ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Στις 7 σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών συναντώνται τα μέλη της τοπικής συντονιστικής επιτροπής αγώνα. Αποφασίζουν για την συνέχιση των κινητοποιήσεων στην Καβάλα. Εξετάζουν την πρόταση των πολυήμερων καταλήψεων τόσο στην εφορία όσο και στο κατάστημα της τράπεζας της Ελλάδος. Η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφού η συμμετοχή ξεπέρασε τα 3.000 άτομα. Ικανοποίηση και για το κλείσιμο της αγοράς παρά το ότι καφενεία καφετέριες λειτούργησαν κανονικά από το μεσημέρι και μετά. Στο τέλος του μήνα θα λειτουργήσουν οι νέοι φωτεινοί σηματοδότες που εγκαταστάθηκαν στην οδό Τενέδου, πριν το δικαστικό μέγαρο. Πρόκειται για έργο της Π.Ε. Καβάλας που περιλαμβάνει διαμόρφωση πεζοδρομίων, προστασία των πεζών που κινούνται σε αυτά με κάγκελα. Κλείνει στο τέλος του έτους και η εφορία Θάσου. Μετατρέπεται σε φορολογικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών. Θα συνεχίσει να λειτουργεί ως το τέλος του έτους η Δ.Ο.Υ. Χρυσούπολης και η Δ.Ο.Υ. Ελευθερούπολης. Στην Καβάλα θα βρίσκεται από το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Κώστας Μουτζούρης. Στις 7 απόγευμα συνάντηση με την διοίκηση του ΟΛΚ. Νωρίτερα επίσκεψη του κ. Μουτζούρη στην Χρυσούπολη.

 

Συνεδριάζουν το πρωί και το μεσημέρι το τοπικό συμβούλιο Καβάλας και η επιτροπή ποιότητας Ζωής. Την Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Την Δευτέρα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Καβάλας καλεί σε συνάντηση στην αίθουσα του Όσκαρ τους επαγγελματίες καταστηματάρχες της αγοράς. Συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη η ΝΟΔΕ Καβάλας. Μέλος της επιτροπής είναι ο Νίκος Ξανθόπουλος στη θέση του από καιρό παραιτηθέντα Μιχάλη Παπαδόπουλου. Ερώτηση στη Βουλή για το μέλλον των Λουτρών των Ελευθερών και των κτιρίων του κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης. Την Τρίτη το πρωί άτομα με ειδικές ανάγκες κάνουν συμβολική διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του ΙΚΑ. Εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για την διαδικασία συνεδριάσεων των επιτροπών ΚΕΠΑ.

 

Τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της γιόρτασε χθες η Θάσος. Στις εκδηλώσεις παρέστη και ο Υφυπουργός Εσωτερικών Νίκος Παναγιωτόπουλος. Το μεσημέρι συνέντευξη τύπου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για την παράσταση «Τα ρούχα του βασιλιά». Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης την Κυριακή στις 6 το απόγευμα. Αρχίζει το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου το 1ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών. Στις 9 το βράδυ μουσική εκδήλωση στην αίθουσα του Όσκαρ από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Γερμανικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή στο Παλαιοχώρι η γιορτή του κάστανου. Δοξολογία αύριο το πρωί στον Άγιο Παύλο για την εορτή του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της ελληνικής αστυνομίας. Διάρρηξη στον θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο έκαναν άγνωστοι πρόσφατα. Πήραν τον προτζέκτορα της κινηματογραφικής λέσχης, η οποία για αυτό το λόγο αδυνατεί να συνεχίσει την δραστηριότητα της.

 

Αύριο ο ΑΟΚ αναχωρεί για τον Βόλο όπου την Κυριακή αντιμετωπίζει την Νίκη Βόλου. Στην διάθεση του προπονητή ο Ενσαλίβα, η τιμωρία του οποίου έληξε. Συζητήσεις με τον Ηλία Σολάκη κάνει η διοίκηση της ομάδας. Εκτός αγώνων ως τον Γενάρη ο Ενταγιέ. Διαιτητής της αναμέτρησης στο ματς της Κυριακής ο Κοεμτζίδης από την Κοζάνη. Την Δευτέρα αρχίζει προπονήσεις με την Ένωση ο Γκαγκαλούδης. Από την κρατική τηλεόραση θα μεταδοθεί το αυριανό ματς της ομάδας μας με τον Πανελευσινιακό στην Αθήνα.

 

Διαβάστε επίσης