά πάνω από το όριο. Μυστήρια πράγματα που υπό αυτές τις συνθήκες η ΔΕΥΑ Παγγαίου δεν μπορεί να αντιληφθεί που οφείλονται. Μήπως το δίκτυο ύδρευσης παράγει αρσενικό;

 

Όπως διαβάζουμε στον Αθηναϊκό τύπο σήμερα στην Αγία Πετρούπολη Ελλάδα και Ρωσία θα συζητήσουν όλη τη γκάμα των ενεργειακών θεμάτων. Πρώτα πρώτα τον ελληνικό αγωγό, συνέχεια του γνωστού Turkish stream. Αμέσως μετά και τη συνεργασία στο LNG! Το μυαλό μας πάει στο κακό αλλά εμπιστευόμαστε και τον Π. Λαφαζάνη. Αυτό που είπε για το πλωτό LNG σε σχέση με την άποψη των τοπικών κοινωνιών.

 

Στο μεταξύ ο Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς ήταν στη Βουλγαρία. Για τον αγωγό φυσικού αερίου από την Κομοτηνή ως τη Ρουμανία: «Ο κάθετος αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας, γνωστός και ως Κάθετος Διαδρόμος Φυσικού Αερίου (Vertical Gas Corridor – VGC)- είναι ανάγκη να γίνει όσο το δυνατό ταχύτερα και αποτελεσματικότερα, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκος Κοτζιάς από τη Σόφια, όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες. Ο Έλληνας υπουργός είχε επαφές με τον Βούλγαρο ομόλογό του Daniel Mitov, σε μια συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με κεντρικό θέμα τα ενεργειακά. “Να είστε σίγουροι ότι ο διασυνδετήριος αγωγός Βουλγαρίας-Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί σύντομα” διαβεβαίωσε ο κ. Κοτζιάς, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης. Ο Έλληνας υπουργός χαρακτήρισε αυτό το έργο ως μεγάλη προτεραιότητα που αποτελεί σταθεροποιητικό δίχτυ για όλη την περιοχή».

Διαβάστε επίσης